Nie widać końca moich pomysłów na wykorzystanie nasionek chia. To dobrze, bo uzależniłam się od nich. W domu posiadam ich spory zapas. Jestem ciekawa jakie są Wasze doświadczenia związane z chia ? Ktoś próbował ?
To chyba najzdrowsze ze wszystkich możliwych uzależnień 🙂 !
Składniki (2 małe porcje):
1 szklanka mleka migdałowego
1/4 szklanki nasion chia
2 łyżki kakao w proszku
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1 – 2 łyżeczki miodu (można zastąpić syropem z agawy)
2 łyżeczki wiórków kokosowych
Wykonanie:
Wszystkie składniki umieść w wysokiej misce i zmiksuj do połączenia się składników. Spróbuj i oceń smak, jeśli jest za mało słodkie – dodaj miód / syrop z agawy. Wymieszaj. Następnie przelej do szklanek, przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na całą noc.
Po wyjęciu z lodówki – posyp wiórkami kokosowymi.
to prawda – najzdrowsze z uzależnień! i obyśmy tylko takie mieli 😉
Brzmi i przede wszystkim wygląda kusząco 🙂
szalejesz z tymi swoimi pomysłami na puddingi i koktajle 🙂
Wow szalejesz! Muszę kiedyś w końcu spróbować 🙂
uwielbiam puddingi chia, świetna propozycja!
Jakie pyszności 🙂
Wygląda bardzo kusząco; )
Też należymy do osób uzależnionych od chia 😀 Co prawda od niedawna i póki co robimy je głównie standardowo czyli do mleka o przeróżnych wersjach smakowych dodajemy nasionka i zostawiamy na noc w lodówce 😉
Daj mi taki<3
nie mam, zaś jestem w tyle z nimi, z ich zakupem, porażka jakaś!
Połączenie smakowe idealne 😀
Koniecznie muszę kupić te nasiona:-)
Dzięki za podpowiedź co do chia. Pyszny deser!
Jak z wiórkami kokosowymi, to zabieram jeden! 🙂
chce zjeść to śniadanie.. chceeeee!!!
wygląda idealnie!
rewelacja, zdecydowanie zapisuję do zrobienia:)
ja bym taki chętnie na śniadanie zjadła,pycchhaa :>
Wygląda bardzooooo kusząco 😉 Zapisuje przepis 😉 !