Moja Pasja Smaku

  • STRONA GŁÓWNA
  • O BLOGU
  • WSPÓŁPRACA

Niki Segnit: Leksykon smaków

Cześć! Dziś nie będzie przepisu. Będzie za to wpis o książce, która niedawno trafiła w me ręce. Książka została okrzyknięta arcydziełem. Nazywana jest biblią smaków. Mowa o Leksykonie smaków Niki Segnit. To nie jest zwykła książka kucharska z pięknymi, wystylizowanymi zdjęciami. Nie znajdziecie tu ani zdjęć ani przepisów. Odkryjecie za to najlepsze połączenia smakowe. Czasem zaskakujące, niektóre dobrze nam znane.

Uważam, że każda osoba związana w najmniejszym stopniu z kulinariami, powinna nabyć Leksykon smaków.

Książka została przetłumaczona na kilkanaście języków. Premiera wydania w języku polskim miała miejsce 11.10.2017 r. To najbardziej wyczekiwana przeze mnie książka. Czekałam na nią kilka lat. Doczekałam się, było warto!

Pozwolę sobie dodać 4 cytaty, które najlepiej opisują Leksykon smaków.

„Bez wątpienia małe arcydzieło.”
Sunday Times

„Znakomity przewodnik łączenia smaków.”
Observer

„Intryguje, inspiruje, zdumiewa, a czasami wręcz oburza.”
Nigel Slater, Observer Books of the Year

„Oryginalne i inspirujące źródło wiedzy o gotowaniu.”
Heston Blumenthal

Z książki dowiecie się jak łączyć ze sobą smaki. Według mnie to książka must have. Leksykon smaków będzie idealnym prezentem. Mam kilka osób związanych z gotowaniem, dla których zamierzam kupić po egzemplarzu książki. Wszyscy na pewno będą zachwyceni! 🙂

Wydawnictwo: Buchmann
Liczba stron: 400
Typ okładki: Twarda
Format: 16 cm x 23,5 cm

Książkę możecie kupić tu!

 

 

16 października 2017 Kategoria: Recenzje książek komentarze 2

Komentarze

  1. Olka napisał

    16 października 2017 o 05:30

    Suoer! Muszę ją mieć 😉

    Odpowiedz
  2. Kobieta po 30 napisał

    23 października 2017 o 18:43

    Hmm…bardzo ciekawe, myślę, że fajny pomysł na kulinarną podróż

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

O-Mnie
Cześć. Nazywam się Paulina Urbańczyk i mieszkam w Łodzi. Jeśli masz jakieś pytania, napisz: mojapasjasmaku@gmail.com


logo

!Linia
Social-Media
Moja pasja smaku
  • 140 Obserwujących
  • 307 Obserwujących
  • 4,487 Obserwujących
  • 71 Obserwujących

Pobierz darmowy planer posiłków

!Linia
Kategorie
  • Bezglutenowe (40)
  • Boże Narodzenie (17)
  • Chleb (10)
  • Ciasta i tarty (45)
  • Ciasteczka muffinki i inne słodkości (33)
  • Desery (71)
  • Drinki (10)
  • Drugie dania (183)
  • Grzyby (31)
  • Inne (8)
  • Kasza (26)
  • Konkursy (14)
  • Krok po kroku : ciasta i przygotowania wstępne (ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron) (3)
  • Krok po kroku : ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron (5)
  • Lody i sorbety (5)
  • Makarony (98)
  • Na prezent (8)
  • Nalewki (4)
  • Napoje i Koktajle (45)
  • Owoce morza (19)
  • Pasty i smarowidła (6)
  • Pizza (19)
  • Podróże (2)
  • Przekąski (39)
  • Przetwory (11)
  • Recenzje książek (31)
  • Recenzje produktów (16)
  • Recenzje restauracji (22)
  • Rodzinne obiady (16)
  • Ryby (15)
  • Ryż (44)
  • Sałatki i surówki (16)
  • Sezonowo (101)
  • Śniadania (80)
  • Sosy – dipy – dressingi (8)
  • Torty (5)
  • Warsztaty (26)
  • Wege (139)
  • Wielkanoc (16)
  • Wpisy (77)
  • Wydarzenia – relacje (16)
  • Wygrane w konkursach (5)
  • Zdrowo (112)
  • Zupy (22)
!Linia
Szukaj
!Linia
Komentarze
  • Moja pasja smaku - Spaghetti z pesto z buraków
  • Moja pasja smaku - Muszle makaronowe nadziane cukinią i kurczakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym
  • Martyna - Muszle makaronowe nadziane cukinią i kurczakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym
  • Sklep w ajencje - Rachel Hofstetter : Ugotuj swój biznes. Historie miłośników jedzenia, którzy swoją pasję zamienili w karierę.
  • Codzienna - Spaghetti z pesto z buraków
!Linia
Polecam

Przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

wywiad na Gotujmy.pl

Jestem Ambasadorką

Jestem organizatorką

by JakOnaToRobi.pl