Moja Pasja Smaku

  • STRONA GŁÓWNA
  • O BLOGU
  • WSPÓŁPRACA

Grzybobranie z Grzegorzem Łapanowskim. Warsztaty z Kikkoman & Tabasco

W czwartek – 11 września – miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach z Grzegorzem Łapanowskim. To były najlepsze warsztaty w jakich kiedykolwiek brałam udział !
Marki Kikkoman i Tabasco zorganizowały warsztaty na bardzo wysokim poziomie w cudownym miejscu zwanym Gospoda Kampinówka w miejscowości Izabelin. 

fot. Kamil Zieliński

Spotkanie rozpoczęło się od rozmowy i krótkiej prezentacji na temat grzybów z przesympatyczną Panią mykolog. Następnie wybraliśmy na spacer po lesie. Rozmawialiśmy o grzybach i uczyliśmy się rozróżniać ich odmiany. Całe wieki nie byłam na grzybach, więc fajnie było przypomnieć sobie jak wyglądają poszczególne ich odmiany.


Po spacerze udaliśmy się do Gospody Kampinówka by przystąpić do gotowania pod okiem Grzegorza Łapanowskiego, Liliany Filipiak, Sebastiana Gołębiewskiego i Kuby Korczaka. Cała 4 to fantastyczni, przemili i inspirujący ludzie.

 fot. Kamil Zieliński

 fot. Kamil Zieliński

fot. Kamil Zieliński

Do gotowania używaliśmy produktów firmy Kikkoman i Tabasco. Jestem bardzo zaskoczona ich szerokim zastosowaniem w kuchni. Podczas warsztatów przekonałam jak wiele można z nimi zdziałać, więc od teraz będą mi towarzyszyły w kuchni. 

fot. Kamil Zieliński

Po wspólnym gotowaniu i konsumpcji, zasiedliśmy wszyscy razem przy stole. Każdemu dopisywał świetny humor. Aż nie chciało się wracać do domu !

 fot. Kamil Zieliński

fot. Kamil Zieliński

fot. Kamil Zieliński

 fot. Kamil Zieliński

 fot. Kamil Zieliński

 fot. Kamil Zieliński

 fot. Kamil Zieliński

 fot. Kamil Zieliński

 fot. Kamil Zieliński

 fot. Kamil Zieliński

fot. Kamil Zieliński


Bardzo dziękuję marce Kikkoman i Tabasco za możliwość uczestniczenia w czwartkowych warsztatach. Atmosfera spotkania była wspaniała, do tego cudowni, inspirujący ludzie i pyszne jedzenie, czego chcieć więcej 🙂 ?!
Jestem wdzięczna za wszystkie cenne razy od Grzegorza i Sebastiana. Czuję, że dzięki takim spotkaniom rozwijam się.

Już wkrótce zaprezentuje Wam dania przygotowywane na warsztatach, w głowie mam całą masę smakowitych inspiracji 🙂

22 września 2014 Kategoria: Grzyby, Recenzje produktów, Recenzje restauracji, Warsztaty komentarzy 9

Komentarze

  1. Beata napisał

    22 września 2014 o 11:19

    Świetne, zazdroszczę fajnych warsztatów 🙂

    Odpowiedz
  2. Magda C. napisał

    22 września 2014 o 11:27

    Bardzo smakowicie zapowiada się relacja z warsztatów 🙂 Zazdroszczę!

    Odpowiedz
  3. Karmel napisał

    22 września 2014 o 11:59

    Apetyczne fotki, od razu widać, że świetnie spędziłaś tam czas! pozdrawiam 🙂

    Odpowiedz
  4. Marcelina napisał

    22 września 2014 o 13:14

    Ale ucztę tam mieliście! Czekam teraz z niecierpliwością na twoje specjały 🙂

    Odpowiedz
  5. Gosia Szulc napisał

    22 września 2014 o 14:25

    fantastyczne warsztaty, ale kolesia nie lubię – wpadłam na niego w jednej z warszawskich knajp, opier… kelnerkę od góry do dołu używając takich słów, że dziewczyna się prawie popłakała 🙁

    Odpowiedz
  6. AZgotuj! napisał

    22 września 2014 o 14:42

    ale pysznie było:)

    Odpowiedz
  7. La Lolla napisał

    22 września 2014 o 19:02

    hmmm, mnie ten Pan wydaje się być troszkę rozdmuchany, ale nie wiem, nie znam, nie poznałam…..zazdroszczę jedynie warsztatów, piękne zdjęcia, no i nowe inspiracje:)

    Odpowiedz
    • Paulina Urbańczyk napisał

      23 września 2014 o 05:29

      Grzesia trzeba poznać na żywo. Jest bardzo miły, uśmiechnięty i pomocny. Robi w życiu bardzo dużo i podziwiam go za to, że mu się udaje. Naprawdę świetny człowiek 🙂 !

      Odpowiedz
  8. Marzena napisał

    24 września 2014 o 19:12

    Ale cuda tam czarowaliście:-)) Prawdziwa leśna uczta:-)

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

O-Mnie
Cześć. Nazywam się Paulina Urbańczyk i mieszkam w Łodzi. Jeśli masz jakieś pytania, napisz: mojapasjasmaku@gmail.com


logo

!Linia
Social-Media
Moja pasja smaku
  • 138 Obserwujących
  • 307 Obserwujących
  • 4,487 Obserwujących
  • 71 Obserwujących

Pobierz darmowy planer posiłków

!Linia
Kategorie
  • Bezglutenowe (40)
  • Boże Narodzenie (17)
  • Chleb (10)
  • Ciasta i tarty (45)
  • Ciasteczka muffinki i inne słodkości (33)
  • Desery (71)
  • Drinki (10)
  • Drugie dania (183)
  • Grzyby (31)
  • Inne (8)
  • Kasza (26)
  • Konkursy (14)
  • Krok po kroku : ciasta i przygotowania wstępne (ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron) (3)
  • Krok po kroku : ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron (5)
  • Lody i sorbety (5)
  • Makarony (98)
  • Na prezent (8)
  • Nalewki (4)
  • Napoje i Koktajle (45)
  • Owoce morza (19)
  • Pasty i smarowidła (6)
  • Pizza (19)
  • Podróże (2)
  • Przekąski (39)
  • Przetwory (11)
  • Recenzje książek (31)
  • Recenzje produktów (16)
  • Recenzje restauracji (22)
  • Rodzinne obiady (16)
  • Ryby (15)
  • Ryż (44)
  • Sałatki i surówki (16)
  • Sezonowo (101)
  • Śniadania (80)
  • Sosy – dipy – dressingi (8)
  • Torty (5)
  • Warsztaty (26)
  • Wege (139)
  • Wielkanoc (16)
  • Wpisy (77)
  • Wydarzenia – relacje (16)
  • Wygrane w konkursach (5)
  • Zdrowo (112)
  • Zupy (22)
!Linia
Szukaj
!Linia
Komentarze
  • Moja pasja smaku - Gwiazda drożdżowa z cynamonem
  • Aleksandra - Gwiazda drożdżowa z cynamonem
  • Anna - Pod Jabłonką. Prawdziwe domowe obiady w Łodzi.
  • Moja pasja smaku - Spaghetti z pesto z buraków
  • Moja pasja smaku - Muszle makaronowe nadziane cukinią i kurczakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym
!Linia
Polecam

Przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

wywiad na Gotujmy.pl

Jestem Ambasadorką

Jestem organizatorką

by JakOnaToRobi.pl