Cześć ! Czy wiecie, że dziś obchodzimy Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania ?! Celem święta jest promowanie zdrowego jedzenia i dobrych nawyków żywieniowych. Z tej okazji organizowane są różne akcje mające na celu wzrost świadomości społecznej.
Miałam przyjemność świętować ten dzień wraz z marką Hotpoint na warsztatach kulinarnych w studiu Book & Cook w Łodzi. Spotkanie odbyło się 5 listopada.
Na warsztatach, które poprowadziła Joanna Banad – licencjonowana dietetyk, przygotowaliśmy całą masę pysznych i zdrowych potraw. Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona smakiem wielu dań. Szczególnie w pamięci utkwił mi chleb cukiniowo – orzechowy, który na pewno pojawi się na blogu. Smak był bardzo zaskakujący. Chleb ten smakował jak ciasto.
Ja w teamie z Kasią, miałam przyjemność przygotować orzechowo – cynamonową granolę z waniliowym jogurtem i musem owocowym oraz kurczaka tikka masala podanego z pszenną tortillą.
Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania zmusza do refleksji. Warto wprowadzić zdrowe nawyki żywieniowe. To zaowocuje w przyszłości 🙂 !
Na warsztatach panowała super atmosfera. Ten dzień spędziłam naprawdę miło. Dziękuję za zaproszenie i moc smakowitych i zdrowych inspiracji 🙂
Zapraszam do obejrzenia zdjęć.
I na koniec kilka zdjęć od fotografa 🙂
piekno-z-natury.pl napisał
Bardzo apetycznie na tych warsztatach, ale co równie ważne to zdrowo 🙂 Wiele potraw mnie zainspirowało. Chętnie więc zapoznam się z większą ilością nowych przepisów, ale na ten na chleb cukiniowo – orzechowy już będę wyczekiwać 😉
U Rudej na Talerzu napisał
Bardzo fajne warsztaty. Też kiedyś uczestniczyłam w takich warsztatach z dietetykiem i mnie najbardziej zaskoczył dietetyczny majonez bez jajek, na serku wiejskim. W smaku w ogóle się nie różnił od sklepowego. Coś fenomenalnego 🙂