Moja Pasja Smaku

  • STRONA GŁÓWNA
  • O BLOGU
  • WSPÓŁPRACA

Anielskie przysmaki – recenzja produktów

Witajcie :)!
Czy mieliście już może do czynienia z Anielskimi Przysmakami 🙂 ? Przez przypadek dotarłam na ich stronkę i skusiłam się na zakup kilku produktów. Produkty zamówiłam w poniedziałek a już wczoraj miałam w skrzynce awizo. Firma działa więc błyskawicznie i jest ukierunkowana na klienta. Kontakt – bardzo miły. Nie mam żadnych zastrzeżeń co do transakcji. 



Na stronie znajdziemy miody, przetwory i syropy, konfitury oraz soki. Ja skusiłam się na syrop pigwowy, sok z rokitnika, syrop malinowy z kwiatem lipy, syrop różany oraz syrop z kwiatów z bzu czarnego.

Paczka była dobrze zabezpieczona więc dotarła w całości. Dobrze, że firma o to zadbała, gdyż z naszą pocztą polską różnie bywa… 😉

No nic przechodzę do produktów. Na pierwszy ogień – syrop pigwowy. Zdecydowałam się na jego zakup, ze względu na wysoką zawartość witaminy C, witamin z grupy B oraz składników mineralnych takich jak żelazo, magnez, wapń, fosfor, potas, sód i miedź. To nie koniec – pigwa jest źródłem beta-karotenu oraz innych wartościowych składników, o których nie będę pisała, ponieważ te według mnie są najważniejsze. Pigwa reguluje pracę żołądka, ma działanie przeciwzapalne oraz antyoksydacyjne (=neutralizują wolne rodniki). Poza tym, że poprawia odporność posiada jeszcze całą masę pozytywów 🙂
Ma fajny, niespotykany smak, trudny do opisania, lekko kwaskowaty. Syrop idealnie nadaje się do herbaty, możemy zastąpić nim cytrynę. Smak jest na tyle ciekawy, że chyba warto poeksperymentować z nim w kuchni i dodać np do dań mięsnych.

Nigdy nie miałam do czynienia z rokitnikiem. Sok z niego zakupiłam więc z ciekawości. Dużo się naczytałam o jego właściwościach. Rokitnik ma kwaśno cierpki smak. Jest prawdziwą bombą witaminową. Mam słabą odporność a rokitnik ją podnosi więc liczę na to, że i mnie pomoże 🙂 Jak go użyłam ? Rozcieńczyłam z wodą, dodałam kostki lodu. Można dodawać także do herbaty.

No i na koniec trójca, którą jestem oczarowana : syrop różany, syrop malinowy z kwiatem lipy oraz syrop z kwiatów z bzu czarnego. Najbardziej urzekł mnie ten pierwszy. Smak trudno opisać – po prostu trzeba go spróbować 🙂 Na drugim miejscu u mnie jest syrop z kwiatów bzu czarnego, który wręcz uwielbiam. Wszystkie syropy mają cudowne właściwości dla naszego organizmu. Można je dodawać do herbat, mieszać z wodą, dodawać do lodów, deserów. Pełna dowolność. 

Teraz mam tak duży wybór, że nie mogę się zdecydować czego mam użyć.
Z pewnością to nie moje ostatnie zakupy na anielskieprzysmaki.pl 🙂

18 lipca 2013 Kategoria: Recenzje produktów komentarzy 7

Komentarze

  1. Anonymous napisał

    18 lipca 2013 o 18:28

    http://www.anielskieprzysmaki.pl-normalnie wzruszyłam się:) dziękujemy i zapraszamy mamy kilka nowości na słodko.Monika Szlązak

    Odpowiedz
    • Paulina Urbańczyk napisał

      18 lipca 2013 o 18:31

      Dziękuję Pani Moniko 🙂 Do takich miejsc zawsze wracam 🙂 !

      Odpowiedz
  2. Sanma napisał

    19 lipca 2013 o 10:37

    ehh ja chciałam kupić ten różany ale zrezygnowałam ze względu na jego skład

    Odpowiedz
  3. Marta napisał

    21 lipca 2013 o 07:59

    Udane zakupy 🙂
    Pozdrawiam serdecznie i zapraszam na skromne rozdanie na moim blogu : http://magicznezyciemarty.blogspot.com/2013/07/rozdanie-na-blogu-14-21-lipca-zapraszam.html

    Odpowiedz
  4. beti napisał

    21 lipca 2013 o 14:46

    Fajne i ciekawe te słoiczki :))

    Odpowiedz
  5. Anonymous napisał

    10 listopada 2014 o 12:20

    Ja dodałbym sok z rokitnika – do naparu z mięty tak 2-3 łyżeczki -dosłodzić miodem lipowym – smak całkiem ,całkiem -mięta pomaga przełknąć -kwaśny smak –
    Andrzej

    Odpowiedz
    • Paulina Urbańczyk napisał

      11 listopada 2014 o 18:48

      Dziękuję za radę 🙂 ! Chętnie spróbuję ! Nie znałam żadnego sposobu właśnie na ten sok 🙂

      Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

O-Mnie
Cześć. Nazywam się Paulina Urbańczyk i mieszkam w Łodzi. Jeśli masz jakieś pytania, napisz: mojapasjasmaku@gmail.com


logo

!Linia
Social-Media
Moja pasja smaku
  • 140 Obserwujących
  • 307 Obserwujących
  • 4,487 Obserwujących
  • 71 Obserwujących

Pobierz darmowy planer posiłków

!Linia
Kategorie
  • Bezglutenowe (40)
  • Boże Narodzenie (17)
  • Chleb (10)
  • Ciasta i tarty (45)
  • Ciasteczka muffinki i inne słodkości (33)
  • Desery (71)
  • Drinki (10)
  • Drugie dania (183)
  • Grzyby (31)
  • Inne (8)
  • Kasza (26)
  • Konkursy (14)
  • Krok po kroku : ciasta i przygotowania wstępne (ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron) (3)
  • Krok po kroku : ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron (5)
  • Lody i sorbety (5)
  • Makarony (98)
  • Na prezent (8)
  • Nalewki (4)
  • Napoje i Koktajle (45)
  • Owoce morza (19)
  • Pasty i smarowidła (6)
  • Pizza (19)
  • Podróże (2)
  • Przekąski (39)
  • Przetwory (11)
  • Recenzje książek (31)
  • Recenzje produktów (16)
  • Recenzje restauracji (22)
  • Rodzinne obiady (16)
  • Ryby (15)
  • Ryż (44)
  • Sałatki i surówki (16)
  • Sezonowo (101)
  • Śniadania (80)
  • Sosy – dipy – dressingi (8)
  • Torty (5)
  • Warsztaty (26)
  • Wege (139)
  • Wielkanoc (16)
  • Wpisy (77)
  • Wydarzenia – relacje (16)
  • Wygrane w konkursach (5)
  • Zdrowo (112)
  • Zupy (22)
!Linia
Szukaj
!Linia
Komentarze
  • Moja pasja smaku - Spaghetti z pesto z buraków
  • Moja pasja smaku - Muszle makaronowe nadziane cukinią i kurczakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym
  • Martyna - Muszle makaronowe nadziane cukinią i kurczakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym
  • Sklep w ajencje - Rachel Hofstetter : Ugotuj swój biznes. Historie miłośników jedzenia, którzy swoją pasję zamienili w karierę.
  • Codzienna - Spaghetti z pesto z buraków
!Linia
Polecam

Przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

wywiad na Gotujmy.pl

Jestem Ambasadorką

Jestem organizatorką

by JakOnaToRobi.pl