Moja Pasja Smaku

  • STRONA GŁÓWNA
  • O BLOGU
  • WSPÓŁPRACA

Pracowity weekend

Witajcie Kochane i Kochani !

Jakie macie plany na weekend ? Przeznaczacie go na odpoczynek ? Ja postanowiłam zabrać się wreszcie za przetwory 🙂 Na pierwszy ogień poszły gruszki, jabłka i śliwki. Zrobię z nich pyszny dżem wschodni. Jutro na blogu pojawi się przepis 🙂
To najwyższy czas by zacząć robić przetwory na zimę 🙂 !
Uwielbiam przetwory, które mogę wyjadać łyżeczką wprost ze słoika. W chłodny wieczór okrywam się kocem i zamiast opychać się słodyczami – jem pyszne konfiturki zrobione przeze mnie latem. Miło jest zamknąć lato w słoiku i w chłodne wieczory – trochę powspominać ciepłe dni 🙂

Miłego weekendu 🙂 !


31 sierpnia 2013 Kategoria: Wpisy komentarzy 13

Komentarze

  1. Magda napisał

    31 sierpnia 2013 o 10:59

    U mnie dziś przetwórstwo jeżyn i gruszek 🙂 Pozdrawiam

    Odpowiedz
    • Paulina Urbańczyk napisał

      31 sierpnia 2013 o 14:24

      Ojej będę zaglądać, kocham gruszki i jeżyny 🙂

      Odpowiedz
  2. Recipes as easy as ABC napisał

    31 sierpnia 2013 o 12:40

    A ja dzisiaj na wesele, więc udany weekend mi się szykuje 🙂
    Ech zazdroszczę Ci takiego dżemiku 🙂

    Odpowiedz
    • Paulina Urbańczyk napisał

      31 sierpnia 2013 o 14:25

      Ojj w takim razie to ja życzę udanej zabawy do białego rana 🙂 !
      Haha nie wiem czy zostanie coś dla mnie bo już zebrałam kilka zamówień 😀

      Odpowiedz
  3. mysza75 napisał

    31 sierpnia 2013 o 14:19

    U mie też przetwory lutenice robię, czekam na twój dżemik 🙂 pozdrawiam

    Odpowiedz
  4. Magda C. napisał

    31 sierpnia 2013 o 15:41

    Nie mam niestety, gdzie trzymać przetworów i bardzo żałuję. Co swojskie to swojskie… Ale marzę, by na „swoim” mieszkanku wygospodarować chłodne miejsce na słoiki. Oby tylko kiedyś to marzenie się ziściło 🙂

    Odpowiedz
  5. Monika napisał

    31 sierpnia 2013 o 17:12

    Uwielbiam dżemy własnej roboty – szczególnie wyjadać ze słoika;)

    Odpowiedz
    • Paulina Urbańczyk napisał

      31 sierpnia 2013 o 19:10

      Dżem domowej roboty = dżem najlepszy 🙂 !

      Odpowiedz
  6. Krystyna Boner napisał

    31 sierpnia 2013 o 19:00

    Planów na weekend nie mam, akurat wróciłam z wakacji, ale za przetwory czas się zabrać. Będę czekać na jutrzejszy przepis „dżem wschodni”. Ciekawa jestem efektu, już mi ślinka leci:)

    Odpowiedz
    • Paulina Urbańczyk napisał

      31 sierpnia 2013 o 19:10

      Ojjj to powrót do rzeczywistości niestety 🙁 Zapraszam serdecznie jutro na bloga 🙂 !

      Odpowiedz
  7. Ewa Kuchennie napisał

    31 sierpnia 2013 o 19:40

    U mnie powidla sliwkowe sie robia! 🙂

    Pozdrawiam,
    http://ewakuchennie.blogspot.com

    Odpowiedz
  8. Barbarella napisał

    31 sierpnia 2013 o 20:46

    W weekend u mnie trochę odpoczynku i trochę sprzątania. Niestety, pokój sam się nie posprząta.
    A jeśli chodzi o przetwory, to jakoś na początku wakacji moja mama zrobiła dżem agrestowy. Osobiście nie przepadam za agrestem, ale ciekawe jak będzie smakować 🙂

    Odpowiedz
  9. Ciachomania napisał

    1 września 2013 o 09:59

    U mnie już pierwsza partia powideł zrobiona, teraz kolejne śliwki czekają w kolejce. Masz rację- to idealny sposób na przetrwanie zimy- korzystanie z lata zamkniętego w słoikach 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

O-Mnie
Cześć. Nazywam się Paulina Urbańczyk i mieszkam w Łodzi. Jeśli masz jakieś pytania, napisz: mojapasjasmaku@gmail.com


logo

!Linia
Social-Media
Moja pasja smaku
  • 138 Obserwujących
  • 307 Obserwujących
  • 4,487 Obserwujących
  • 71 Obserwujących

Pobierz darmowy planer posiłków

!Linia
Kategorie
  • Bezglutenowe (40)
  • Boże Narodzenie (17)
  • Chleb (10)
  • Ciasta i tarty (45)
  • Ciasteczka muffinki i inne słodkości (33)
  • Desery (71)
  • Drinki (10)
  • Drugie dania (185)
  • Grzyby (31)
  • Inne (8)
  • Kasza (26)
  • Konkursy (14)
  • Krok po kroku : ciasta i przygotowania wstępne (ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron) (3)
  • Krok po kroku : ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron (5)
  • Lody i sorbety (5)
  • Makarony (99)
  • Na prezent (8)
  • Nalewki (4)
  • Napoje i Koktajle (45)
  • Owoce morza (19)
  • Pasty i smarowidła (6)
  • Pizza (19)
  • Podróże (2)
  • Przekąski (39)
  • Przetwory (11)
  • Recenzje książek (31)
  • Recenzje produktów (16)
  • Recenzje restauracji (22)
  • Rodzinne obiady (17)
  • Ryby (15)
  • Ryż (44)
  • Sałatki i surówki (16)
  • Sezonowo (103)
  • Śniadania (81)
  • Sosy – dipy – dressingi (8)
  • Torty (5)
  • Warsztaty (26)
  • Wege (139)
  • Wielkanoc (16)
  • Wpisy (77)
  • Wydarzenia – relacje (16)
  • Wygrane w konkursach (5)
  • Zdrowo (112)
  • Zupy (22)
!Linia
Szukaj
!Linia
Komentarze
  • Truskawkowa Fiesta - Gnocchi ze szparagami i suszonymi pomidorami w kremowym sosie śmietanowym
  • asia - Tunezja. Co warto zobaczyć? Co warto kupić? Dużo zdjęć!
  • Moja pasja smaku - Gwiazda drożdżowa z cynamonem
  • Aleksandra - Gwiazda drożdżowa z cynamonem
  • Anna - Pod Jabłonką. Prawdziwe domowe obiady w Łodzi.
!Linia
Polecam

Przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

wywiad na Gotujmy.pl

Jestem Ambasadorką

Jestem organizatorką

by JakOnaToRobi.pl