Moja Pasja Smaku

  • STRONA GŁÓWNA
  • O BLOGU
  • WSPÓŁPRACA

Krewetki na dwa sposoby. Najlepsze! Warsztaty grillowe z Kamisem #grillujzkamisem

Cześć. Dziś chciałabym się podzielić z Wami przepisami na najlepsze marynaty do mięsa i krewetek. Pierwsza – glazura kawowa nada się idealnie do mięsa (steków!) i krewetek. Druga – pomarańczowa, niezwykle aromatyczna – świetnie zagra z krewetkami. W dalszej części wpisu przeczytacie o warsztatach, w których miałam przyjemność brać udział. Były to warsztaty grillowe z Kamisem. Zabrakło na nim kiełbasy, kaszanki i karkówki. Była jednak cała masa zaskakujących i pysznych dań z grilla, które musicie koniecznie przygotować!
Ps. Krewetki możecie przygotować na grillu jak i na patelni, jednak ja polecam na grillu by zaskoczyć znajomych nowymi smakami! 🙂

Jak przygotować krewetki?
Krewetki rozmroź, obierz (jeśli kupisz w całości – jednym zdecydowanym ruchem ukręć głowę, oderwij nogi, zsuń ogonek i delikatnie usuń pancerzyk z całej krewetki. Następnie natnij grzbiet i pozbądź się przewodu pokarmowego (czarna żyłka)), opłucz pod wodą i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.

Krewetki w glazurze kawowej

Składniki:
16 – 20 surowych krewetek
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
1/2 szklanki wrzącej wody
4 łyżki brązowego cukru
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka cynamonu mielonego Kamis
1 łyżeczka papryki słodkiej Kamis
1 łyżeczka soli morskiej w młynku Kamis
1 łyżeczka pieprzu czarnego ziarnistego w młynku Kamis

Wykonanie:
Kawę zalej wrzątkiem, dodaj cukier, oliwę, cynamon, paprykę, sól i pieprz, dokładnie wymieszaj. Marynatę odstaw do przestygnięcia. Dodaj krewetki, całość wymieszaj i odstaw na 30 – 40 minut do lodówki.
Krewetki nadziej na wykałaczki do szaszłyków – po 3 – 4 sztuki. Ułóż na rozgrzanym grillu. Grilluj około 2 – 3 minut aż będą różowe, następnie przewróć na druga stronę, grilluj kolejne 2 minuty.
Wersja z patelni: Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek z 1 czubatą łyżką masła. Dodaj krewetki i smaż przez 1,5 minuty. Następnie przewróć krewetki na drugą stronę i smaż kolejne 1,5 minuty.

Smacznego!

Krewetki marynowane w soku pomarańczowym z imbirem i czosnkiem

Składniki:
16 – 20 surowych krewetek
1/3 szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżeczki imbiru mielonego Kamis
1 łyżeczka czosnku granulowanego Kamis
1 – 2 łyżki posiekanych liści świezej kolendry lub bazylii

Wykonanie:
Sok pomarańczowy wymieszaj z oliwą, imbirem i czosnkiem. Do marynaty dodaj krewetki, całość wymieszaj i odstaw na 30 – 40 minut do lodówki. Krewetki ułóż na rozgrzanym grillu. Grilluj około 2 – 3 minut aż będą różowe, następnie przewróć na druga stronę, grilluj kolejne 2 minuty.
Wersja z patelni: Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek z 1 czubatą łyżką masła. Dodaj krewetki i smaż przez 1,5 minuty. Następnie przewróć krewetki na drugą stronę i smaż kolejne 1,5 minuty.

Smacznego!

Przepisami na te obłędne marynaty zainspirowałam się podczas warsztatów grillowych z Kamisem. Gdy tylko je wspominam – na twarzy odrazu pojawia się wielki uśmiech. Warsztaty były świetne, inspirujące. Potrawy – pyszne i zaskakujące.
Grill kojarzy się głównie z kiełbasą, kaszanką i karkówką. Na warsztatach nie było żadnego z tych produktów. Było za to ciasto braai Pie z boczniakami i wołowiną, rozmarynowy stek z arbuza czy też „grillowana” pina colada. Brzmi intrygująco, prawda?!

Warsztaty prowadził Maciej Wawryniuk – szef kuchni Kamis. Niesamowity człowiek, pełen pozytywnej energii.

Spotkanie rozpoczęło się od omówienia trendów związanych z grillowaniem. Polacy kochają klasyki takie jak kiełbasa, kaszanka i karkówka z grilla. Zresztą – czy jest tu ktoś, kto nie kocha tych produktów?! Chciałabym zachęcić Was do eksperymentów! Jest tyle obłędnych dań, które można przygotować na grillu! Ogranicza nas tylko nasza wyobraźnia.

