Moja Pasja Smaku

  • STRONA GŁÓWNA
  • O BLOGU
  • WSPÓŁPRACA

Czekoladowo – migdałowy pudding chia

Nie widać końca moich pomysłów na wykorzystanie nasionek chia. To dobrze, bo uzależniłam się od nich. W domu posiadam ich spory zapas. Jestem ciekawa jakie są Wasze doświadczenia związane z chia ? Ktoś próbował ?
To chyba najzdrowsze ze wszystkich możliwych uzależnień 🙂 !


Składniki (2 małe porcje):
1 szklanka mleka migdałowego
1/4 szklanki nasion chia
2 łyżki kakao w proszku
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1 – 2 łyżeczki miodu (można zastąpić syropem z agawy)
2 łyżeczki wiórków kokosowych

Wykonanie:
Wszystkie składniki umieść w wysokiej misce i zmiksuj do połączenia się składników. Spróbuj i oceń smak, jeśli jest za mało słodkie – dodaj miód / syrop z agawy. Wymieszaj. Następnie przelej do szklanek, przykryj folią spożywczą i włóż do lodówki na całą noc.
Po wyjęciu z lodówki – posyp wiórkami kokosowymi.

Smacznego 🙂 !


18 marca 2015 Kategoria: Desery, Śniadania, Wege, Zdrowo komentarzy 19

Komentarze

  1. kocie-smaki napisał

    18 marca 2015 o 07:51

    to prawda – najzdrowsze z uzależnień! i obyśmy tylko takie mieli 😉

    Odpowiedz
  2. Monika W napisał

    18 marca 2015 o 08:07

    Brzmi i przede wszystkim wygląda kusząco 🙂

    Odpowiedz
  3. Anulla napisał

    18 marca 2015 o 14:31

    szalejesz z tymi swoimi pomysłami na puddingi i koktajle 🙂

    Odpowiedz
  4. Magda C. napisał

    18 marca 2015 o 15:02

    Wow szalejesz! Muszę kiedyś w końcu spróbować 🙂

    Odpowiedz
  5. Magdalena Kuchaja napisał

    18 marca 2015 o 18:35

    uwielbiam puddingi chia, świetna propozycja!

    Odpowiedz
  6. domowacukierniaewy.blox.pl napisał

    18 marca 2015 o 18:47

    Jakie pyszności 🙂

    Odpowiedz
  7. Anna | Studio Kuchnia napisał

    18 marca 2015 o 18:49

    Wygląda bardzo kusząco; )

    Odpowiedz
  8. Angelika i Monika Candy Pandas napisał

    18 marca 2015 o 20:29

    Też należymy do osób uzależnionych od chia 😀 Co prawda od niedawna i póki co robimy je głównie standardowo czyli do mleka o przeróżnych wersjach smakowych dodajemy nasionka i zostawiamy na noc w lodówce 😉

    Odpowiedz
  9. Angie napisał

    18 marca 2015 o 21:01

    Daj mi taki<3

    Odpowiedz
  10. La Lolla napisał

    18 marca 2015 o 21:44

    nie mam, zaś jestem w tyle z nimi, z ich zakupem, porażka jakaś!

    Odpowiedz
  11. Natalie napisał

    19 marca 2015 o 05:53

    Połączenie smakowe idealne 😀

    Odpowiedz
  12. Marzena napisał

    19 marca 2015 o 08:15

    Koniecznie muszę kupić te nasiona:-)

    Odpowiedz
  13. Patrycja napisał

    19 marca 2015 o 08:44

    Dzięki za podpowiedź co do chia. Pyszny deser!

    Odpowiedz
  14. Marcelina napisał

    19 marca 2015 o 10:32

    Jak z wiórkami kokosowymi, to zabieram jeden! 🙂

    Odpowiedz
  15. Salvador Dali napisał

    19 marca 2015 o 14:58

    chce zjeść to śniadanie.. chceeeee!!!

    Odpowiedz
  16. Marcela napisał

    19 marca 2015 o 15:47

    wygląda idealnie!

    Odpowiedz
  17. magma napisał

    21 marca 2015 o 19:22

    rewelacja, zdecydowanie zapisuję do zrobienia:)

    Odpowiedz
  18. ewa napisał

    25 marca 2015 o 13:11

    ja bym taki chętnie na śniadanie zjadła,pycchhaa :>

    Odpowiedz
  19. przypinki napisał

    7 kwietnia 2015 o 16:43

    Wygląda bardzooooo kusząco 😉 Zapisuje przepis 😉 !

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

O-Mnie
Cześć. Nazywam się Paulina Urbańczyk i mieszkam w Łodzi. Jeśli masz jakieś pytania, napisz: mojapasjasmaku@gmail.com


logo

!Linia
Social-Media
Moja pasja smaku
  • 138 Obserwujących
  • 307 Obserwujących
  • 4,487 Obserwujących
  • 71 Obserwujących

Pobierz darmowy planer posiłków

!Linia
Kategorie
  • Bezglutenowe (40)
  • Boże Narodzenie (17)
  • Chleb (10)
  • Ciasta i tarty (45)
  • Ciasteczka muffinki i inne słodkości (33)
  • Desery (71)
  • Drinki (10)
  • Drugie dania (183)
  • Grzyby (31)
  • Inne (8)
  • Kasza (26)
  • Konkursy (14)
  • Krok po kroku : ciasta i przygotowania wstępne (ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron) (3)
  • Krok po kroku : ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron (5)
  • Lody i sorbety (5)
  • Makarony (98)
  • Na prezent (8)
  • Nalewki (4)
  • Napoje i Koktajle (45)
  • Owoce morza (19)
  • Pasty i smarowidła (6)
  • Pizza (19)
  • Podróże (2)
  • Przekąski (39)
  • Przetwory (11)
  • Recenzje książek (31)
  • Recenzje produktów (16)
  • Recenzje restauracji (22)
  • Rodzinne obiady (16)
  • Ryby (15)
  • Ryż (44)
  • Sałatki i surówki (16)
  • Sezonowo (101)
  • Śniadania (80)
  • Sosy – dipy – dressingi (8)
  • Torty (5)
  • Warsztaty (26)
  • Wege (139)
  • Wielkanoc (16)
  • Wpisy (77)
  • Wydarzenia – relacje (16)
  • Wygrane w konkursach (5)
  • Zdrowo (112)
  • Zupy (22)
!Linia
Szukaj
!Linia
Komentarze
  • Moja pasja smaku - Gwiazda drożdżowa z cynamonem
  • Aleksandra - Gwiazda drożdżowa z cynamonem
  • Anna - Pod Jabłonką. Prawdziwe domowe obiady w Łodzi.
  • Moja pasja smaku - Spaghetti z pesto z buraków
  • Moja pasja smaku - Muszle makaronowe nadziane cukinią i kurczakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym
!Linia
Polecam

Przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

wywiad na Gotujmy.pl

Jestem Ambasadorką

Jestem organizatorką

by JakOnaToRobi.pl