Moja Pasja Smaku

  • STRONA GŁÓWNA
  • O BLOGU
  • WSPÓŁPRACA

Omlet ze szparagami

Cześć Kochani! Wykorzystujecie sezon szparagowy w pełni? Jak dla mnie trwa zbyt krótko więc zawsze staram się go wykorzystać w pełni! Dziś mam dla Was propozycję pysznego śniadania. Co powiecie na omlet ze szparagami i pomidorkami? Takie śniadania mogłabym jeść codziennie!

Składniki (1-2 porcje):
1/2 pęczka zielonych szparagów
3 jajka
6 łyżek mleka
kilka pomidorków koktajlowych
2 – 3 łyżki drobno startego sera grana padano
sól, świeżo zmielony pieprz
ulubiona zielenina – szczypiorek, koperek, pietruszka lub kolendra. U mnie – koperek
1 czubata łyżka masła

Wykonanie:
Przygotuj szparagi: przepłucz je pod wodą, osusz i odłam zdrewniałe końce. Szparagi złamią się w odpowiednim miejscu. Pokrój je na ukośne 1 – 2 cm kawałki.
Pomidorki umyj i przekrój na połówki.
W misce połącz ze sobą jajka, mleko, ser grana padano, sól i pieprz. Całość wymieszaj dokładnie widelcem.
Na patelni rozgrzej masło. Podsmaż szparagi przez 2 – 3 minuty. Wlej masę jajeczną. Dodaj pomidorki.
Patelnię przykryj pokrywką i smaż około 5 minut lub do momentu aż masa się zetnie.
Gotowy omlet posyp ulubioną zieleniną.

Smacznego!

4 czerwca 2018 Kategoria: Bezglutenowe, Sezonowo, Śniadania, Wege, Zdrowo komentarze 2

Komentarze

  1. Idzia napisał

    17 lutego 2021 o 09:42

    Prosty, ale jakże smaczny przepis. Super danie, które jest zdrowe, ma dobrą kalorykę i przede wszystkim – super smakuje. Szkoda tylko, że szparagi są takie drogie. Mogłabym je jeść każdego dnia!

    Odpowiedz
    • Moja pasja smaku napisał

      17 lutego 2021 o 16:09

      Pięknie dziękuję. Czekam na sezon kiedy szparagi stanieją. Wtedy można będzie jeść je częściej 🙂
      Pozdrawiam ciepło!

      Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

O-Mnie
Cześć. Nazywam się Paulina Urbańczyk i mieszkam w Łodzi. Jeśli masz jakieś pytania, napisz: mojapasjasmaku@gmail.com


logo

!Linia
Social-Media
Moja pasja smaku
  • 140 Obserwujących
  • 307 Obserwujących
  • 4,487 Obserwujących
  • 71 Obserwujących

Pobierz darmowy planer posiłków

!Linia
Kategorie
  • Bezglutenowe (40)
  • Boże Narodzenie (17)
  • Chleb (10)
  • Ciasta i tarty (45)
  • Ciasteczka muffinki i inne słodkości (33)
  • Desery (71)
  • Drinki (10)
  • Drugie dania (183)
  • Grzyby (31)
  • Inne (8)
  • Kasza (26)
  • Konkursy (14)
  • Krok po kroku : ciasta i przygotowania wstępne (ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron) (3)
  • Krok po kroku : ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron (5)
  • Lody i sorbety (5)
  • Makarony (98)
  • Na prezent (8)
  • Nalewki (4)
  • Napoje i Koktajle (45)
  • Owoce morza (19)
  • Pasty i smarowidła (6)
  • Pizza (19)
  • Podróże (2)
  • Przekąski (39)
  • Przetwory (11)
  • Recenzje książek (31)
  • Recenzje produktów (16)
  • Recenzje restauracji (22)
  • Rodzinne obiady (16)
  • Ryby (15)
  • Ryż (44)
  • Sałatki i surówki (16)
  • Sezonowo (101)
  • Śniadania (80)
  • Sosy – dipy – dressingi (8)
  • Torty (5)
  • Warsztaty (26)
  • Wege (139)
  • Wielkanoc (16)
  • Wpisy (77)
  • Wydarzenia – relacje (16)
  • Wygrane w konkursach (5)
  • Zdrowo (112)
  • Zupy (22)
!Linia
Szukaj
!Linia
Komentarze
  • Moja pasja smaku - Spaghetti z pesto z buraków
  • Moja pasja smaku - Muszle makaronowe nadziane cukinią i kurczakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym
  • Martyna - Muszle makaronowe nadziane cukinią i kurczakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym
  • Sklep w ajencje - Rachel Hofstetter : Ugotuj swój biznes. Historie miłośników jedzenia, którzy swoją pasję zamienili w karierę.
  • Codzienna - Spaghetti z pesto z buraków
!Linia
Polecam

Przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

wywiad na Gotujmy.pl

Jestem Ambasadorką

Jestem organizatorką

by JakOnaToRobi.pl