Moja Pasja Smaku

  • STRONA GŁÓWNA
  • O BLOGU
  • WSPÓŁPRACA

Food Blogger Fest IV

W sobotę – 31.05.2014 roku – odbył się czwarty Food Blogger Fest. Moja pasja smaku brała w nim udział po raz pierwszy.
Warto było wstać o 4 w nocy (dla niektórych – rano) i udać się w podróż do stolicy 🙂
Ogromnym plusem całego wydarzenia było spotkanie się z blogerami z całej Polski, niektórych już miałam okazję poznać na żywo, innych – jeszcze nie.
Food Blogger Fest to konferencja dla blogerów kulinarnych. W tym roku prowadziły ją Małgosia Minta i Martyna Szydłowska.



Na pierwszy ogień poszedł Piotr Ogiński, który opowiadał nam o tym jak sobie radzić z hejtem na blogu. Piotrka nie muszę chyba przedstawiać – prowadzi dość popularny kanał kulinarny „Kocham gotować„. Brał także udział w pierwszej edycji telewizyjnego show „Top Chef”.
Piotrka bardzo lubię, jest pozytywną osobą i taki był właśnie jego 'wykład’. Było wesoło 🙂 !

Następnie w duecie – Małgorzata Adamska (autorka bloga kulinarnego Delimamma) oraz Adam Czapski (znany z 1 edycji „Hell’s Kitchen, prowadzący bloga łyżka-widelec-nożyczki) opowiadali nam o Stowarzyszeniu Opolskiej Blogosfery Kulinarnej, o swojej działalności, pokazali ciekawe zdjęcia.



Najbardziej zainteresowali mnie Kamil Prandecki i Agnieszka Wiewiórska – właściciele Meat Love czyli biznesu opartego na miłości do mięsa.
Meat Love to lokal, który na pewno odwiedzę podczas kolejnej wizyty w stolicy.
Prezentacja Kamila i Agnieszki była bardzo interesująca, udzielili oni wielu rad dla osób, które myślą o własnym biznesie, przekonywali, że warto w życiu ryzykować. Warto robić to, co się kocha.
Zaintrygowały mnie lody bekonowe, koniecznie muszę ich spróbować !
Meat Love docenił sam Maciej Nowak. To chyba najlepsza wizytówka 🙂
Ps. Zdjęcia pokazane przez Kamila i Agnieszkę sprawiły, że moje ślinianki zwariowały 🙂 !



Po Meat Love przyszedł czas na „Zwłasnego ogródka” Marty Wajdy oraz „Smażone ogórki, grillowana kapusta i wędzone pory, czyli rzecz o kuchni roślinnej” Marty Dymek prowadzącej znanego wielu osobom bloga Jadłonomia.
Konrad Traczyk przybliżył nam temat Hash.fm czyli megapanelu blogów. Szczerze mówiąc nie słyszałam wcześniej nic na ten temat. Z ciekawości się zarejestrowałam, zobaczymy co dalej 😉 !



O smakowaniu życia oraz o turystyce kulinarnej w Polsce i na świecie opowiadali autorzy bloga Tasteaway – Natalia Sitarska i Łukasz Smoliński.
Na temat łączenia kulinarnych tradycji ze współczesnością wypowiedział się Aleksander Baron, o prowadzeniu restauracji – Marta Gessler.
Poza wystąpieniami wyżej wymienionych prelegentów mogliśmy zajadać się do woli słodkościami od firmy E.Wedel, podpatrywać pracę Joanny Profus – Mistrzyni Cukiernictwa oraz Janusza Profus – Maestro Czekolady. Tworzyli istne cuda z czekolady.
Do słodyczy nie mogło zabraknąć kawy od Nespresso. Postawiła mnie na nogi po wczesnej pobudce i po podróży 🙂
Każdy z nas miało możliwość skomponować własną sałatkę z dodatkiem oleju smakowego od firmy Kujawski oraz zjeść pysznego burgera od Meet Meat.

