Dziś chciałabym się podzielić z Wami przepisem na pyszne babeczki maślane z malinami. Maliny tak naprawdę możecie zastąpić dowolnymi ulubionymi owocami.
Uwielbiam babeczki maślane, są delikatne, po prostu pyszne. I ten piękny zapach towarzyszący ich wypiekaniu… <3
Składniki (6 babeczek):
75 g masła – roztopionego i przestudzonego
1/2 szklanki cukru pudru
1/2 szklanki mąki pszennej
3 białka
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
18 dużych malin
cukier puder do oprószenia
Wykonanie:
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej !
Białka ubij na delikatną pianę (nie na sztywną!). Do ubitych białek wmieszaj szpatułką cukier puder i mąkę. Następnie dodaj masło i ekstrakt z wanilii, wymieszaj do połączenia się składników.
Do każdej papilotki – dodaj 1 łyżeczkę ciasta, połóż po 2 maliny, następnie napełnij papilotki do pełna. Na każdej połóż po 1 malinie.
Piecz w temperaturze 170 C przez około 25 minut (do suchego patyczka).
Po wyjęciu z piekarnika, oprósz cukrem pudrem. Mnie osobiście najbardziej smakują na ciepło 🙂 !
Marta U napisał
musiały być pyszne 🙂 i nawet mnie nie poczęstowałaś 😉
Asia W napisał
pysznie wyglądają 🙂
Marzena napisał
Ja też takie uwielbiam:-) Wyglądają na przepyszne:-)
Elisa Bella napisał
Świetnie wyglądają! 🙂 Nie robiłam jeszcze babeczek na samych białkach, muszę spróbować 😉
Natalie napisał
Jakie urocze! Idealne do kawki 🙂
Karmel napisał
ale fajne babki! 🙂
Salvador Dali napisał
uwielbiaaaam! 🙂
Hania napisał
z malinami pewnie były boskie! 🙂
La Lolla napisał
fajne, przyjemne, zrobię mojej małej;))
Justyna Żak napisał
ale bym zjadła taką:)
Karolina napisał
super babki 🙂
BasJula napisał
boskie babeczki 🙂
Sto Łyżek Szczęścia napisał
Rzeczywiście wyglądaja niesamowicie 😉
amandaricci.butikzprzepisami napisał
Babeczki są urocze! Dziękuję za odwiedziny na moim blogu i pozdrawiam 😀
Magda C. napisał
Cudowne! Zjadłabym nie jedną 🙂
Sosna napisał
Wspaniałe 🙂