Cześć ! Długo się zastanawiałam czy dodać ten przepis. Omlet to nie sztuka. Uznałam jedna, że warto podzielić się z Wami przepisem na omlet idealny. Możecie go podać z ulubioną konfiturą czy owocami. Jest idealny, puszysty. Spróbujcie !
Składniki (1 duży omlet):
4 jajka
sól
1 łyżka mąki
serek waniliowy
borówki
olej roślinny do smażenia
Wykonanie:
Białka oddziel od żółtek. Biała ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. W drugim naczyniu roztrzep żółtka. Delikatnie wymieszaj białka z żółtkami i mąką. Na dużej patelni rozgrzej 1 – 2 łyżki oleju roślinnego. Wylej ostrożnie ciasto i smaż z obu stron do uzyskania złotego koloru. Podawaj z ulubionymi składnikami. Ja lubię rozsmarować serek waniliowy i dodać ulubione owoce 🙂
U Rudej na Talerzu napisał
Taki puchaty omlet kojarzy mi się z babcinym, który robiła mi gdy byłam mała :} <3
Ania - Fabryka Pomysłów napisał
też się czasem zastanawiam czy dodawać takie przepisy, jednak statystyki potem pokazują, że właśnie tak 🙂
pyszna klasyka 🙂
Asia napisał
O tak, tak! Moja babcia też mi robiła za dzieciaka coś podobnego! 🙂
Marta napisał
szkoda, że nie na masełku 🙂 uwielbiam!
Sosna napisał
Muszę przetestować 😀
VEGAnation napisał
Pysznie wygląda 😉
domowacukierniaewy.blox.pl napisał
Takie śniadanie bym zjadła 😀