Po krótkim wstępie przeszliśmy do gotowania. Miałam za zadanie przygotować ciasto braai Pie z boczniakami i wołowiną oraz glazurę kawową, którą później przerobiłam za pomocą 2 składników na sos.

 

Gdy każdy z uczestników warsztatów przygotował swoje potrawy, zasiedliśmy wszyscy razem do stołu w świetnych nastrojach by spróbować wszystkich dań. Warsztaty z Kamisem zainspirowały mnie do zorganizowania takiego spotkania dla przyjaciół i rodziny. Czas spędzony razem z najbliższymi przy stole jest na wagę złota. Zorganizujcie takie spotkanie dla bliskich, zaskoczcie ich ciekawymi daniami i nowymi smakami. Tak spędzony czas będziecie długo i mile wspominać. 🙂

Ps. Poniżej lista dań i marynat przygotowywanych podczas warsztatów. Jeśli któreś szczególnie Cię zainteresowało – daj znać a podzielę się przepisem. 🙂

  • berberys z chili i kardamonem
  • zielona herbata matcha z imbirem i limonką
  • glazura kawowa
  • marynata piwna
  • marynata w koreańskim stylu
  • braai Pie z boczniakami i wołowiną
  • konfitura z czerwonej cebuli
  • grillowane tofu z chutney z mango i pomidora z sosem winegret z curry
  • pieczone gruszki z sosem miodowo – piwnym
  • placki z ciecierzycy
  • krewetki z azjatyckim pesto
  • papryka nadziewana chorizo (+ wersja wege z ciecierzycą)
  • sandacz z rusztu
  • pieczone marchewki
  • grillowany pomidorowo – kokosowy sos barbecue
  • ananasowy sos
  • sos z musztardy
  • sos z pestek dyni i chili
  • rozmarynowe steki z arbuza
  • ’grillowana’ pina colada

 

A tu kilka zdjęć od fotografa:

 

Kochani! Po więcej smakowitych inspiracji na dania z grilla zapraszam tu.

13 czerwca 2017 Kategoria: Sezonowo, Warsztaty, Wpisy komentarzy 118

Komentarze

  1. codojedzenia napisał

    15 czerwca 2017 o 10:21

    Ale fajnie! Bardzo lubię takie warsztaty, a rodzinę i przyjaciół od dawna zapraszam i zaganiam do roboty na takie wspólne biesiadowanie. Pięknie!

    Odpowiedz
    • Ania gotuje napisał

      4 maja 2021 o 09:42

      Wspaniałe, wspólne biesiadowanie. Piękne zdjęcia. Pozdrawiam serdecznie.

      Odpowiedz
      • Moja pasja smaku napisał

        5 maja 2021 o 14:10

        Dziękuję pięknie! Pozdrawiam 🙂

        Odpowiedz
  2. Sabrina napisał

    15 czerwca 2017 o 11:38

    Nigdy nie jadłam krewetek ;D

    Odpowiedz
    • Moja pasja smaku napisał

      15 czerwca 2017 o 12:11

      No to trzeba to koniecznie zmienić i szybko nadrobić! 😀

      Odpowiedz
  3. Ania napisał

    15 czerwca 2017 o 12:35

    Bardzo fajne propozycje 🙂 Zdjęcia prześliczne 🙂

    Odpowiedz
  4. Ania - Fabryka Pomysłów napisał

    15 czerwca 2017 o 14:18

    moje ukochane krewetki! 🙂 super warsztaty 🙂

    Odpowiedz
    • Moja pasja smaku napisał

      15 czerwca 2017 o 15:15

      <3

      Odpowiedz
  5. Megly napisał

    15 czerwca 2017 o 14:32

    Super sprawa!
    Piękne zdjęcie
    Na pewno skorzystam z pomysłów na krewetki, zwłaszcza, że czegoś takiego poszukuję właśnie.
    Pozdrawiam 🙂

    Odpowiedz
    • Moja pasja smaku napisał

      15 czerwca 2017 o 15:15

      <3

      Odpowiedz
  6. Monika napisał

    15 czerwca 2017 o 14:35

    Jak dla mnie to Te przepisy są bardzo interesujące i oryginalne. Świetne zdjęcia *.* Ach, ślinka cieknie :3
    pozdrawiam, zapraszam 🙂
    http://stylowana100latka.blogspot.com/2017/06/pamietnik-1.html

    Odpowiedz
    • Moja pasja smaku napisał

      15 czerwca 2017 o 15:14

      Dziękuję ślicznie 🙂

      Odpowiedz
  7. Kasia napisał

    15 czerwca 2017 o 14:57

    Świetna relacja, przepiękne zdjęcia! A potrawy… Mniam!