 Miła i słodka niespodzianka od firmy Wedel 🙂

Szaleństwo z Tysią 🙂

Ucieszyłam się, gdyż udało mi się dostać na warsztaty fotograficzne, które miały się odbyć w trakcie konferencji. Niestety na miejscu okazało się, iż warsztaty odbędą się po konferencji – która notabene się przedłużyła. W związku z tym na warsztatach spędziłam około 15 minut. Musiałam zmykać na pociąg. To jedyny minus całego spotkania. Na szczęście plusy takie jak ciekawe wykłady, pyszne jedzenie, spotkanie z blogerami z całej Polski przeważają nad jednym minusem i konferencja otrzymuje ode mnie mocną 5 🙂 !

Ps. Fajnie było Was wszystkich zobaczyć 🙂

2 czerwca 2014 Kategoria: Warsztaty, Wpisy, Wydarzenia - relacje komentarzy 36

Komentarze

  1. Małgorzata K napisał

    2 czerwca 2014 o 16:00

    na kolejnej takiej imprezie widzimy się 🙂 następnym razem nie odpuszczę 🙂

    Odpowiedz
    • Paulina Urbańczyk napisał

      2 czerwca 2014 o 16:04

      Trzymam Cię za słowo ! Wydrukuję ten komentarz i przy następnej okazji pokażę 😛

      Odpowiedz
    • Monika W napisał

      2 czerwca 2014 o 18:29

      Ja tak samo jak Małgosia nie odpuszczę następnym razem ! 🙂

      Odpowiedz
    • Paulina Urbańczyk napisał

      2 czerwca 2014 o 18:32

      Monia, Ciebie też trzymam za słowo 😀

      Odpowiedz
  2. Agata napisał

    2 czerwca 2014 o 16:09

    Ale Ci zazdroszczę, że tam byłaś! Ciekawa jestem tego, jak sobie radzić z tym hejtem, bo ostatnio zaczynają się takie głosy u mnie pojawiać. Zanim sobie to racjonalnie wytłumaczę i oleję, to ciśnienie zdąży podskoczyć 😉

    Odpowiedz
    • Paulina Urbańczyk napisał

      2 czerwca 2014 o 16:12

      Poważnie ? Ważne by robić swoje i się nie przejmować 🙂 Piotrek otworzył nam oczy, ważne by na tego hejta spojrzeć z innej perspektywy 🙂

      Odpowiedz
    • Paulina Urbańczyk napisał

      2 czerwca 2014 o 16:13

      Ps. Nie wiem co można u Ciebie Agatko hejtować 🙁

      Odpowiedz
    • Agata napisał

      2 czerwca 2014 o 18:25

      No poważnie. Mam świadomość tego, że jeszcze nie znalazła się osoba, która dogodziłaby każdemu, więc nawet nie próbuję 😉 Dzięki za miłe słowo :*

      Odpowiedz
  3. Marta U napisał

    2 czerwca 2014 o 16:13

    co to za nowe ptasie mleczko? bo mnie zainteresowało, a uwielbiam <3 świetna relacja !

    Odpowiedz
    • Paulina Urbańczyk napisał

      2 czerwca 2014 o 16:21

      Aaaa dostałam 🙂 Fajne, bo je się zimne, tak fajnie chłodzi 🙂 <3

      Odpowiedz
  4. Justyna Gonczaronek napisał

    2 czerwca 2014 o 16:38

    Było cudownie 😀 i mega smacznie!!! Nasze fotki z FOTOBUDKI będą świetną pamiątką 🙂

    Odpowiedz
    • Paulina Urbańczyk napisał

      2 czerwca 2014 o 18:31

      Taaaak fotobudka była genialna 😀

      Odpowiedz
  5. Paulina napisał

    2 czerwca 2014 o 16:50

    Żałuj, że nie zostałaś na dłużej na warsztatach, mi baaardzo pomogły 😀
    Meat Love było najlepsze, nie mogę się doczekać końca sesji i wolnego czasu by skoczyć na jakiegoś Porka 😀

