Moja Pasja Smaku

  • STRONA GŁÓWNA
  • O BLOGU
  • WSPÓŁPRACA

Jajka faszerowane migdałami

Jajka faszerowane migdałami kusiły mnie od dawna. Wiedziałam, że to będzie połączenie idealne 🙂 ! I wcale się nie myliłam. Jajka faszerowane migdałami stały się obok jaj faszerowanych łososiem – moimi ulubionymi 🙂 Musicie ich spróbować !

 

 
Składniki:
6 jaj
3 łyżeczki drobno posiekanych blanszowanych migdałów
2 – 3 łyżki płatków migdałowych
1 cebula dymka ze szczypiorkiem
sól i świeżo mielony pieprz
2,5 łyżki serka philadelphia 
Opcjonalnie – garść kiełków rzodkiewki
Wykonanie:
Jajka ugotuj na twardo, ostrożnie je obierz, przekrój na połówki i wyjmij żółtko. 
Żółtka jajek umieść w miseczce i rozgnieć je widelcem. Dodaj drobno posiekane migdały, drobno posiekaną cebulę dymkę ze szczypiorkiem, serek philadelphia, dopraw solą i pieprzem, dokładniej wymieszaj.
Jajka nadziej masą z żółtek, dodaj płatki migdałowe. Jajka możesz podać na kiełkach rzodkiewki.
Smacznego 🙂 !

30 marca 2015 Kategoria: Śniadania, Wielkanoc komentarze 4

Komentarze

  1. Angelika i Monika (Candy Pandas) napisał

    30 marca 2015 o 13:27

    Lubimy jajka podane praktycznie w każdy sposób ale z migdałami jeszcze nie próbowałyśmy 🙂

    Odpowiedz
  2. Salvador Dali napisał

    31 marca 2015 o 16:18

    ooo.. dla mnie połączenie intrygujące i do wypróbowania na pewno!

    Odpowiedz
  3. Tysia napisał

    1 kwietnia 2015 o 21:23

    bardzo eleganckie:)

    Odpowiedz
  4. Kulinarnie-Niebanalnie napisał

    19 kwietnia 2015 o 18:59

    Niezwykle apetyczne!

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

O-Mnie
Cześć. Nazywam się Paulina Urbańczyk i mieszkam w Łodzi. Jeśli masz jakieś pytania, napisz: mojapasjasmaku@gmail.com


logo

!Linia
Social-Media
Moja pasja smaku
  • 140 Obserwujących
  • 307 Obserwujących
  • 4,487 Obserwujących
  • 71 Obserwujących

Pobierz darmowy planer posiłków

!Linia
Kategorie
  • Bezglutenowe (40)
  • Boże Narodzenie (17)
  • Chleb (10)
  • Ciasta i tarty (45)
  • Ciasteczka muffinki i inne słodkości (33)
  • Desery (71)
  • Drinki (10)
  • Drugie dania (183)
  • Grzyby (31)
  • Inne (8)
  • Kasza (26)
  • Konkursy (14)
  • Krok po kroku : ciasta i przygotowania wstępne (ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron) (3)
  • Krok po kroku : ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron (5)
  • Lody i sorbety (5)
  • Makarony (98)
  • Na prezent (8)
  • Nalewki (4)
  • Napoje i Koktajle (45)
  • Owoce morza (19)
  • Pasty i smarowidła (6)
  • Pizza (19)
  • Podróże (2)
  • Przekąski (39)
  • Przetwory (11)
  • Recenzje książek (31)
  • Recenzje produktów (16)
  • Recenzje restauracji (22)
  • Rodzinne obiady (16)
  • Ryby (15)
  • Ryż (44)
  • Sałatki i surówki (16)
  • Sezonowo (101)
  • Śniadania (80)
  • Sosy – dipy – dressingi (8)
  • Torty (5)
  • Warsztaty (26)
  • Wege (139)
  • Wielkanoc (16)
  • Wpisy (77)
  • Wydarzenia – relacje (16)
  • Wygrane w konkursach (5)
  • Zdrowo (112)
  • Zupy (22)
!Linia
Szukaj
!Linia
Komentarze
  • Moja pasja smaku - Spaghetti z pesto z buraków
  • Moja pasja smaku - Muszle makaronowe nadziane cukinią i kurczakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym
  • Martyna - Muszle makaronowe nadziane cukinią i kurczakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym
  • Sklep w ajencje - Rachel Hofstetter : Ugotuj swój biznes. Historie miłośników jedzenia, którzy swoją pasję zamienili w karierę.
  • Codzienna - Spaghetti z pesto z buraków
!Linia
Polecam

Przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

wywiad na Gotujmy.pl

Jestem Ambasadorką

Jestem organizatorką

by JakOnaToRobi.pl