Cześć! Dziś podzielę się z Wami przepisem na moje ulubione jesiennie ciasto. Co powiecie na sernik dyniowy z polewą czekoladową? Jest delikatny, kremowy, rozpływa się w ustach… Koniecznie musicie wypróbować ten przepis!
Uwaga: Sernik ten pieczony jest w kąpieli wodnej !
Warto przygotować go dzień wcześniej – gdyż kilka godzin musi spędzić w lodówce.
Składniki na polewę czekoladową:
100 g gorzkiej czekolady
100 g śmietany kremówki
3. Czas na masę serową: Jajka roztrzep przy pomocy miksera. Łyżka po łyżce dodawaj twaróg, cały czas miksując. Następnie dodaj śmietanę, mąkę ziemniaczaną, cukier, purée z dyni, ekstrakt waniliowy. Całość zmiksuj na gładką masę. Następnie – przelej ją na ciasteczkowy spód wyrównaj.
Sernik najlepiej wystudzić w piekarniku przy delikatnie uchylonych drzwiczkach.
Dodaj komentarz