Moja Pasja Smaku

  • STRONA GŁÓWNA
  • O BLOGU
  • WSPÓŁPRACA

Rachel Hofstetter : Ugotuj swój biznes. Historie miłośników jedzenia, którzy swoją pasję zamienili w karierę.

Kochane, Kochani, 
Dziś nie będzie przepisu ! Napiszę za to kilka zdań na temat książki, która lada moment będzie miała swoją premierę 🙂
Dzięki uprzejmości Wydawnictwa Illuminatio mam możliwość zrecenzować dla Was książkę Rachel Hofstetter pod tytułem: „Ugotuj swój biznes. Historie miłośników jedzenia, którzy swoją pasję zamienili w karierę„.


Publikacja ta podejmuje temat zakładania własnego biznesu w branży kulinarnej. Opisano w niej prawdziwe sylwetki przedsiębiorców, którym dzięki ciężkiej pracy, udało się spełnić marzenia o własnym biznesie.
„Ugotuj swój biznes” to książka skierowana nie tylko do osób chcących założyć własną firmę związaną z jedzeniem. Stanowi ona także źródło wiedzy i praktyczne wskazówki  dla czytelników.



Książka, którą otrzymałam ma miękką oprawę i liczy 224 strony. Podzielona jest na 10 rozdziałów + dodatkowe porady na samym końcu:

1. Warto kombinować ! (Love Grown Foods)

2. Jak stworzyć dobrze sprzedający się, dochodowy produkt ? (Kopali Organics)

3. Tworzenie i rozwijanie marki (Tasty)

4. Tajemnice bezpieczeństwa żywności i rozwoju (EVOL)

5. Skomplikowany świat produkcji (Mary’s Gone Crackers)

6. Potęga udziałów (Justin’s Nut Butters)

7. Jak prostota wygrywa na półce sklepowej (HINT)

8. Robienie zamieszania (Popchips)

9. Genialny model finansowy (Cameron Hughes Wine)

10. Sprzedawanie luksusu (Vosges Haut-Chocolat)

+ Dodatkowe porady


„Ugotuj swój biznes” to pierwsza publikacja na polskim rynku poruszająca temat zakładania własnego biznesu.

Książkę czyta się szybko i przyjemnie. Podjęty w niej został temat związany z naszą pasją jaką jest jedzenie – wierzę, że zainteresuje dużą część moich czytelników 🙂 !
Polecam ją każdej osobie, która kocha jedzenie, myśli o własnym biznesie czy też szuka ciekawej lektury na wakacje. Książka „Ugotuj swój biznes” będzie fajnym prezentem.

Książka dostępna jest na stronie Wydawnictwa: Tutaj

26 maja 2014 Kategoria: Recenzje książek komentarzy 12

Komentarze

  1. Amber napisał

    26 maja 2014 o 07:44

    Myślę,że warto tę książkę przeczytać.
    Choć warunki,jakie opisuje Autorka są różne od tych naszych,polskich.
    Obserwuję ,kulinarny biznes’ niektórych blogerek i nie mam pozytywnych refleksji…
    Miłego poniedziałku!

    Odpowiedz
  2. Gosia Szulc napisał

    26 maja 2014 o 08:17

    hmmmm temat bardzo ciekawy i wieloznaczny, książka musi być mega ciekawa 🙂 swoją drogą ostatnio mam fazę na Kuchenne rewolucje Gesslerowej, tam to się dopiero dzieją dantejskie sceny dla tych restauratorów 🙂 gastronomia to ciężki kawałek chleba, podziwiam tych, co im się udało 🙂 a książkę z pewnością kupię, ale to po Matki Boskiej Pieniężnej chyba 😛

    Odpowiedz
  3. Magda C. napisał

    26 maja 2014 o 10:12

    Hmmm ciekawie prezentuje się ta książka. Muszą ją poczytać 🙂

    Odpowiedz
  4. Marta U napisał

    26 maja 2014 o 11:57

    dość ciekawie się zapowiada ta książka 🙂 śliczne zdjęcia Paulinka <3

    Odpowiedz
  5. zakateksmaku napisał

    27 maja 2014 o 07:26

    Własny „kulinarny biznes” to moje ciche marzenie od dawna:) Ale jakoś brakuje mi odwagi:)

    Odpowiedz
  6. Justyna Gonczaronek napisał

    27 maja 2014 o 07:27

    ciekawe! no to otwieramy biznes kuchenny 😉 zwłaszcza po sobotnich Warsztatach 😛

    Odpowiedz
  7. JustInka napisał

    27 maja 2014 o 08:42

    Fajnie że powstają takie pozycje. Myślę jednak, że to duża zasługa globalnej mody na gotowanie. Ugotujmy więc nasze biznesy!