    Odpowiedz
    • Moja pasja smaku napisał

      15 czerwca 2017 o 15:13

      <3

      Odpowiedz
  8. Ola napisał

    15 czerwca 2017 o 14:57

    Ale pyszne jedzenie!

    Odpowiedz
    • Moja pasja smaku napisał

      15 czerwca 2017 o 15:13

      <3

      Odpowiedz
  9. Lady Laura. napisał

    15 czerwca 2017 o 14:57

    Aż zazdroszczę,świetne warsztaty i krewetki w pomarańczowej marynacie naj!.

    Odpowiedz
    • Moja pasja smaku napisał

      15 czerwca 2017 o 15:13

      Dziękuję <3

      Odpowiedz
  10. Olka napisał

    15 czerwca 2017 o 16:02

    Ależ grillowane frykasy ? krewetki i arbuzik porywam 😉

    Odpowiedz
  11. Ania_S napisał

    15 czerwca 2017 o 17:09

    Krewetek nigdy nie lubiłam, nawet w czasach gdy jadłam mięso, ale te wszystkie grillowane warzywka chętnie bym zjadła 🙂 Zwłaszcza arbuza będę musiała spróbować 😀

    Odpowiedz
  12. RINROE napisał

    15 czerwca 2017 o 17:23

    Ale pyszności ? u mnie grill się już rozpala, ale czegoś takiego na pewno z niego nie wypadnie ;(

    Odpowiedz
  13. Alicja napisał

    15 czerwca 2017 o 17:26

    Wspaniałe warsztaty dla kogoś kto ma pojecie o gotowaniu. U mnie z tym kiepsko :-). Smakowite dania. Pozdrawiam :-).

    Odpowiedz
  14. Madame Malonka napisał

    15 czerwca 2017 o 20:13

    Wygląda bardzo apetycznie! Sama jeszcze krewetek w domu nie robiłam, ale przepisy zachęcają, aby to zmienić. Udział w warsztatach to świetna sprawa, byłam na jednych i szykuję się do kolejnycy 🙂

    Odpowiedz
  15. marcepanowy kącik napisał

    15 czerwca 2017 o 20:50

    Super ciekawe spotkanie na świeżym powietrzu 🙂 Chętnie spróbowała bym tych krewetek, coś nie mogę się do nich przekonać.

    Odpowiedz
  16. Agata napisał

    16 czerwca 2017 o 06:03

    Jaki cudowny grill! Zaintrygowałaś mnie kawową glazurą do krewetek. Ostatnio krewetki regularnie lądują na mojej planchy, ale ja ich nie obieram. Trzeba się nieco pobawić przy ich obieraniu, ale naprawdę warto! Są bardziej soczyste od grillowanych bez skorupek. Poza tym niezmiernie podoba mi się arbuz. Właśnie tak miał wyglądać mój melon 😉
    A gdybym miała odpowiedzieć na zadane przez Ciebie pytanie, to odpowiedź brzmiałaby: ja! Nie przepadam ani za kiełbasą, ani za kaszanką czy karkówką 😉 Jedynie małe, cienkie kiełbaski przygotowane perfekcyjnie ( porządnie wytopione i skarmelizowane lekko z wierzchu) lądują czasem na moim talerzu. Za to u Ciebie znalazłam dziś mnóstwo pysznych inspiracji! Dziękuję:))

    Odpowiedz
  17. Czarna Kawa napisał

    16 czerwca 2017 o 08:18

    te arbuzy zdecydowanie mnie zaciekawiły!

    Odpowiedz
  18. lekcjewkuchni.blogspot.com napisał

    16 czerwca 2017 o 08:37

    Same pyszności, przepiękne zdjęcia ☺

    Odpowiedz
  19. Holly napisał

    16 czerwca 2017 o 09:47

    Wspaniałe zdjęcia. Od samego patrzenia w głowie się kręci. I choć za krewetkami nie przepadam, to bez wątpienia wyglądają bardzo smakowicie.

    Odpowiedz
  20. Julianna z Obiad gotowy! napisał

    16 czerwca 2017 o 10:55

    niezwykle apetyczne warsztaty! Arbuz i krewetki to mój nr 1:)

    Odpowiedz
  21. Gosia z Mamelkowa napisał

    16 czerwca 2017 o 12:21

    Krewetek nie lubię ale i tak bym się odnalazła na tej bajecznej uczcie:)))

    Odpowiedz
  22. Marzeniami malowane napisał

    16 czerwca 2017 o 13:04

    O, „pomarańczowe” krewetki ściągam.:) Stek z arbuza brzmi fajnie, grillowane tofu z mango i w ogóle te bezmięsne wersje mnie zawsze interesują. :))
    Pozdrawiam smakowicie 😉

    Odpowiedz
  23. kącik dla ciebie napisał

    16 czerwca 2017 o 13:36

    Bardzo interesujące/ owocne warsztaty.. kiedy kolejne?

