Moja Pasja Smaku

  • STRONA GŁÓWNA
  • O BLOGU
  • WSPÓŁPRACA

Mini Pavlova z owocami

Cześć! Czy są tu wielbiciele bezy? Wierzę w to, że znajdą się tu jacyś! Mini bezy to szybki w wykonaniu, prosty a jakże efektowny i pyszny deser! Pavlova w wersji mini prezentuje się uroczo. Koniecznie musicie jej spróbować! Dodajcie bitą śmietanę i ulubione owoce a zachwycicie rodzinę i znajomych!

Składniki (4 sztuki):
2 białka
200 g cukru pudru – przesianego
80 ml wrzącej wody
1 łyżka octu winnego

+ dodatkowo:
250 g śmietany 30%
1 łyżka cukru pudru
ulubione owoce

Wykonanie:
Piekarnik rozgrzej do 180 C (góra-dół).
W misce ubij białka z wodą i cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodaj ocet winny, ubij na sztywną pianę.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Od miseczki odrysuj 4 kółka, zachowując odstępy. Wyłóż na nie bece, wyrównaj.
Piecz 25 – 30 minut – do momentu aż bezy lekko się zarumienią. Bezy powinny być suche na zewnątrz a w środku – delikatne, piankowe. Bezy zostaw w piekarniku do wystudzenia przy uchylonych drzwiczkach.
Kremówkę ubij – pod koniec dodając cukru pudru.
Krem wyłóż na wystudzone bezy, udekoruj ulubionymi owocami.

Smacznego!

23 lipca 2018 Kategoria: Ciasta i tarty, Ciasteczka muffinki i inne słodkości, Desery, Wege komentarze 4

Komentarze

  1. Point-travel.com.pl napisał

    26 lipca 2018 o 15:24

    Wygląda smakowicie, jak wrócę z wczasów to sobie takie zrobię.
    Czekam na kolejny post 🙂

    Odpowiedz
    • Moja pasja smaku napisał

      26 lipca 2018 o 17:35

      Dziękuję ślicznie. Życzę udanego wypoczynku i pozdrawiam! 🙂

      Odpowiedz
  2. LanaDelRey napisał

    27 maja 2020 o 06:35

    Świetna opcja dla takich osób, jak ja – łakomczuchów!!! Bez problemu pochłaniam całą, jedną wielką bezę! 😀

    Odpowiedz
    • Moja pasja smaku napisał

      27 maja 2020 o 16:20

      Dziękuję pięknie, ja też jestem w stanie zjeść całą bezę! 🙂

      Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

O-Mnie
Cześć. Nazywam się Paulina Urbańczyk i mieszkam w Łodzi. Jeśli masz jakieś pytania, napisz: mojapasjasmaku@gmail.com


logo

!Linia
Social-Media
Moja pasja smaku
  • 138 Obserwujących
  • 307 Obserwujących
  • 4,487 Obserwujących
  • 71 Obserwujących

Pobierz darmowy planer posiłków

!Linia
Kategorie
  • Bezglutenowe (40)
  • Boże Narodzenie (17)
  • Chleb (10)
  • Ciasta i tarty (45)
  • Ciasteczka muffinki i inne słodkości (33)
  • Desery (71)
  • Drinki (10)
  • Drugie dania (183)
  • Grzyby (31)
  • Inne (8)
  • Kasza (26)
  • Konkursy (14)
  • Krok po kroku : ciasta i przygotowania wstępne (ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron) (3)
  • Krok po kroku : ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron (5)
  • Lody i sorbety (5)
  • Makarony (98)
  • Na prezent (8)
  • Nalewki (4)
  • Napoje i Koktajle (45)
  • Owoce morza (19)
  • Pasty i smarowidła (6)
  • Pizza (19)
  • Podróże (2)
  • Przekąski (39)
  • Przetwory (11)
  • Recenzje książek (31)
  • Recenzje produktów (16)
  • Recenzje restauracji (22)
  • Rodzinne obiady (16)
  • Ryby (15)
  • Ryż (44)
  • Sałatki i surówki (16)
  • Sezonowo (101)
  • Śniadania (80)
  • Sosy – dipy – dressingi (8)
  • Torty (5)
  • Warsztaty (26)
  • Wege (139)
  • Wielkanoc (16)
  • Wpisy (77)
  • Wydarzenia – relacje (16)
  • Wygrane w konkursach (5)
  • Zdrowo (112)
  • Zupy (22)
!Linia
Szukaj
!Linia
Komentarze
  • Moja pasja smaku - Gwiazda drożdżowa z cynamonem
  • Aleksandra - Gwiazda drożdżowa z cynamonem
  • Anna - Pod Jabłonką. Prawdziwe domowe obiady w Łodzi.
  • Moja pasja smaku - Spaghetti z pesto z buraków
  • Moja pasja smaku - Muszle makaronowe nadziane cukinią i kurczakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym
!Linia
Polecam

Przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

wywiad na Gotujmy.pl

Jestem Ambasadorką

Jestem organizatorką

by JakOnaToRobi.pl