Kochane, Kochani,
Dziś nie będzie przepisu ! Napiszę za to kilka zdań na temat książki, która lada moment będzie miała swoją premierę 🙂
Dzięki uprzejmości Wydawnictwa Illuminatio mam możliwość zrecenzować dla Was książkę Rachel Hofstetter pod tytułem: „Ugotuj swój biznes. Historie miłośników jedzenia, którzy swoją pasję zamienili w karierę„.
Publikacja ta podejmuje temat zakładania własnego biznesu w branży kulinarnej. Opisano w niej prawdziwe sylwetki przedsiębiorców, którym dzięki ciężkiej pracy, udało się spełnić marzenia o własnym biznesie.
„Ugotuj swój biznes” to książka skierowana nie tylko do osób chcących założyć własną firmę związaną z jedzeniem. Stanowi ona także źródło wiedzy i praktyczne wskazówki dla czytelników.
Książka, którą otrzymałam ma miękką oprawę i liczy 224 strony. Podzielona jest na 10 rozdziałów + dodatkowe porady na samym końcu:
1. Warto kombinować ! (Love Grown Foods)
2. Jak stworzyć dobrze sprzedający się, dochodowy produkt ? (Kopali Organics)
3. Tworzenie i rozwijanie marki (Tasty)
4. Tajemnice bezpieczeństwa żywności i rozwoju (EVOL)
5. Skomplikowany świat produkcji (Mary’s Gone Crackers)
6. Potęga udziałów (Justin’s Nut Butters)
7. Jak prostota wygrywa na półce sklepowej (HINT)
8. Robienie zamieszania (Popchips)
9. Genialny model finansowy (Cameron Hughes Wine)
10. Sprzedawanie luksusu (Vosges Haut-Chocolat)
+ Dodatkowe porady
„Ugotuj swój biznes” to pierwsza publikacja na polskim rynku poruszająca temat zakładania własnego biznesu.
Książkę czyta się szybko i przyjemnie. Podjęty w niej został temat związany z naszą pasją jaką jest jedzenie – wierzę, że zainteresuje dużą część moich czytelników 🙂 !
Polecam ją każdej osobie, która kocha jedzenie, myśli o własnym biznesie czy też szuka ciekawej lektury na wakacje. Książka „Ugotuj swój biznes” będzie fajnym prezentem.
Książka dostępna jest na stronie Wydawnictwa: Tutaj
Amber napisał
Myślę,że warto tę książkę przeczytać.
Choć warunki,jakie opisuje Autorka są różne od tych naszych,polskich.
Obserwuję ,kulinarny biznes’ niektórych blogerek i nie mam pozytywnych refleksji…
Miłego poniedziałku!
Gosia Szulc napisał
hmmmm temat bardzo ciekawy i wieloznaczny, książka musi być mega ciekawa 🙂 swoją drogą ostatnio mam fazę na Kuchenne rewolucje Gesslerowej, tam to się dopiero dzieją dantejskie sceny dla tych restauratorów 🙂 gastronomia to ciężki kawałek chleba, podziwiam tych, co im się udało 🙂 a książkę z pewnością kupię, ale to po Matki Boskiej Pieniężnej chyba 😛
Magda C. napisał
Hmmm ciekawie prezentuje się ta książka. Muszą ją poczytać 🙂
Marta U napisał
dość ciekawie się zapowiada ta książka 🙂 śliczne zdjęcia Paulinka <3
zakateksmaku napisał
Własny „kulinarny biznes” to moje ciche marzenie od dawna:) Ale jakoś brakuje mi odwagi:)
Justyna Gonczaronek napisał
ciekawe! no to otwieramy biznes kuchenny 😉 zwłaszcza po sobotnich Warsztatach 😛
JustInka napisał
Fajnie że powstają takie pozycje. Myślę jednak, że to duża zasługa globalnej mody na gotowanie. Ugotujmy więc nasze biznesy!
SMAKOWE KUBKI napisał
Bardzo ciekawa pozycja, na pewno warto mieć i przeczytać.
domowacukierniaewy.blox.pl napisał
Słyszałam o tej książce, chętnie bym ją przeczytała 🙂
agnieszka napisał
Bardzo jestem jej ciekawa ;))
Franczyza sklep napisał
Bardzo ciekawy pomysł na stworzenie biznesu.
Sklep w ajencje napisał
Właśnie w nowym roku postanowiłem sobię że zacznę więcej gotować, bo mega mi się to podoba.