    Odpowiedz
  24. Przypadkowe rzeczy napisał

    16 czerwca 2017 o 14:43

    Mnie by interesowały wszystkie <3

    Odpowiedz
  25. Ewelina napisał

    16 czerwca 2017 o 15:01

    kompletnie nie mogę się przekonać do krewetek. Ale pomysły na glazurę na pewno wykorzystam 🙂 zwłaszcza na tą kawową.

    Odpowiedz
  26. Biała Sowa napisał

    16 czerwca 2017 o 15:56

    Niezła uczta 🙂
    Pozdrawiam serdecznie.

    Odpowiedz
  27. Lonna napisał

    16 czerwca 2017 o 16:08

    Wspaniale to wszystko wygląda! I ile inspiracji 😀 Krewetki wyglądają przepysznie, a steki z arbuza mnie zaintrygował 🙂 Super są takie warsztaty 🙂

    Odpowiedz
  28. Fly nerd napisał

    16 czerwca 2017 o 16:13

    Dużo przepisów, nawet nie wiem, którymi byłabym najbardziej zainteresowana. Zaciekawił mnie ten arbuz z grilla (rozmarynowe steki z arbuza?).

    Na pewno poznałabym przepisy na wegańskie opcje np. placki z ciecierzycy czy to grillowane tofu z chutney z mango i pomidora z sosem winegret z curry brzmi super 😉

    Fajnie brzmią też: 'grillowana’ pina colada, berberys z chili i kardamonem (mam sporo suszkonego berberysu, nawet nie wiem do czego używa się go inaczej)

    Z dodatków to te też by znalazły miejsce w mojej kuchni:
    marynata w koreańskim stylu
    konfitura z czerwonej cebuli
    pieczone gruszki z sosem miodowo – piwnym
    ananasowy sos

    Także zostanę z Tobą na dłużej

    Odpowiedz
  29. Marta napisał

    16 czerwca 2017 o 17:56

    Cudowne przepisy na dania z grilla. Na pewno wykorzystam i przygotuję coś innego niż tylko kiełbaska, karkówka czy kaszanka. Pycha!!!

    Odpowiedz
  30. Pan Szyszek napisał

    16 czerwca 2017 o 18:09

    Właśnie sobie uświadomiłem, że w życiu nie jadłem krewetek. To smutne. Muszę nadrobić.

    Ten arbuz wydaje mi się ciekawy, choć trudno mi się przekonać do takiego pomysłu, w końcu arbuz to arbuz i raczej jakoś specjalnie się go nie przygotowuje. Raz tylko na Węgrzech widziałem, jak kładli go na chleb i tak jedli. A no i w sumie można jeszcze go nasączyć wódką, ale żeby grillować. Sprawa warta obadania.

    Odpowiedz
  31. S.y.l.w.i.a napisał

    16 czerwca 2017 o 19:18

    wszystko wygląda wspaniale 🙂

    Odpowiedz
  32. dishdogz napisał

    16 czerwca 2017 o 20:08

    Widać, że zabawa podczas warsztatów była przednia, a dania pyszne 😀

    Odpowiedz
    • Moja pasja smaku napisał

      17 czerwca 2017 o 10:27

      Ojjj tak! 😀

      Odpowiedz
  33. Cela D napisał

    17 czerwca 2017 o 06:00

    Nawet nazwy potraw brzmią intrygująco, a wyglądają niesamowicie, wyobrażam sobie, że w finale dają niezapomniane wrażenia. Rzadko robimy grilla, ale zawsze są na nim polędwiczki i cukinia.
    Pozdrawiam.:)

    Odpowiedz
  34. Rebel napisał

    17 czerwca 2017 o 09:38

    Jak ja dawno nie jadłam krewetek… A ile tu pyszności! Najchętniej bym poczestowała się tymi z kawowym akcentem.

    Odpowiedz
    • Moja pasja smaku napisał

      17 czerwca 2017 o 10:26

      Dobry wybór! 😀

      Odpowiedz
  35. Ela Lis napisał

    17 czerwca 2017 o 15:35

    Jakie pyszności!!! uwielbiam krewetki ale na takie sposoby jeszcze nie jadłam.
    Cudne zdjęcia 🙂

    Odpowiedz
  36. Magda napisał

    17 czerwca 2017 o 15:42

    Super, obie marynaty bardzo apetyczne, muszę wypróbować 🙂

    Odpowiedz
  37. Dorota napisał

    17 czerwca 2017 o 16:07

    Ależ cudne marynaty! Nawet nie pomyślałabym, że można tak różne smaki łączyć! Na pewno skorzystam z Twoich przepisów. Arbuz wygląda rewelacyjnie, jak, z resztą, wszystkie pozostałe potrawy. Ciekawa jestem marynaty z dodatkiem matchy. Pozdrawiam:)

    Odpowiedz
  38. Ola napisał

    17 czerwca 2017 o 16:54

    Świetne zdjęcia! mnie ten arbuz zainteresował – wygląda to oryginalnie!

