Dzień dobry ! Dziś zapraszam na śniadanie. Co powiecie na puszyste placuszki kasztanowe podane z jogurtem naturalnym i ulubionymi owocami?
Ostatnio zauroczyłam się mąką kasztanową. Bardzo często gości w mojej kuchni. Częściej niż mąka pszenna. Znacie? Lubicie?
Składniki (2 porcje):
2 jajka
40 g cukru
100 mąki kasztanowej
200 ml mleka
olej kokosowy do smażenia – lub inny olej roślinny
jogurt naturalny
ulubione owoce
Wykonanie:
Białka ubij na sztywną pianę. Dodaj do nich przesianą mąkę, cukier, mleko oraz żółtka. Całość delikatnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej roślinny. Smaż placuszki z obu stron. Podawaj z jogurtem naturalnym i ulubionymi owocami.
Smacznego !
mlodakk napisał
Placuszki wyglądają bosko chętnie bym je pożarła, maki kasztanowej nie znam ale chętnie ją kupię
Salvador Dali napisał
nie miałam okazji korzystać jeszcze z mąki kasztanowej! Strasznie ciekawi mnie jej smak 😉
Marzycielka Świata napisał
Łatwy sposób przygotowania a wygląda bardzo bardzo smakowicie! 🙂 dreamerworldfototravel.blogspot.com
Agnieszka Wieczorek napisał
Prezentują się świetnie i na pewno równie rewelacyjnie smakują <3