    Odpowiedz
  6. Natalie napisał

    2 czerwca 2014 o 17:09

    Genialne! Ach zazdroszczę 🙂

    Odpowiedz
  7. Anna napisał

    2 czerwca 2014 o 17:59

    Ale fajnie, smacznie ładnie, i bardzo ciekawe tematy, do tego w jakim towarzystwie 🙂

    Odpowiedz
  8. Paulina | czekolada-utkane.pl napisał

    2 czerwca 2014 o 18:31

    Widzę, że miałyśmy pobudkę prawie o tej samej porze ;)) Mi też najbardziej podobało się wystąpienie właścicieli Meat Love 🙂

    Szkoda, że nie udało nam się dłużej zostać na tych warsztatach – może za rok 😉

    Odpowiedz
    • Paulina Urbańczyk napisał

      2 czerwca 2014 o 18:36

      Paula, strasznie żałuję. Gdyby wszystko szło zgodnie z harmonogramem albo chociaż dotrzymali słowa danego w mailu (warsztaty w trakcie konferencji)…. Ale wyszło jak wyszło. Liczę na to, że za rok sobie odbijemy 🙂
      Aaaa i jeszcze jedna ważna rzecz – nauczyłam się, by kupować bilet w jedną stronę, a Ty 😛 ?!

      Odpowiedz
    • Paulina | czekolada-utkane.pl napisał

      5 czerwca 2014 o 17:21

      Na pewno odbijemy! 🙂 Ja jechałam Polskim Busem, więc bilety musiałam zamówić szybciej przez internet, tym bardziej, że kierunek Warszawa-Gdańsk cieszy się dużą popularnością… Następnym razem najprościej chyba zostać na noc 😀

      Odpowiedz
  9. Karolina napisał

    2 czerwca 2014 o 20:03

    Zazdroszczę i gratuluje 🙂

    Odpowiedz
  10. domowacukierniaewy.blox.pl napisał

    2 czerwca 2014 o 21:00

    Udział w takiej imprezie musi być niesamowitym przeżyciem 🙂

    Odpowiedz
  11. Karmel napisał

    3 czerwca 2014 o 06:45

    Bardzo fajna relacja, gratulacje:)

    Odpowiedz
  12. Marzena napisał

    3 czerwca 2014 o 06:59

    Bardzo żałuję, że nie było mi dane być tam…:-(

    Odpowiedz
  13. Ivka napisał

    3 czerwca 2014 o 07:16

    Super impreza, ale ze mnie gapa, że nie byłam!

    Odpowiedz
  14. Deli napisał

    3 czerwca 2014 o 09:24

    Dla mnie to też była okazja do fajnego spotkania z ludźmi, którzy myślą podobnie i podobne rzeczy ich kręcą 😉

    Pozdrawiam serdecznie!

    Odpowiedz
  15. Marcela napisał

    3 czerwca 2014 o 10:29

    łał! musiało być fantastycznie! pozdrawiam Cię cieplutko i życzę powodzenia!:)

    Odpowiedz
  16. La Lolla napisał

    3 czerwca 2014 o 15:45

    zawsze jestem ciekawa takich spotkań, ludzi…bo wiesz jak to jest, inaczej zza kompa, a inaczej w rzeczywistości…;)

    Odpowiedz
  17. SMAKOWE KUBKI napisał

    3 czerwca 2014 o 17:48

    Ciekawie opisałaś to wydarzenie, z zainteresowaniem poczytałam, miło jest w ten sposób poznac blogerów kulinarnych

    Odpowiedz
  18. Gosia Szulc napisał

    4 czerwca 2014 o 10:41

    meat love jest super, jak będziesz w Wawie następny raz to pozycja obowiązkowa!

    Odpowiedz
  19. JustInka napisał

    4 czerwca 2014 o 11:06

    Bardzo fajny opis! Zachęciłaś mnie to udziału w takich imprezach! I już żałuję, że mnie tam nie było!