    Odpowiedz
  39. Ewa napisał

    17 czerwca 2017 o 17:09

    Ile grillowych pysznosci <3 Jest w czym wybierać a wszystko tak smacznie wygląda 🙂

    Odpowiedz
  40. Ola in the kitchen napisał

    17 czerwca 2017 o 18:45

    Świetne warsztaty 😀 Wszystkie dania wyglądają bardzo smacznie 😀

    Odpowiedz
  41. katalog inspiracji napisał

    17 czerwca 2017 o 18:56

    Nie lubię krewetek – a właściwie nie mogą mi przejść przez gardło.
    Pomysł na warsztaty kapitalny.
    Pozdrawiam:)

    Odpowiedz
  42. Marta napisał

    17 czerwca 2017 o 20:31

    Jak to wszystko smakowicie wygląda! 🙂

    Odpowiedz
  43. Marzena napisał

    17 czerwca 2017 o 20:56

    Świetne warsztaty 🙂 widać, że było pysznie 🙂

    Odpowiedz
  44. Opalanka napisał

    17 czerwca 2017 o 21:27

    W kawie robiłam śledzie:) Dobre pomysły, zawsze w cenie:)

    Odpowiedz
  45. Iwona napisał

    18 czerwca 2017 o 08:46

    Nigdy nie jadłam krewetek, ale ta marynata kawowa brzmi smacznie 🙂

    Odpowiedz
  46. Inês Dionísio napisał

    18 czerwca 2017 o 09:26

    Great post!

    xoxo,
    Inês
    http://www.indiglitz.pt

    Odpowiedz
  47. Agnieszka​ Wieczorek napisał

    18 czerwca 2017 o 14:06

    Ciekawe warsztaty, a pomysły na krewetki rewelacyjne! W takich glazurach muszą smakować świetnie. No i pomysł z grillowaniem krewetek to dla mnie rewelacja. Tak jeszcze nie robiłam 🙂

    Odpowiedz
  48. Justyna napisał

    18 czerwca 2017 o 17:01

    Świetny blog, cudowne przepisy!! Uwielbiam krewetki. Sama przyjemność uczestniczyć w takich warsztatach!! Marzenie.
    Pozdrawiam serdecznie.

    Odpowiedz
  49. Renata Mój dzień napisał

    18 czerwca 2017 o 18:01

    bardzo apetyczne zdjęcia, aż ma sie ochotę sięgnąć po krewetkę:)

    Odpowiedz
  50. Greg napisał

    18 czerwca 2017 o 21:45

    nie na moją wegetariańską dietę 😀

    Odpowiedz
  51. szalka napisał

    19 czerwca 2017 o 05:54

    WOW!! Świetne warsztaty – zazdroszczę 🙂 Wszystko wygląda bardzo apetycznie!!!
    Ciekawi mnie arbuz grillowany 🙂
    Z wielką chęcią wypróbowałabym niektóre przepisy 🙂

    Odpowiedz
  52. Kulinarne Inspiracje Futki napisał

    19 czerwca 2017 o 10:31

    Dania prezentują się wyśmienicie i niezwykle kolorowo 😀 Jaka szkoda, że jestem uczulona na krewetki :/

    Odpowiedz
  53. Cátia napisał

    19 czerwca 2017 o 15:21

    I loved this tasty pictures!

    Odpowiedz
  54. Beti napisał

    20 czerwca 2017 o 10:44

    Propozycje bardzo smaczne 🙂

    Odpowiedz
  55. crafty-zone napisał

    20 czerwca 2017 o 18:08

    Świetne warsztaty, te krewetki wyglądają przepysznie 🙂

    Odpowiedz
  56. Angelika i Monika (Candy Pandas) napisał

    21 czerwca 2017 o 16:38

    Ile świetnego jedzenia! Ciekawe czy krewetki by nam smakowały 🙂 Grillowany arbuz ^^

    Odpowiedz
  57. Ervisha napisał

    22 czerwca 2017 o 03:49

    Krewetki to nie moje danie – za arbuzem też nie przepadam, ale zdjęcia piękne 😉

    Odpowiedz
  58. PospolitaOla napisał

    22 czerwca 2017 o 06:59

    Ja krewetek nie lubię, ogólnie nie przepadam za owocami morza 🙂

    Odpowiedz
  59. Lena napisał

    22 czerwca 2017 o 08:38

    wspaniale warsztaty, piękne zdjęcia 😉

    Odpowiedz
  60. Pasażerka napisał

    22 czerwca 2017 o 10:56

    warsztaty wyglądają na udane a przygotowane potrawy na absolutnie przepyszne. najbardziej zaciekawiły mnie placki z ciecierzycy, pieczone gruszki i te steki z arbuza, z chęcią poznałabym przepisy na nie. jeśli zaś chodzi o Twoje przepisy to pomarańczowe krewetki mnie zainspirowały, żeby w końcu zrobić jakieś krewetki w domu. mam nadzieję, że się udadzą… pozdrawiam! 🙂

