Sorbetowego szaleństwa ciąg dalszy 🙂 Dziś padła kolej na arbuza. Sorbet ten idealnie orzeźwia podczas upałów. Sorbet można przygotować bez maszynki do lodów. Zachęcam do zrobienia własnego sorbetu. Gwarantuję, że nikt się nie rozczaruje 🙂 !
Składniki:
1 kg arbuza (zważonego ze skórką)
sok z 1 limonki
1/4 szklanki cukru
1/4 szklanki wody
Wykonanie:
Zrób syrop: W rondelku podgrzej wodę z cukrem. Od momentu gdy zacznie bulgotać – gotuj jeszcze 3 – 4 minuty. Odstaw z ognia, ostudź.
Arbuza obierz ze skórki, usuń pestki, pokrój na kawałki. Przełóż do miski, zblenduj. Do arbuza dodaj syrop i sok z limonki. Wymieszaj.
Przelej do pojemnika i wstaw do zamrażarki na całą noc.
Sorbet wyjmij z zamrażarki na 10 – 15 minut przed podaniem, następnie go zblenduj.
idealny na naszą tropikalną pogodę 🙂
Co prawda upał zelżał, ale takiego sorbetu to nawet zimą bym nie odmówiła:)
Idealny na upalne dni 🙂
Jestem na tak! Świetny sorbet 🙂
O to jest przysmak deserowy na dzisiaj:)
świetne na upał, dosyć kiepsko znoszę gorąc, więc ratuję się takimi pysznościami 🙂 na pewno wykorzystam!
kusisz…na upały najlepszy sorbet :*
Kocham sorbety <3
oooooh! coś pysznego i orzeźwiającego! pychota!
uwielbiam sorbety, mogę się nimi objadać do woli i nie liczyć kalorii;p
Postanowiłam w tym roku przekonać się do arbuza, więc przyda mi się ten przepis :))))
Sorbety jeden z najlepszych deserów na lato:-)
mniam!:) ale musi orzeźwiać:)
Heya! I’m at work browsing your blog from my new apple iphone!
Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts!
Keep up the excellent work!
my site – exercise routine
Na takie lato jest w sam raz <3
Pyszny i orzeźwiający 😉
Najlepszy! <3
Na letnie ciepełko w sam raz 🙂