Dziś mam dla Was kolejną propozycję na faszerowane jajka. Te jajka to moje ulubione spośród wszystkich faszerowanych, a to za sprawą łososia, którego wprost kocham. W połączeniu z kremowym serkiem typu philadelphia smakują wspaniale 🙂 !
Składniki:
4 jajka
1,5 – 2 łyżki kremowego serka typu philadelphia
1/2 łyżki soku z cytryny
3 łyżki drobno posiekanego łososia wędzonego (+ 8 cienkich pasków do dekoracji)
sól, pieprz
2 łyżki posiekanego szczypiorku (+ do dekoracji), można zastąpić koperkiem
Wykonanie:
1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Przekrój na pół, wyjmij żółtko i przełóż do miseczki. Żółtka rozgnieć widelcem. Połówki białek w razie potrzeby przepłucz wodą.
2. Do żółtka dodaj serek, sok z cytryny, łososia szczypiorek / koperek. Wymieszaj i dopraw solą i pieprzem.
3. Połówki białek napełnij powstałą masą za pomocą małej łyżeczki. Udekoruj szczypiorkiem / koperkiem i plasterkiem łososia.
Smacznego 🙂 !
Smacznego 🙂 !
ooo z łososiem to bym brała 😉
to coś zdecydowanie dla mnie 🙂
Ooo super te jajka! 🙂 Bardzo fajny farsz 🙂
Uwielbiam łososia na pewno skorzystam z tego przepisu 🙂 Pozdrawiam i życzę zdrowych i radosnych Świąt oraz mokrego Dyngusa 😉
Smakowały wyśmienicie
Co prawda już po świętach, ale ja jeszcze, o dziwo, nie mam dosyć jajek, więc chętnie bym pożarła Twoją wersję z łososiem 🙂