    Odpowiedz
  61. Chocolade napisał

    22 czerwca 2017 o 16:56

    Steki z arbuza? Pierwszy raz widzę 😀

    Odpowiedz
  62. Martyna napisał

    22 czerwca 2017 o 18:45

    Uwielbiam potrawy z grilla 🙂 arbuz mm 🙂

    Odpowiedz
  63. Noel napisał

    22 czerwca 2017 o 21:43

    Takie warsztaty to musi być świetna sprawa.
    Jestem ciekawa jak smakują krewetki.

    Odpowiedz
  64. Sheira napisał

    23 czerwca 2017 o 11:03

    Krewetek nigdy nie jadłam 😀 I jakoś nigdy nie miałam ochoty ich spróbować. Owoce morza to chyba nie moje smaki 😉

    Odpowiedz
  65. z majeczką w kuchni napisał

    23 czerwca 2017 o 12:37

    Krewetki krewetkami, ale rybkę z grilla to bym zjadła :0 narobiłaś mi smaka tymi fotkami

    Odpowiedz
  66. sandicious napisał

    24 czerwca 2017 o 07:42

    ja krewetek nigdy nie przyrządzałam. Ale mój facet uwielbia.

    Odpowiedz
  67. Carolina G. Ticala napisał

    24 czerwca 2017 o 11:34

    I love the work you do on your blog, I hope to see you on my blog very soon!!
    ???

    Odpowiedz
  68. Grace napisał

    24 czerwca 2017 o 20:05

    Amazing post! 🙂 I am following you on G+
    We can follow each other
    http://thatisammore.blogspot.it/
    http://www.facebook.com/Thats-Amore-blogspot-776006462475573/
    https://twitter.com/GraceThatsAmore
    https://www.instagram.com/thatisammore.blogspot.it/

    Odpowiedz
  69. Adrasteja napisał

    25 czerwca 2017 o 11:42

    Takie grillowane krewetki niesamowicie wyglądają! Ja miałam okazję raz skosztować w pizzy. W sumie z tego, co pamiętam smakowały trochę jak kurczak 😀 Jednak było to daawno temu i z przyjemnością przypomniałabym se ich smak 🙂

    Odpowiedz
  70. sibaritismosdeinma napisał

    25 czerwca 2017 o 15:53

    todas estas comidas parecen deliciosas

    Odpowiedz
  71. Mru napisał

    25 czerwca 2017 o 19:25

    Najbardziej zaintrygował mnie stek z arbuza – w ogóle nie mogę sobie tego wyobrazić 😀 A Twoje dania wyglądają smakowicie – nawet dla mnie nielubiącej krewetek 😀

    Odpowiedz
  72. Renata Czelny-Kawa napisał

    25 czerwca 2017 o 21:48

    Śliczna fotorelacja!
    Urocze zdjęcia 🙂

    Odpowiedz
  73. Andrea napisał

    26 czerwca 2017 o 13:24

    Everything looks delicious!!

    Andrea.

    Seize your Style

    Odpowiedz
  74. Ada napisał

    27 czerwca 2017 o 16:36

    Nie tylko to wszytko brzmi intrygująco ale świetnie wygląda 🙂

    Odpowiedz
  75. Karolina napisał

    28 czerwca 2017 o 12:33

    Oj, zjadłabym dobrze przyrządzone krewetki.. 🙂

    Odpowiedz
  76. Carla Marques da Silva napisał

    28 czerwca 2017 o 19:02

    Everithing looks amazing and delicious! Great photos!

    Thanks for your visit 🙂

    Have a great day!
    http://demantanosofa.blogspot.pt/

    Odpowiedz
  77. Olka napisał

    28 czerwca 2017 o 20:02

    najlepsze krewetki jadłam w Portugalii <3 Jak kiedyś tam wrócę, to na pewno znów skuszę się na owoce morza 🙂

