Moja Pasja Smaku

  • STRONA GŁÓWNA
  • O BLOGU
  • WSPÓŁPRACA

Jajka faszerowane łososiem

Dziś mam dla Was kolejną propozycję na faszerowane jajka. Te jajka to moje ulubione spośród wszystkich faszerowanych, a to za sprawą łososia, którego wprost kocham. W połączeniu z kremowym serkiem typu philadelphia smakują wspaniale 🙂 !



Składniki:
4 jajka
1,5 – 2  łyżki kremowego serka typu philadelphia
1/2 łyżki soku z cytryny
3 łyżki drobno posiekanego łososia wędzonego (+ 8 cienkich pasków do dekoracji)
sól, pieprz
2 łyżki posiekanego szczypiorku (+ do dekoracji), można zastąpić koperkiem

Wykonanie:
1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Przekrój na pół, wyjmij żółtko i przełóż do miseczki. Żółtka rozgnieć widelcem. Połówki białek w razie potrzeby przepłucz wodą.
2. Do żółtka dodaj serek, sok z cytryny, łososia szczypiorek / koperek. Wymieszaj i dopraw solą i pieprzem.
3. Połówki białek napełnij powstałą masą za pomocą małej łyżeczki. Udekoruj szczypiorkiem / koperkiem i plasterkiem łososia.

Smacznego 🙂 !

19 kwietnia 2014 Kategoria: Śniadania, Wielkanoc komentarzy 6

Komentarze

  1. Kaś napisał

    19 kwietnia 2014 o 13:44

    ooo z łososiem to bym brała 😉

    Odpowiedz
  2. Marta U napisał

    19 kwietnia 2014 o 14:08

    to coś zdecydowanie dla mnie 🙂

    Odpowiedz
  3. Magda C. napisał

    19 kwietnia 2014 o 18:57

    Ooo super te jajka! 🙂 Bardzo fajny farsz 🙂

    Odpowiedz
  4. Karolina napisał

    19 kwietnia 2014 o 22:38

    Uwielbiam łososia na pewno skorzystam z tego przepisu 🙂 Pozdrawiam i życzę zdrowych i radosnych Świąt oraz mokrego Dyngusa 😉

    Odpowiedz
  5. Anonymous napisał

    21 kwietnia 2014 o 09:34

    Smakowały wyśmienicie

    Odpowiedz
  6. skoraq cooks napisał

    23 kwietnia 2014 o 09:19

    Co prawda już po świętach, ale ja jeszcze, o dziwo, nie mam dosyć jajek, więc chętnie bym pożarła Twoją wersję z łososiem 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

O-Mnie
Cześć. Nazywam się Paulina Urbańczyk i mieszkam w Łodzi. Jeśli masz jakieś pytania, napisz: mojapasjasmaku@gmail.com


logo

!Linia
Social-Media
Moja pasja smaku
  • 138 Obserwujących
  • 307 Obserwujących
  • 4,487 Obserwujących
  • 71 Obserwujących

Pobierz darmowy planer posiłków

!Linia
Kategorie
  • Bezglutenowe (40)
  • Boże Narodzenie (17)
  • Chleb (10)
  • Ciasta i tarty (45)
  • Ciasteczka muffinki i inne słodkości (33)
  • Desery (71)
  • Drinki (10)
  • Drugie dania (183)
  • Grzyby (31)
  • Inne (8)
  • Kasza (26)
  • Konkursy (14)
  • Krok po kroku : ciasta i przygotowania wstępne (ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron) (3)
  • Krok po kroku : ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron (5)
  • Lody i sorbety (5)
  • Makarony (98)
  • Na prezent (8)
  • Nalewki (4)
  • Napoje i Koktajle (45)
  • Owoce morza (19)
  • Pasty i smarowidła (6)
  • Pizza (19)
  • Podróże (2)
  • Przekąski (39)
  • Przetwory (11)
  • Recenzje książek (31)
  • Recenzje produktów (16)
  • Recenzje restauracji (22)
  • Rodzinne obiady (16)
  • Ryby (15)
  • Ryż (44)
  • Sałatki i surówki (16)
  • Sezonowo (101)
  • Śniadania (80)
  • Sosy – dipy – dressingi (8)
  • Torty (5)
  • Warsztaty (26)
  • Wege (139)
  • Wielkanoc (16)
  • Wpisy (77)
  • Wydarzenia – relacje (16)
  • Wygrane w konkursach (5)
  • Zdrowo (112)
  • Zupy (22)
!Linia
Szukaj
!Linia
Komentarze
  • Moja pasja smaku - Gwiazda drożdżowa z cynamonem
  • Aleksandra - Gwiazda drożdżowa z cynamonem
  • Anna - Pod Jabłonką. Prawdziwe domowe obiady w Łodzi.
  • Moja pasja smaku - Spaghetti z pesto z buraków
  • Moja pasja smaku - Muszle makaronowe nadziane cukinią i kurczakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym
!Linia
Polecam

Przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

wywiad na Gotujmy.pl

Jestem Ambasadorką

Jestem organizatorką

by JakOnaToRobi.pl