    Odpowiedz
  20. aleksandra gr napisał

    4 czerwca 2014 o 12:05

    Do zobaczenia niedługo 🙂

    Odpowiedz
  21. Magda C. napisał

    4 czerwca 2014 o 19:59

    Dzięki za relację 🙂 Tylko pozazdrościć!

    Odpowiedz
  22. Królowa Karo napisał

    4 czerwca 2014 o 21:05

    Nie, zdecydowanie nie powinnam o tej porze czytać o jedzeniu, ani oglądać go na zdjęciach.

    Odpowiedz
  23. DżemDżus napisał

    5 czerwca 2014 o 07:27

    Super relacja, ja choć z Warszawy to jakoś nie trafiłam tam. Teraz właściwie żałuję, ale co sie odwlecze to nie uciecze.

    Odpowiedz
  24. RedHead napisał

    6 czerwca 2014 o 14:31

    Bardzo chętnie wzięłabym udział w takim wydarzeniu. Niezapomniane 🙂 Świetna relacja.

    Odpowiedz
  25. Karola Smyk napisał

    8 czerwca 2014 o 10:30

    super! gratuluję 😉

    Odpowiedz
  26. Izabela Wojtczuk napisał

    7 lipca 2014 o 19:25

    Z relacji wynika jedno top była świetna impreza, może następnym razem uda mi się być 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

O-Mnie
Cześć. Nazywam się Paulina Urbańczyk i mieszkam w Łodzi. Jeśli masz jakieś pytania, napisz: mojapasjasmaku@gmail.com


logo

!Linia
Social-Media
Moja pasja smaku
  • 140 Obserwujących
  • 307 Obserwujących
  • 4,487 Obserwujących
  • 71 Obserwujących

Pobierz darmowy planer posiłków

!Linia
Kategorie
  • Bezglutenowe (40)
  • Boże Narodzenie (17)
  • Chleb (10)
  • Ciasta i tarty (45)
  • Ciasteczka muffinki i inne słodkości (33)
  • Desery (71)
  • Drinki (10)
  • Drugie dania (183)
  • Grzyby (31)
  • Inne (8)
  • Kasza (26)
  • Konkursy (14)
  • Krok po kroku : ciasta i przygotowania wstępne (ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron) (3)
  • Krok po kroku : ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron (5)
  • Lody i sorbety (5)
  • Makarony (98)
  • Na prezent (8)
  • Nalewki (4)
  • Napoje i Koktajle (45)
  • Owoce morza (19)
  • Pasty i smarowidła (6)
  • Pizza (19)
  • Podróże (2)
  • Przekąski (39)
  • Przetwory (11)
  • Recenzje książek (31)
  • Recenzje produktów (16)
  • Recenzje restauracji (22)
  • Rodzinne obiady (16)
  • Ryby (15)
  • Ryż (44)
  • Sałatki i surówki (16)
  • Sezonowo (101)
  • Śniadania (80)
  • Sosy – dipy – dressingi (8)
  • Torty (5)
  • Warsztaty (26)
  • Wege (139)
  • Wielkanoc (16)
  • Wpisy (77)
  • Wydarzenia – relacje (16)
  • Wygrane w konkursach (5)
  • Zdrowo (112)
  • Zupy (22)
!Linia
Szukaj
!Linia
Komentarze
  • Moja pasja smaku - Spaghetti z pesto z buraków
  • Moja pasja smaku - Muszle makaronowe nadziane cukinią i kurczakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym
  • Martyna - Muszle makaronowe nadziane cukinią i kurczakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym
  • Sklep w ajencje - Rachel Hofstetter : Ugotuj swój biznes. Historie miłośników jedzenia, którzy swoją pasję zamienili w karierę.
  • Codzienna - Spaghetti z pesto z buraków
!Linia
Polecam

Przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

wywiad na Gotujmy.pl

Jestem Ambasadorką

Jestem organizatorką

by JakOnaToRobi.pl