    Odpowiedz
  78. ANRU.pl napisał

    29 czerwca 2017 o 13:48

    uwielbiam krewetki <3

    Pozdrawiam i życzę cudownego dnia 🙂
    ANRU,

    Odpowiedz
  79. KuchniaOdDwojga napisał

    30 czerwca 2017 o 12:15

    Krewetki wyglądają naprawdę znakomicie 🙂

    Odpowiedz
  80. Ana Sofia napisał

    1 lipca 2017 o 17:13

    So nice *.*
    xo
    An Aesthetic Alien | Instagram | Facebook
    Youtube

    Odpowiedz
  81. Katarina napisał

    2 lipca 2017 o 17:58

    This looks like a such a nice place and an amazing food. *_*

    / Kathy’s delight Instagram / Facebook

    Odpowiedz
  82. KreoVita napisał

    2 lipca 2017 o 21:34

    Ciekawe warsztaty i piekne zdjęcia. Krewetek nie jadam, ale chętnie poczytałabym o plackach z ciecierzycy:)

    Odpowiedz
  83. venswifestyle napisał

    2 lipca 2017 o 21:40

    Krewetki wszyscy w domu uwielbiamy:) Nastepnym razem zrobie w glazurze kawowej -extra 🙂 Swietne przepisy na marynaty jestem pod wrazeniem 🙂 pozdrawiam Renata .

    https://venswifestyle.wordpress.com/

    Odpowiedz
  84. Grunt to przepis! napisał

    3 lipca 2017 o 10:05

    Bardzo interesująca fotorelacja i przepisy zdecydowanie warte wypróbowania! 🙂

    Odpowiedz
  85. teresa napisał

    4 lipca 2017 o 11:23

    To się nazywa narobić komuś smaku… w porze obiadowej. Bardzo realistyczne zdjęcia, aż za bardzo… Kubki smakowe mam pobudzone. No i… uwielbiam krewetki 😉
    Pozdrawiam serdecznie i wakacyjnie 🙂

    Odpowiedz
  86. Ritu Ahuja napisał

    4 lipca 2017 o 14:24

    Workshop looks great and delicious dishes. Love it. Yummy 🙂

    Odpowiedz
  87. Angela :) napisał

    4 lipca 2017 o 14:37

    Ja nigdy nie jadłam krewetek, ale najwidoczniej muszę to zmienić! Czas wreszcie się przełamać. 🙂 Piękna fotorelacja!

    Odpowiedz
  88. judik napisał

    4 lipca 2017 o 20:45

    suuuper! same smakowitości 🙂

    Odpowiedz
  89. Agnieszka napisał

    5 lipca 2017 o 08:06

    Jejku wszystko to wygląda tak obłędnie pysznie, że zaraz oszaleje jak czegoś nie zjem! 😉

    Odpowiedz
  90. Mis Marli napisał

    5 lipca 2017 o 13:47

    Ja z grilla jem tylko mięsko, ale kiedyś trzeba będzie poeksperymentować 🙂 W sumie to trzeba już niedługo, bo teraz jest najlepszy czas na grilla 🙂

    Odpowiedz
  91. Arleta - schabikowo napisał

    5 lipca 2017 o 18:08

    Ale pyszne zdjęcia 🙂
    narobiłaś mi ochoty na krewetki, chyba będę musiała poprosić męża, żeby mi przygotował 🙂

    i jeszcze ten stół – mega 🙂 jej pomieściłabym wszystkich 😀

    Odpowiedz
  92. chanceleee napisał

    5 lipca 2017 o 22:38

    Jak to wszystko przepysznie wygląda, a ja taka głodna na noc!

    Odpowiedz
  93. Kuchnia MagdaLeny napisał

    5 lipca 2017 o 23:22

    Wow! Ale pyszności! Od samego patrzenia ślinka cieknie 🙂

    Odpowiedz
  94. Annie lewis napisał

    6 lipca 2017 o 07:42

    All the food looks great!! It must be yummy!! Thanks for sharing!!

    Odpowiedz
  95. Monica . Mes Voyages à Paris napisał

    7 lipca 2017 o 10:08

    Yummy!! Everything must be delicious!
    xx
    Mónica Sors
    MES VOYAGES À PARIS
    NEW POST: WHAT TO WEAR IN PARIS
    DON’T MISS: FLORAL ROMPER & ICE CREAM

    Odpowiedz
  96. My Chcemy Jeść napisał

    8 lipca 2017 o 17:58

    Bardzo lubię krewetki, więc te przepisy bardzo mi się podobają 🙂

    Odpowiedz
  97. Beata Weber napisał

    8 lipca 2017 o 22:24

    Jak smacznie! Ciekawy wydaje się grillowany arbuz 🙂 Uwielbiam ryby i owoce morza!

    Zostawiłaś na blogu u mnie komentarz, że szukasz spódniczki, jeśli mogę jakoś doradzić to chętnie 🙂

    Pozdrawiam
    Beata

    Odpowiedz
  98. Becomingbeauty napisał

    10 lipca 2017 o 20:10

    jezu jakie pyszności! <333 zawsze się zastanawiam skąd biorą takie piękne marchewki 😀

    Odpowiedz
  99. Pani KoModa napisał

    12 lipca 2017 o 11:19

    W sumie to nigdy nie jadłam krewetek – kiedyś lata temu na pizzy ale nawet nie pamiętam jaki miały smak.
    Z wielką przyjemnością zjadłabym takie jak tu były serwowane!

