Moja Pasja Smaku

  • STRONA GŁÓWNA
  • O BLOGU
  • WSPÓŁPRACA

Granola

Cześć. Ostatnio jedna z czytelniczek bloga zapytała jak zrobić domową granolę? Uznałam, że to świetny pretekst do zrobienia wpisu. Dziś mam dla Ciebie przepis na granolę z orzechami i cynamonem. Składniki możesz dowolnie modyfikować. Powiem Ci jedno – ta granola robi się sama. Chwila moment i masz słoiczek ulubionej granoli.
Możesz ją jeść z mlekiem, jogurtem, owocami lub jeśli masz ochotę – po prostu chrupać bez dodatków. 🙂

 

Składniki (słoik 1 litrowy):
300 g płatków owsianych
100 g ulubionych orzechów – ja użyłam laskowych
50 g płatków migdałowych
1 łyżeczka cynamonu
100 g masła
100 g cukru brązowego

Wykonanie:
Orzechy posiekaj. Wymieszaj z płatkami owsianymi i migdałowymi. Całość przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podpraż w piekarniku nagrzanym do 200 C (góra – dół). Pamiętaj by od czasu do czasu zamieszać !
W rondelku roztop masło z cukrem i cynamonem, następnie polej płatki powstałą masą, Wymieszaj dokładnie i piecz 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Gotowe ! Proste, prawda ?! 🙂

Smacznego !

8 lutego 2017 Kategoria: Ciasteczka muffinki i inne słodkości, Desery, Na prezent, Przekąski, Śniadania, Wege, Zdrowo komentarze 64

Komentarze

  1. Marzena napisał

    8 lutego 2017 o 08:40

    Uwielbiam granolę. Zawsze mam jej zapas w słoiczku 🙂

    Odpowiedz
    • Moja pasja smaku napisał

      10 lutego 2017 o 21:04

      Szkoda, że ten zapas tak szybko się kończy ! 😀

      Odpowiedz
  2. mlodakk napisał

    8 lutego 2017 o 08:47

    Ooo taka domowa granola musi być przepyszna

    Odpowiedz
  3. Cotakpachnie? napisał

    8 lutego 2017 o 09:39

    mniam, zjadłabym taka domową granolę 🙂

    Odpowiedz
    • Moja pasja smaku napisał

      10 lutego 2017 o 21:04

      To zapraszam do Łodzi po słoiczek ! 😀

      Odpowiedz
  4. Renata - Mój dzień napisał

    8 lutego 2017 o 15:07

    Ostatnio moje dziewczyny zajadają granolą:)
    fajny przepis:)

    Odpowiedz
  5. Magda napisał

    8 lutego 2017 o 15:23

    To fajny pomysł na prezent od serca dla bliskiej osoby, ja bym się ucieszyła z takiej granoli w słoiczku 🙂

    Odpowiedz
    • Moja pasja smaku napisał

      10 lutego 2017 o 21:09

      Moja właśnie poszła na prezent odrazu po zrobieniu. Osoba obdarowana była bardzo szczęśliwa ! Muszę robić częściej takie prezenty bo dawanie ich sprawa mega radość. Obdarowana osoba też się cieszy z własnoręcznie zrobionego prezentu. Polecam ! 😀

      Odpowiedz
  6. Ania napisał

    8 lutego 2017 o 17:10

    Domowa jest najlepsza 🙂 Pycha 🙂

    Odpowiedz
  7. Agnieszka Wieczorek napisał

    8 lutego 2017 o 19:28

    Chyba najbardziej lubię chrupać samą. Chociaż z mlekiem także uwielbiam 🙂

    Odpowiedz
    • Moja pasja smaku napisał

      10 lutego 2017 o 21:10

      Agnieszko a ja ze wszystkim uwielbiam ! <3 Ostatnio w pewnym deserze... Niedługo podzielę się przepisem ! 😀

      Odpowiedz
  8. Ania - Fabryka Pomysłów napisał

    8 lutego 2017 o 20:44

    domową uwielbiam 🙂 ja robię z miodem zawsze 🙂

    Odpowiedz
    • Moja pasja smaku napisał

      10 lutego 2017 o 21:10

      Ooo ! Muszę spróbować ! 😀

      Odpowiedz
  9. Ewa napisał

    10 lutego 2017 o 20:38

    Uwielbiam <3 dawno nie jadłam!

