Cześć! Dziś mam dla Was konkurs, w którym wygrania jest zaproszenie na czekoladowe warsztaty w Manufakturze Czekolady w Łodzi. Zaproszenie jest ważne dla 1 dorosłej osoby lub dla 1 dziecka i opiekuna.
Jakiś czas temu miałam przyjemność brać w podobnych warsztatach połączonych z degustacją win od restauracji Klub Wino. Podczas spotkania próbowałam win w połączeniu z czekoladą, projektowałam własne tabliczki czekolady, zobaczyłam jak wygląda temperowanie czekolady na blacie granitowym. Co więcej – sama miałam możliwość temperowania swojej czekolady.
Warsztaty były naprawdę świetne! Długo będę je wspominać. I w tym miejscu chciałabym bardzo podziękować dziewczynom z Jemy w Łodzi, ekipie z Manufaktury Czekolady i restauracji Klub Wino za zorganizowane spotkania.
Pod koniec spotkania próbowałam przekąsek, które przygotował szef kuchni restauracji Klub Wino – Damian Marchlewicz. Nie mogłabym nie wspomnieć o cudownym dżemie z boczku! Smakował obłędnie! Jeśli będziecie tylko w restauracji Klub Wino, musicie go koniecznie spróbować!
Dobrze, przejdźmy do konkretów!
Zadanie jest proste. Odpowiedz na pytanie: Dlaczego zaproszenie na warsztaty powinno trafić akurat do Ciebie ?
Na odpowiedzi czekam do piątku 17 sierpnia do godziny 23:59. Wyniki będą opublikowane do 19 sierpnia w tym wpisie. Ze zwycięzcą skontaktuję się mailowo.
Na odpowiedzi czekam pod tym postem.
Do dzieła !
Wspomnę tylko, że zaproszenie na czekoladowe warsztaty ważne jest do 31.12.2018 roku. Warsztaty odbędą się w Chocolate Story – Manufakturze Czekolady w Łodzi przy ulicy Piotrkowskiej 217.
Plan warsztatów indywidualnych:
1. Projektowanie własnej tabliczki czekolady z 12 dodatkami.
2. Wlewanie gotowej czekolady do foremek.
3. Ozdabianie czekolady wg własnego projektu.
4. Prezentacja na ekranie całego procesu powstawania czekolady – od plantacji do tabliczki.
5. Kubek gorącej czekolady dla każdego uczestnika.
6. Degustacja ziarna kakao.
7. Degustacja 3 rodzajów czekolady.
8. Pokaz ręcznego temperowania czekolady na blacie granitowym.
9. Konkurs czekoladowy.
10. Pakowanie czekolad.
Gorąco zachęcam do wzięcia udziału w konkursie! 🙂
Powodzenia!
Edit.
Komentarz od Warzyw najbardziej podbił me serce. Pokazałeś jak wielką miłością darzysz czekoladę więc zaproszenie na czekoladowe warsztaty trafia w Twe ręce. Gratuluję!
Wszystkim bardzo dziękuję za udział w konkursie! 🙂
Iza napisał
Bo po prostu kocham czekoladę 🙂 jest dobra na smutki, żale i idealna do celebrowania zwycięstw. Czekolada to życie!
Ewa napisał
Bo po 7 miesiacach bez czekolady (najpierw dieta watrobowa, potem pasozyt z alergia ;)) pragne jej bardzooooooo! Aleee. Chyba ze wzgledu na odleglosc i tak przyjdzie mi sie obejsc (bez)smakiem 😉
Pozdrawiam serdecznie 🙂
Jacek napisał
Ponieważ jestem fanem czekolady. Na codzien chodze do szkoly gastronomicznej I moja wielka pasja jest gotowanie. Uwielbiam uczestniczymy w takich szkoleniach i zdobywac cenne doswiadczenie 😉
Sandra napisał
Kocham gotować i piec! Jeszcze bardziej kocham jeść, szczególnie słodycze… Czekolada jest bardzo ważnym elementem cukiernictwa, a w dodatku każdy ją kocha! Byłoby to dla mnie niezwykle przeżycie, które na pewno by mnie wiele nauczyło. 😊🤤🍫
Emi napisał
Myślę że najbardziej byłby zadowolony mój najmniejszy z chłopaków – półtoraroczny synek -jest wszystkiego ciekawy! a dla mnie okazja aby w końcu wyrwać się z czterech ścian domu 🙂
Warzyw napisał
Dlaczego akurat ja powinienem iść na te warsztaty?
Po pierwsze i chyba najważniejsze KOCHAM czekoladę jak nic innego (no może spago zaraz ją goni!) Gorzka, mleczna czy biała? Każda jest w inny sposób bliska mojemu sercu! Kocham ją w każdej postaci!
Po drugie kurde! Nauczyć się takiej sztuki od samych mistrzów ?! Coś niesamowitego! Byłaby to dla mnie niezapomniana przygoda i okazja by ulepszyć swoje umiejętności! Kocham się szkolić w nowych technikach i poznawać nowe smaki! Jak i rozwijać siebie by tworzyć coraz piękniejsze cuda na talerzu!
W fabryce czekolady miałem okazje być! I było to coś niesamowitego! Zobaczyć te maszyny było niesamowicie ale to były tylko maszyny… one nie miały takiego smaku i zapachu! A tu mógłbym sam uczestniczyć w procesie jej powstawania! No spełnienie marzeń każdego czekoholika!!! A jako wisienka na tym przesłodkim torcie jest pokaz temperowania czekolady! Matko jak mnie to jara!!! Czy jest coś lepszego niż „masowanie” cudownej, płynnej i gorącej masy czekoladowej?! Śmiem twierdzić, że nie….
Podsumowując moją króciutką odpowiedź!
Jeśli to właśnie do mnie trafi ten czekoladowy prezent możesz być pewna, że wykorzystam go najlpiej jak tylko będę mógł! Postaram się nauczyć jak najwiecej i pytać o wszystko co tylko będą wiedzieć!
Ściskam Cię czekoladowo i życzę słodkiego wieczoru!!! ❤️