    Odpowiedz
  100. mojamalakuchnia napisał

    14 lipca 2017 o 08:16

    narobiłaś mi smaka na krewetki, szczególnie te kawowe! <3

    Odpowiedz
  101. Anna napisał

    25 lipca 2017 o 09:21

    Uwielbiam krewetki, więc zabieram przepisy – dziękuję 🙂 Reszta też wygląda smakowicie. Dużo słońca na resztę tygodnia 🙂

    Odpowiedz
  102. Emilia napisał

    29 lipca 2017 o 10:14

    Tyle pyszności………. :*

    Odpowiedz
  103. camille napisał

    10 sierpnia 2017 o 20:39

    oh my gosh I love shrimp and this looks delicious!

    Odpowiedz
  104. piegusek napisał

    24 sierpnia 2017 o 18:28

    wspaniałe warsztay! zazdroszczę:) świetne pomysły na grilla!

    Odpowiedz
  105. Kasia S napisał

    28 września 2017 o 06:14

    Marynata kawowa, czy steki z arbuza bardzo mnie zaintrygowały 🙂
    Warsztatów zazdroszczę, bo sama uwielbiam w takowych uczestniczyć 🙂

    Odpowiedz
  106. Gingerhead napisał

    21 października 2017 o 10:41

    Wszystko wygląda bardzo apetycznie 🙂 Co do krewetek to nigdy nie jadłam 🙂
    http://gingerheadlife.blogspot.com

    Odpowiedz
  107. Irena napisał

    23 grudnia 2019 o 16:21

    Od dawna marzyłam o udziale w warsztatach kulinarnych. Niestety brakuje mi czasu na rozwój w tym kierunku. Moją pasją od dziecka jest gotowanie. Lubię testować nowe przepisy. Jestem zaskoczona arbuzem z grilla. Wygląda bardzo apetycznie. Na pewno znajdzie swoje stałe miejsce na moim stole. Nie mogę doczekać się sezonu grillowego.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

O-Mnie
Cześć. Nazywam się Paulina Urbańczyk i mieszkam w Łodzi. Jeśli masz jakieś pytania, napisz: mojapasjasmaku@gmail.com


logo

!Linia
Social-Media
Moja pasja smaku
  • 138 Obserwujących
  • 307 Obserwujących
  • 4,487 Obserwujących
  • 71 Obserwujących

Pobierz darmowy planer posiłków

!Linia
Kategorie
  • Bezglutenowe (40)
  • Boże Narodzenie (17)
  • Chleb (10)
  • Ciasta i tarty (45)
  • Ciasteczka muffinki i inne słodkości (33)
  • Desery (71)
  • Drinki (10)
  • Drugie dania (183)
  • Grzyby (31)
  • Inne (8)
  • Kasza (26)
  • Konkursy (14)
  • Krok po kroku : ciasta i przygotowania wstępne (ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron) (3)
  • Krok po kroku : ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron (5)
  • Lody i sorbety (5)
  • Makarony (98)
  • Na prezent (8)
  • Nalewki (4)
  • Napoje i Koktajle (45)
  • Owoce morza (19)
  • Pasty i smarowidła (6)
  • Pizza (19)
  • Podróże (2)
  • Przekąski (39)
  • Przetwory (11)
  • Recenzje książek (31)
  • Recenzje produktów (16)
  • Recenzje restauracji (22)
  • Rodzinne obiady (16)
  • Ryby (15)
  • Ryż (44)
  • Sałatki i surówki (16)
  • Sezonowo (101)
  • Śniadania (80)
  • Sosy – dipy – dressingi (8)
  • Torty (5)
  • Warsztaty (26)
  • Wege (139)
  • Wielkanoc (16)
  • Wpisy (77)
  • Wydarzenia – relacje (16)
  • Wygrane w konkursach (5)
  • Zdrowo (112)
  • Zupy (22)
!Linia
Szukaj
!Linia
Komentarze
  • Moja pasja smaku - Gwiazda drożdżowa z cynamonem
  • Aleksandra - Gwiazda drożdżowa z cynamonem
  • Anna - Pod Jabłonką. Prawdziwe domowe obiady w Łodzi.
  • Moja pasja smaku - Spaghetti z pesto z buraków
  • Moja pasja smaku - Muszle makaronowe nadziane cukinią i kurczakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym
!Linia
Polecam

Przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

wywiad na Gotujmy.pl

Jestem Ambasadorką

Jestem organizatorką

by JakOnaToRobi.pl