    Odpowiedz
  8. SMAKOWE KUBKI napisał

    27 maja 2014 o 11:53

    Bardzo ciekawa pozycja, na pewno warto mieć i przeczytać.

    Odpowiedz
  9. domowacukierniaewy.blox.pl napisał

    27 maja 2014 o 19:43

    Słyszałam o tej książce, chętnie bym ją przeczytała 🙂

    Odpowiedz
  10. agnieszka napisał

    28 maja 2014 o 07:34

    Bardzo jestem jej ciekawa ;))

    Odpowiedz
  11. Franczyza sklep napisał

    19 września 2022 o 12:06

    Bardzo ciekawy pomysł na stworzenie biznesu.

    Odpowiedz
  12. Sklep w ajencje napisał

    12 stycznia 2023 o 15:22

    Właśnie w nowym roku postanowiłem sobię że zacznę więcej gotować, bo mega mi się to podoba.

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

O-Mnie
Cześć. Nazywam się Paulina Urbańczyk i mieszkam w Łodzi. Jeśli masz jakieś pytania, napisz: mojapasjasmaku@gmail.com


logo

!Linia
Social-Media
Moja pasja smaku
  • 140 Obserwujących
  • 307 Obserwujących
  • 4,487 Obserwujących
  • 71 Obserwujących

Pobierz darmowy planer posiłków

!Linia
Kategorie
  • Bezglutenowe (40)
  • Boże Narodzenie (17)
  • Chleb (10)
  • Ciasta i tarty (45)
  • Ciasteczka muffinki i inne słodkości (33)
  • Desery (71)
  • Drinki (10)
  • Drugie dania (183)
  • Grzyby (31)
  • Inne (8)
  • Kasza (26)
  • Konkursy (14)
  • Krok po kroku : ciasta i przygotowania wstępne (ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron) (3)
  • Krok po kroku : ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron (5)
  • Lody i sorbety (5)
  • Makarony (98)
  • Na prezent (8)
  • Nalewki (4)
  • Napoje i Koktajle (45)
  • Owoce morza (19)
  • Pasty i smarowidła (6)
  • Pizza (19)
  • Podróże (2)
  • Przekąski (39)
  • Przetwory (11)
  • Recenzje książek (31)
  • Recenzje produktów (16)
  • Recenzje restauracji (22)
  • Rodzinne obiady (16)
  • Ryby (15)
  • Ryż (44)
  • Sałatki i surówki (16)
  • Sezonowo (101)
  • Śniadania (80)
  • Sosy – dipy – dressingi (8)
  • Torty (5)
  • Warsztaty (26)
  • Wege (139)
  • Wielkanoc (16)
  • Wpisy (77)
  • Wydarzenia – relacje (16)
  • Wygrane w konkursach (5)
  • Zdrowo (112)
  • Zupy (22)
!Linia
Szukaj
!Linia
Komentarze
  • Moja pasja smaku - Spaghetti z pesto z buraków
  • Moja pasja smaku - Muszle makaronowe nadziane cukinią i kurczakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym
  • Martyna - Muszle makaronowe nadziane cukinią i kurczakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym
  • Sklep w ajencje - Rachel Hofstetter : Ugotuj swój biznes. Historie miłośników jedzenia, którzy swoją pasję zamienili w karierę.
  • Codzienna - Spaghetti z pesto z buraków
!Linia
Polecam

Przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

wywiad na Gotujmy.pl

Jestem Ambasadorką

Jestem organizatorką

by JakOnaToRobi.pl