Dziś przepis na pyszne i szybkie w wykonaniu babeczki maślane z jagodami. Uwaga: Znikają w błyskawicznym tempie 🙂 !
Składniki (12 babeczek):
150 g masła – roztopionego i przestudzonego
1 szklanka cukru pudru
1 szklanka mąki pszennej
6 białek
1 – 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
200 g jagód
opcjonalnie – cukier puder do oprószenia
Wykonanie:
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej !
Białka ubij na delikatną pianę (nie na sztywną!). Do ubitych białek wmieszaj szpatułką cukier puder i mąkę. Następnie dodaj masło i ekstrakt z wanilii, wymieszaj do połączenia się składników.
Do każdej papilotki – dodaj 1 łyżeczkę ciasta, połóż po 1 łyżeczce jagód, następnie napełnij papilotki do pełna. Na każdej połóż po kilka jagód.
Piecz w temperaturze 170 C przez około 25 minut (do suchego patyczka).
Po wyjęciu z piekarnika, oprósz cukrem pudrem. Mnie osobiście najbardziej smakują na ciepło 🙂 !
Smacznego 🙂 !
a u mnie w tym roku z jagód nic nie ma 🙁 chociaż bym zjadła 🙂 ale czasu brak 🙂
Bardzo apetyczne 🙂
U mnie tylko pierogi były z jagodami i też znikły natychmiast. Jagody są magiczne:)
Pysznie wyglądają, muszę kupić jagody 😉
porywam dwie do kawy! pysznie wyglądają:)
lubię szybkie i pyszne wypieki 🙂 pięknie się prezentują
Z jagodami wszystko jest pyszne, prawda?; D<3
Witam! Wspaniałe ciasto! 🙂 Zapraszam do wzięcia udziału w konkursie: http://www.rynek.webd.pl/wakacyjny-konkurs-na-25-urodziny/
z jagodami jeszcze nie jadłam :<
porywam jedną! 🙂
Jak ja lubię jagody <3
U mnie dzisiaj również królują jagody! Cudowne babeczki <3
Jak dla mnie- totalna bomba! super!
Mam totalną słabość do wypieków z jagodami eh 😉
Ależ bym taką jedną zjadła 🙂 Jagody to moja miłość 😀
zdjęcie oszałamiająco pyszne! piękne w swej prostocie:)
och ajkie cudeńka 🙂 skradły moje serce!
póki sezon na jagody to trzeba korzystać 🙂
O, na babeczki to ja się skuszę 🙂
Piękne babeczki 🙂
pyszne babeczki, chętnie bym zjadła przynajmniej jedną 🙂
Uwielbiam takie maślane babeczki. Często robię takie z dodatkiem maślanki 😉
Poproszę jedną taką pyszną babeczkę 🙂