Cześć.
Dziś kilka słów o warsztatach, w których miałam przyjemność uczestniczyć jakiś czas temu.
Marki Kikkoman i Tabasco zorganizowały warsztaty na bardzo wysokim poziomie w cudownym miejscu – na Farmie Dyń w Powsinie.
Spotkanie rozpoczęło się od rozmowy na temat dyniowej pasji właściciela farmy. Następnie wybraliśmy na spacer po farmie. Rozmawialiśmy o dyniach i uczyliśmy się rozróżniać ich odmiany.
Po zwiedzeniu farmy, przystąpiliśmy do gotowania z Sebastianem Gołębiewskim. Ja miałam przyjemność pracować pod okiem Kuby Mikołajczaka.
Do gotowania używaliśmy produktów firmy Kikkoman i Tabasco. Mają one szerokie zastosowanie w kuchni. Można z nimi naprawdę wiele zdziałać 😉
W menu znalazły się:
– sałatka z pieczonej dyni
– rosti dyniowe, marynowany indyk z patelni i ostry sos czekoladowy
– wędzony krem dyniowy ze smażonymi kaparami i chipsem z dojrzewającej szynki
– ryba w kruszonce z pestek dyni na potrawce z soczewicy
– dyniowe proziaki z kwaśną śmiatną i śliwkowym toffi
Bardzo dziękuję marce Kikkoman i Tabasco za możliwość uczestniczenia w warsztatach. Atmosfera spotkania była wspaniała, do tego cudowni, inspirujący ludzie i pyszne jedzenie, czego chcieć więcej ?! To był dobry dzień 🙂 !
Och, też z chęcią wybrałabym się na taką farmę dyni! Prześliczna fotorelacja. Takie cudne zdjęcia były w stanie nawet poprawić humor (:
Piękne zdjęcia, świetne warsztaty, i jak pysznie!
Piękne zdjęcia i mega apetycznie wyglądające jedzonko!
ohhh.. jakże sama chciałabym w nich uczestniczyć <3 cudowne doświadczenie 🙂
Wspaniałe warsztaty, tylko pozazdrościć 🙂