Moja Pasja Smaku

  • STRONA GŁÓWNA
  • O BLOGU
  • WSPÓŁPRACA

Gazpacho

Cześć ! Dziś mam dla Was pyszne gazpacho. Przepis mam od Pedro z bloga Hiszpańska Dusza. Gazpacho to tradycyjny hiszpański chłodnik, idealny na upały. Gazpacho idealnie orzeźwia, więc podawaj je dobrze schłodzone lub z kostkami lodu.

DSC_0692

 

Składniki:
1 kg bardzo dojrzałych pomidorów
1 średnia cebula
1 czerwona papryka
1/2 ogórka szklarniowego
2 ząbki czosnku
1 – 2 łyżki oliwy z oliwek
sól himalajska, świeżo zmielony pieprz
opcjonalnie: 1 – 2 łyżeczki cukru, kostki lodu

Wykonanie:
Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki, pokrój na mniejsze kawałki, wrzuć do miski. Cebulę i paprykę pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do pomidora. Ogórka obierz, zostawiając część skórki, pozbądź się środka, pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj czosnek i całość zblenduj na gładką masę. Dodaj oliwę z oliwek, dopraw solą i pieprzem – w razie potrzeby – cukrem. Zblenduj by połączyć dobrze wszystkie składniki.

Smacznego !

DSC_0706

DSC_0737

 

 

20 lipca 2015 Kategoria: Bezglutenowe, Sezonowo, Wege, Zdrowo, Zupy komentarzy 5

Komentarze

  1. Angelika i Monika (Candy Pandas) napisał

    21 lipca 2015 o 19:21

    Nigdy takiego Gazpacho nie próbowałyśmy 🙂

    Odpowiedz
  2. Agnieszka Wieczorek napisał

    22 lipca 2015 o 04:00

    Wygląda super-smacznie! A zrobię sobie takie 🙂

    Odpowiedz
  3. Marzena napisał

    22 lipca 2015 o 09:42

    Uwielbiamy. Od zeszłego roku i pobytu w Barcelonie, to jest po prosty niezbędnik lata:-)

    Odpowiedz
  4. cookiemonster napisał

    22 lipca 2015 o 10:48

    Takie pyszności ,że nawet piesek się skusił ? 😀 Wygląda smakowicie 🙂

    Odpowiedz
  5. Tysia napisał

    29 lipca 2015 o 06:16

    Jeszcze nigdy nie jadłam, dziwne co nie :)?

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

O-Mnie
Cześć. Nazywam się Paulina Urbańczyk i mieszkam w Łodzi. Jeśli masz jakieś pytania, napisz: mojapasjasmaku@gmail.com


logo

!Linia
Social-Media
Moja pasja smaku
  • 138 Obserwujących
  • 307 Obserwujących
  • 4,487 Obserwujących
  • 71 Obserwujących

Pobierz darmowy planer posiłków

!Linia
Kategorie
  • Bezglutenowe (40)
  • Boże Narodzenie (17)
  • Chleb (10)
  • Ciasta i tarty (45)
  • Ciasteczka muffinki i inne słodkości (33)
  • Desery (71)
  • Drinki (10)
  • Drugie dania (183)
  • Grzyby (31)
  • Inne (8)
  • Kasza (26)
  • Konkursy (14)
  • Krok po kroku : ciasta i przygotowania wstępne (ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron) (3)
  • Krok po kroku : ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron (5)
  • Lody i sorbety (5)
  • Makarony (98)
  • Na prezent (8)
  • Nalewki (4)
  • Napoje i Koktajle (45)
  • Owoce morza (19)
  • Pasty i smarowidła (6)
  • Pizza (19)
  • Podróże (2)
  • Przekąski (39)
  • Przetwory (11)
  • Recenzje książek (31)
  • Recenzje produktów (16)
  • Recenzje restauracji (22)
  • Rodzinne obiady (16)
  • Ryby (15)
  • Ryż (44)
  • Sałatki i surówki (16)
  • Sezonowo (101)
  • Śniadania (80)
  • Sosy – dipy – dressingi (8)
  • Torty (5)
  • Warsztaty (26)
  • Wege (139)
  • Wielkanoc (16)
  • Wpisy (77)
  • Wydarzenia – relacje (16)
  • Wygrane w konkursach (5)
  • Zdrowo (112)
  • Zupy (22)
!Linia
Szukaj
!Linia
Komentarze
  • Moja pasja smaku - Gwiazda drożdżowa z cynamonem
  • Aleksandra - Gwiazda drożdżowa z cynamonem
  • Anna - Pod Jabłonką. Prawdziwe domowe obiady w Łodzi.
  • Moja pasja smaku - Spaghetti z pesto z buraków
  • Moja pasja smaku - Muszle makaronowe nadziane cukinią i kurczakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym
!Linia
Polecam

Przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

wywiad na Gotujmy.pl

Jestem Ambasadorką

Jestem organizatorką

by JakOnaToRobi.pl