    Odpowiedz
  10. KuchniaOdDwojga napisał

    10 lutego 2017 o 22:06

    Zawsze robię na bananach, dietetyczną z tego przepisu: https://kuchniaoddwojga.blogspot.com/2016/12/granola-bez-zbednych-kalorii.html ale tym razem zrobię z tego przepisu 🙂

    Odpowiedz
  11. Kuchnia MagdaLeny napisał

    11 lutego 2017 o 00:06

    Bardzo lubię taką domową granole 🙂

    Odpowiedz
  12. My Chcemy Jeść napisał

    11 lutego 2017 o 09:29

    Domowe granole są najlepsze! A zapach w czasie pieczenia jest boski 🙂

    Odpowiedz
  13. Ervisha napisał

    11 lutego 2017 o 11:29

    Nie byłam fanką granoli ale tę z pewnością bym pokochała 😀

    Odpowiedz
  14. Patrycja napisał

    11 lutego 2017 o 13:24

    A ja mam uczulenie na orzechy. I niestety nie mogę sobie na to pozwolić 🙁

    Odpowiedz
  15. czerwonafilizanka napisał

    11 lutego 2017 o 13:25

    Jeszcze nei jadłam granoli

    Odpowiedz
    • Moja pasja smaku napisał

      11 lutego 2017 o 14:11

      Trzeba to szybko zmienić ! 🙂

      Odpowiedz
      • czerwonafilizanka napisał

        12 lutego 2017 o 12:26

        🙂

        Odpowiedz
  16. Murphose napisał

    11 lutego 2017 o 13:58

    O tak, ja rowniez uwielbiam granole! 🙂

    Odpowiedz
  17. Sandra napisał

    11 lutego 2017 o 14:09

    Domowa Granola musi być pyszna 🙂 muszę wypróbować Twój przepis 🙂

    Odpowiedz
    • Moja pasja smaku napisał

      11 lutego 2017 o 14:10

      Koniecznie ! <3

      Odpowiedz
  18. Patrycja P. napisał

    11 lutego 2017 o 14:15

    Przepysznie to wygląda, muszę kiedyś spróbować :).

    Odpowiedz
  19. Alice napisał

    11 lutego 2017 o 14:54

    Domowej jeszcze nie jadłam, koniecznie muszę to zrobić 🙂

    Odpowiedz
  20. Aneta napisał

    11 lutego 2017 o 15:29

    Fajny pomysł 🙂

    Odpowiedz
  21. dishdogz napisał

    11 lutego 2017 o 15:56

    Jeszcze swojej granoli nie robiłam, choć czuję, że coraz bliżej do zrealizowania swojej wizji cudownej, domowej granoli 🙂

    Odpowiedz
  22. StyleNails&You napisał

    11 lutego 2017 o 16:31

    Mmm pochrupałabym sobie 😉

    Odpowiedz
  23. EllaCanto napisał

    11 lutego 2017 o 16:35

    Dawno już nie robiłam granoli, ale zjadłabym taką z jogurtem 🙂 Pycha!

    Odpowiedz
  24. Milena M napisał

    11 lutego 2017 o 17:08

    Bardzo prosty przepis 🙂

    Odpowiedz
  25. Królowa Karo napisał

    11 lutego 2017 o 17:24

    O, tego właśnie było mi trzeba!

    Odpowiedz
  26. Marta napisał

    11 lutego 2017 o 19:02

    I narobiłaś mi ochoty na takie cudo. Przepiękne zdjęcia!

