Moja Pasja Smaku

  • STRONA GŁÓWNA
  • O BLOGU
  • WSPÓŁPRACA

Farma Dyń w Powsinie. Warsztaty z Kikkoman & Tabasco

Cześć.

Dziś kilka słów o warsztatach, w których miałam przyjemność uczestniczyć jakiś czas temu.
Marki Kikkoman i Tabasco zorganizowały warsztaty na bardzo wysokim poziomie w cudownym miejscu – na Farmie Dyń w Powsinie.

DSC_0905

Spotkanie rozpoczęło się od rozmowy na temat dyniowej pasji właściciela farmy. Następnie wybraliśmy na spacer po farmie. Rozmawialiśmy o dyniach i uczyliśmy się rozróżniać ich odmiany.

DSC_0681

DSC_0689

DSC_0705

Po zwiedzeniu farmy,  przystąpiliśmy do gotowania z Sebastianem Gołębiewskim. Ja miałam przyjemność pracować pod okiem Kuby Mikołajczaka.

DSC_0798

DSC_0811
Do gotowania używaliśmy produktów firmy Kikkoman i Tabasco. Mają one szerokie zastosowanie w kuchni. Można z nimi naprawdę wiele zdziałać 😉

DSC_0787

W menu znalazły się:
– sałatka z pieczonej dyni
– rosti dyniowe, marynowany indyk z patelni i ostry sos czekoladowy
– wędzony krem dyniowy ze smażonymi kaparami i chipsem z dojrzewającej szynki
– ryba w kruszonce z pestek dyni na potrawce z soczewicy
– dyniowe proziaki z kwaśną śmiatną i śliwkowym toffi

DSC_0955

DSC_0972

DSC_0966

DSC_0950

DSC_0939

DSC_0586

DSC_0597

DSC_0609

DSC_0629

DSC_0646

DSC_0653

DSC_0658

DSC_0696

DSC_0698

DSC_0757

DSC_0768

DSC_0772

DSC_0738

DSC_0834

DSC_0860

DSC_0864

DSC_1053

DSC_1061

DSC_1084

DSC_1096

Bardzo dziękuję marce Kikkoman i Tabasco za możliwość uczestniczenia w warsztatach. Atmosfera spotkania była wspaniała, do tego cudowni, inspirujący ludzie i pyszne jedzenie, czego chcieć więcej  ?! To był dobry dzień 🙂 !

23 października 2015 Kategoria: Warsztaty, Wpisy, Wydarzenia - relacje komentarzy 5

Komentarze

  1. tartelett.blog napisał

    23 października 2015 o 11:10

    Och, też z chęcią wybrałabym się na taką farmę dyni! Prześliczna fotorelacja. Takie cudne zdjęcia były w stanie nawet poprawić humor (:

    Odpowiedz
  2. AZgotuj napisał

    23 października 2015 o 12:15

    Piękne zdjęcia, świetne warsztaty, i jak pysznie!

    Odpowiedz
  3. Agnieszka Wieczorek napisał

    25 października 2015 o 16:57

    Piękne zdjęcia i mega apetycznie wyglądające jedzonko!

    Odpowiedz
  4. Salvador Dali napisał

    26 października 2015 o 05:20

    ohhh.. jakże sama chciałabym w nich uczestniczyć <3 cudowne doświadczenie 🙂

    Odpowiedz
  5. Magda C. napisał

    1 listopada 2015 o 11:23

    Wspaniałe warsztaty, tylko pozazdrościć 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

O-Mnie
Cześć. Nazywam się Paulina Urbańczyk i mieszkam w Łodzi. Jeśli masz jakieś pytania, napisz: mojapasjasmaku@gmail.com


logo

!Linia
Social-Media
Moja pasja smaku
  • 138 Obserwujących
  • 307 Obserwujących
  • 4,487 Obserwujących
  • 71 Obserwujących

Pobierz darmowy planer posiłków

!Linia
Kategorie
  • Bezglutenowe (40)
  • Boże Narodzenie (17)
  • Chleb (10)
  • Ciasta i tarty (45)
  • Ciasteczka muffinki i inne słodkości (33)
  • Desery (71)
  • Drinki (10)
  • Drugie dania (185)
  • Grzyby (31)
  • Inne (8)
  • Kasza (26)
  • Konkursy (14)
  • Krok po kroku : ciasta i przygotowania wstępne (ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron) (3)
  • Krok po kroku : ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron (5)
  • Lody i sorbety (5)
  • Makarony (99)
  • Na prezent (8)
  • Nalewki (4)
  • Napoje i Koktajle (45)
  • Owoce morza (19)
  • Pasty i smarowidła (6)
  • Pizza (19)
  • Podróże (2)
  • Przekąski (39)
  • Przetwory (11)
  • Recenzje książek (31)
  • Recenzje produktów (16)
  • Recenzje restauracji (22)
  • Rodzinne obiady (17)
  • Ryby (15)
  • Ryż (44)
  • Sałatki i surówki (16)
  • Sezonowo (103)
  • Śniadania (81)
  • Sosy – dipy – dressingi (8)
  • Torty (5)
  • Warsztaty (26)
  • Wege (139)
  • Wielkanoc (16)
  • Wpisy (77)
  • Wydarzenia – relacje (16)
  • Wygrane w konkursach (5)
  • Zdrowo (112)
  • Zupy (22)
!Linia
Szukaj
!Linia
Komentarze
  • Truskawkowa Fiesta - Gnocchi ze szparagami i suszonymi pomidorami w kremowym sosie śmietanowym
  • asia - Tunezja. Co warto zobaczyć? Co warto kupić? Dużo zdjęć!
  • Moja pasja smaku - Gwiazda drożdżowa z cynamonem
  • Aleksandra - Gwiazda drożdżowa z cynamonem
  • Anna - Pod Jabłonką. Prawdziwe domowe obiady w Łodzi.
!Linia
Polecam

Przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

wywiad na Gotujmy.pl

Jestem Ambasadorką

Jestem organizatorką

by JakOnaToRobi.pl