Jajka faszerowane migdałami kusiły mnie od dawna. Wiedziałam, że to będzie połączenie idealne 🙂 ! I wcale się nie myliłam. Jajka faszerowane migdałami stały się obok jaj faszerowanych łososiem – moimi ulubionymi 🙂 Musicie ich spróbować !
Składniki:
6 jaj
3 łyżeczki drobno posiekanych blanszowanych migdałów
2 – 3 łyżki płatków migdałowych
1 cebula dymka ze szczypiorkiem
sól i świeżo mielony pieprz
2,5 łyżki serka philadelphia
Opcjonalnie – garść kiełków rzodkiewki
Wykonanie:
Jajka ugotuj na twardo, ostrożnie je obierz, przekrój na połówki i wyjmij żółtko.
Żółtka jajek umieść w miseczce i rozgnieć je widelcem. Dodaj drobno posiekane migdały, drobno posiekaną cebulę dymkę ze szczypiorkiem, serek philadelphia, dopraw solą i pieprzem, dokładniej wymieszaj.
Jajka nadziej masą z żółtek, dodaj płatki migdałowe. Jajka możesz podać na kiełkach rzodkiewki.
Smacznego 🙂 !
Angelika i Monika (Candy Pandas) napisał
Lubimy jajka podane praktycznie w każdy sposób ale z migdałami jeszcze nie próbowałyśmy 🙂
Salvador Dali napisał
ooo.. dla mnie połączenie intrygujące i do wypróbowania na pewno!
Tysia napisał
bardzo eleganckie:)
Kulinarnie-Niebanalnie napisał
Niezwykle apetyczne!