    Odpowiedz
  27. Amelia napisał

    11 lutego 2017 o 19:07

    Uwielbiam robić domową granolę <3

    amelia-bloog.blogspot.com

    Odpowiedz
  28. Basia napisał

    11 lutego 2017 o 19:16

    Bardzo lubię granolę 🙂

    xxBasia

    Odpowiedz
  29. Lili napisał

    11 lutego 2017 o 19:42

    Hm musze wypróbować ten przepis 🙂
    Ciekawe czy mi się uda bo znając życie pewnie wszystkie składniki zjem w trakcie przygotowywania granoli;)
    pozdrawiam
    body-and-hair-girl.blogspot.com

    Odpowiedz
  30. Ważkowa napisał

    11 lutego 2017 o 23:30

    przepis zapisany. Wypróbuję ! 🙂

    Odpowiedz
  31. Babski Kącik napisał

    12 lutego 2017 o 08:10

    piękne zdjęcia, nigdy nie robiłam granoli, jem płatki owsiane górskie i o gotowej owsianki dodaję już suszone owoce i orzechy

    Odpowiedz
  32. laNika napisał

    12 lutego 2017 o 10:02

    Uwielbiam granolę! Bardzo prosto się robi, a potem można sobie ją chrupać na śniadanie 😉 Z mlekiem jest pyszna 🙂

    Odpowiedz
  33. Luna napisał

    12 lutego 2017 o 13:19

    Mniam:) Nigdy nie robiłam domowej granoli.

    Odpowiedz
  34. pirelka napisał

    12 lutego 2017 o 16:16

    Bardzo lubię granolę, ale domowej nigdy nie robiłam.

    Odpowiedz
  35. Ewelina | makehappylife.pl napisał

    12 lutego 2017 o 16:28

    Uwielbiam <3 Najlepsza na śniadanko 😉

    Odpowiedz
  36. Angelika napisał

    12 lutego 2017 o 17:28

    Super przepis 😉 Jutro będę robić 😀
    http://malykawalekmnie.blogspot.com/

    Odpowiedz
  37. JeanetteGLoves napisał

    12 lutego 2017 o 18:07

    Pyszności, świetny przepis 🙂

    Odpowiedz
  38. Sheira napisał

    12 lutego 2017 o 18:30

    Wygląda apetycznie 😀 Ja zazwyczaj sięgam po zwykłe płatki owsiane albo takie ziarna żyta, wyglądają i smakują trochę jak chrupki 😀

    Odpowiedz
  39. Maria napisał

    12 lutego 2017 o 19:29

    Dziękujemy za odwiedziny.
    Ciekawy przepis. Zapisałam, jednak zwykle staram się ograniczyć cukier.
    Robisz śliczne zdjęcia. Pozdrawiam M

    Odpowiedz
  40. Iwona napisał

    12 lutego 2017 o 20:29

    Właśnie sobie uświadomiłam, jak dawno nie robiłam granoli. Muszę zrobić : )

    Odpowiedz
  41. Cosmetics Freak napisał

    12 lutego 2017 o 22:05

    Nigdy nie robiłam jej sama.. Łatwizna!

    Odpowiedz
  42. Klimaty Agness napisał

    13 lutego 2017 o 07:14

    Uwielbiam domową granolę i zawsze muszę mieć jej zapas 🙂 Fajny pomysł z cynamonem, robię różne wersje, ale tak jeszcze nie robiłam, na pewno skorzystam następnym razem z pomysłu 🙂
    Pozdrawiam serdecznie, Agness 🙂

    Odpowiedz
  43. Anita napisał

    13 lutego 2017 o 09:01

    A ja akurat taka głodna jestem.. 😀

    Zapraszam do siebie. Dzisiaj nowa recenzja. 🙂
    http://kosmetykowkraina.blogspot.com/

    Odpowiedz
  44. szalka napisał

    13 lutego 2017 o 09:09

    Z pewnością skorzystam 🙂 Dziękuję 🙂

    Odpowiedz
  45. ClaudiaMorningstar napisał

    13 lutego 2017 o 10:23

    Dodałabym większą ilość cynamonu 😀

    Odpowiedz
  46. amanda-butikzprzepisami napisał

    13 lutego 2017 o 12:47

    Moja ulubiona granola 🙂

    Odpowiedz
  47. Maddzik napisał

    13 lutego 2017 o 14:17

    Wygląda smakowicie, szkoda, że muszę ograniczać cukier bo chętnie bym jada takie śniadanka

