We wtorek – 31 marca – miałam przyjemność brać udział w spotkaniu Szefem Kuchni Restauracji La Rotisserie – Pawłem Oszczykiem, podczas którego zaprezentowany został nowy, wiosenny koncept „Prosto z targu / Fresh from the market”.
Spotkanie to zrobiło na mnie ogromne wrażenie. Szef Oszczyk za swoje osiągnięcia został wyróżniony przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną prestiżową nagrodą – Prix du Chef de l’Avenir – Kucharz Przyszłości. W Restauracji dba o wysoką jakość produktów, bogactwo smaków oraz o estetykę kompozycji.
Na czym polega nowy koncept ? Spośród 5 dań do wyboru możemy stworzyć własne menu. Każdego tygodnia pojawiają się nowe propozycje. W restauracji używane są najlepsze produkty, świeże składniki najwyższej jakości.
Menu będzie dostępne od poniedziałku do soboty w godzinach 12:00 – 17:00.
Koszt 2-daniowego menu to 78,00 zł a 3-daniowego – 88,00 zł. Cena bardzo atrakcyjna w stosunku do tego, co oferuje nam Szef Oszczyk.
Terrina z królika i gęsiej wątróbki z burakami i estragonem:
Kremowa zupa z białych szparagów, jajko, pastrami z kaczki i trufla:
Pieczony filet z troci, żur, niedźwiedzi czosnek i soczewica:
Pieczona polędwica cielęca, młoda marchew, kolendra i pieprz tasmański:
Panna cotta z rabarbarem, galaretka z Sauterna i bazylia:
Wszystkie dania były cudowne, wszystkie podbiły moje serce i kubki smakowe. Nie mam nawet do czego się przyczepić 😉 Dania idealne, obsługa na najwyższym poziomie, bardzo miła atmosfera, do tego muzyka grana na żywo na fortepianie. Polecam każdemu to niesamowite miejsce, ja na pewno zajrzę tam będąc w stolicy 🙂
Restauracja La Rotisserie, Mamaison Hotel Le Regina przy ul. Kościelnej 12 w Warszawie.
Z pewnością nie miałabym problemu z wyborem 5 dań! Same pyszności!
Uwielbiam degustować, choć ostatnio się przejadłam mówię sobie: ciężkie jest życie takiej osoby 😉 Oczywiście żartowałam- ale czuję powołanie;) Pozdrawiam cieplutko:)