    Odpowiedz
  48. Kobiecomania napisał

    13 lutego 2017 o 14:23

    Uwielbiam<3

    Odpowiedz
  49. WhiteRoses napisał

    13 lutego 2017 o 18:00

    Nigdy nie próbowałam granoli, a chodzi za mną już jakiś czas 🙂 Zapisuje przepis i w weekend zrobię obowiązkowo! 🙂

    Odpowiedz
  50. Arisa Kayahara napisał

    13 lutego 2017 o 18:40

    Uwielbiam granole, jednak zawsze kupuję, mam dużo różnych przepisów nawet na granole wegańską, ale jakoś nie mam motywacji żeby sobie zrobić. Dzięki za tą motywację 😉

    Odpowiedz
  51. make.yourself.up napisał

    13 lutego 2017 o 20:19

    Granola jest przepyszna!

    Odpowiedz
  52. ka ja napisał

    14 lutego 2017 o 09:54

    Pierwszy raz słyszę taką nazwę.

    Odpowiedz
  53. Angelika napisał

    14 lutego 2017 o 11:52

    Po Twoim przepisie chyba zrobię taką samą 🙂

    Odpowiedz
  54. Kasia | Pełny talerz napisał

    14 lutego 2017 o 11:54

    Uwielbiam wszelkie wariacje granolove. 😉
    Domowa wiadomo – najlepsza!

    Odpowiedz
  55. edipassione napisał

    14 lutego 2017 o 23:14

    Bardzo fajny przepis

    Odpowiedz
  56. Urszula napisał

    19 lutego 2017 o 18:28

    …ależ chętnie zabrałbym Twój słoiczek ze sobą 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

O-Mnie
Cześć. Nazywam się Paulina Urbańczyk i mieszkam w Łodzi. Jeśli masz jakieś pytania, napisz: mojapasjasmaku@gmail.com


logo

!Linia
Social-Media
Moja pasja smaku
  • 138 Obserwujących
  • 307 Obserwujących
  • 4,487 Obserwujących
  • 71 Obserwujących

Pobierz darmowy planer posiłków

!Linia
Kategorie
  • Bezglutenowe (40)
  • Boże Narodzenie (17)
  • Chleb (10)
  • Ciasta i tarty (45)
  • Ciasteczka muffinki i inne słodkości (33)
  • Desery (71)
  • Drinki (10)
  • Drugie dania (183)
  • Grzyby (31)
  • Inne (8)
  • Kasza (26)
  • Konkursy (14)
  • Krok po kroku : ciasta i przygotowania wstępne (ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron) (3)
  • Krok po kroku : ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron (5)
  • Lody i sorbety (5)
  • Makarony (98)
  • Na prezent (8)
  • Nalewki (4)
  • Napoje i Koktajle (45)
  • Owoce morza (19)
  • Pasty i smarowidła (6)
  • Pizza (19)
  • Podróże (2)
  • Przekąski (39)
  • Przetwory (11)
  • Recenzje książek (31)
  • Recenzje produktów (16)
  • Recenzje restauracji (22)
  • Rodzinne obiady (16)
  • Ryby (15)
  • Ryż (44)
  • Sałatki i surówki (16)
  • Sezonowo (101)
  • Śniadania (80)
  • Sosy – dipy – dressingi (8)
  • Torty (5)
  • Warsztaty (26)
  • Wege (139)
  • Wielkanoc (16)
  • Wpisy (77)
  • Wydarzenia – relacje (16)
  • Wygrane w konkursach (5)
  • Zdrowo (112)
  • Zupy (22)
!Linia
Szukaj
!Linia
Komentarze
  • Moja pasja smaku - Gwiazda drożdżowa z cynamonem
  • Aleksandra - Gwiazda drożdżowa z cynamonem
  • Anna - Pod Jabłonką. Prawdziwe domowe obiady w Łodzi.
  • Moja pasja smaku - Spaghetti z pesto z buraków
  • Moja pasja smaku - Muszle makaronowe nadziane cukinią i kurczakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym
!Linia
Polecam

Przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

wywiad na Gotujmy.pl

Jestem Ambasadorką

Jestem organizatorką

by JakOnaToRobi.pl