Moja Pasja Smaku

  • STRONA GŁÓWNA
  • O BLOGU
  • WSPÓŁPRACA

Szparagi pieczone z jajkiem. Najlepsze !

Cześć. Kocham leniwe śniadania, w dni wolne je celebruję. Sprawia mi to ogromną radość. Czy Wam się to zdarzyło ? Zasiąść do stołu, zjeść bez pośpiechu, ciesząc się dobrym jedzeniem ? Spróbujcie, poczujecie się szczęśliwsi ! Dziś mam dla Was przepis na szparagi pieczone z jajkiem, masłem (połączenie idealne!), całość podana z dużą ilością grana padano i szczypiorku. Śniadanie idealne !

DSC_0119

Składniki (2 porcje):
8 zielonych szparagów
2 czubate łyżki masła
4 jajka
garść posiekanego szczypiorku
ser grana padano
sól i świeżo zmielony pieprz

Wykonanie:
Piekarnik rozgrzej do 230 C. Przygotuj szparagi: przepłucz je pod wodą, osusz i odłam zdrewniałe końce. Szparagi złamią się w odpowiednim miejscu. Pokrój je na ukośne  1 – 2 cm kawałki. Do kokilek włóż szparagi, dopraw je solą i pieprzem, dodaj po zacnej łyżce masła. Włóż do piekarnika i piecz około 5 minut. Do kokilek wbij jajka i piecz przez kilka minut – do momentu aż białko będzie ścięte a żółtko – płynne. kokilki wyjmij z piekarnika, dopraw solą i pieprzem, posyp szczypiorkiem i drobno startym serem grana padano. Smacznego !

DSC_0093

DSC_0099

DSC_0120

16 maja 2016 Kategoria: Sezonowo, Śniadania, Wege, Zdrowo komentarzy 11

Komentarze

  1. amanda-butikzprzepisami napisał

    16 maja 2016 o 09:33

    Apetyczna odsłona szparagów z jajkiem – już się zachwycałam kanapką na miodowym chlebie – a tu proszę – kolejne fajne danie! 🙂

    Odpowiedz
  2. Marzena napisał

    16 maja 2016 o 09:46

    Uwielbiam takie smaki 🙂 szparagowe love 🙂

    Odpowiedz
  3. zjedz_mnie napisał

    16 maja 2016 o 10:15

    Bardzo lubię takie powolne śniadania. Mogę sobie na nie pozwolić (poza urlopem) jedynie w weekend i oczywiście to robię. Twoje na pewno zjadałabym bardzo wolniutko, aby docenić smaki, które serwujesz:)

    Odpowiedz
  4. judik napisał

    16 maja 2016 o 17:12

    Super połączenie – pycha! 🙂

    Odpowiedz
  5. napiecyku napisał

    16 maja 2016 o 18:39

    Pyszne miałaś śniadanko….mniam 🙂

    Odpowiedz
  6. Mada napisał

    16 maja 2016 o 20:45

    wstyd mi przed samą sobą- nigdy nie jadłam szparagów!
    W sobotę byłam na targu i miałam zamiar w końcu je kupić i wypróbować- ale że w Norwegii długi weekend to ludzie robili zapasy jak na wojnę i skrzynka ze szparagami leżała pusta xD
    Możesz być pewna, ze podkradnę ten przepis:)

    Odpowiedz
    • Moja pasja smaku napisał

      21 maja 2016 o 09:30

      Trzeba szybko to zmienić i nadrobić 🙂 ! Daj znać jak smakowało 🙂

      Odpowiedz
  7. Ania - Fabryka Pomysłów napisał

    16 maja 2016 o 21:01

    boskie śniadanie <3 również lubię celebrować leniwe poranki 🙂

    Odpowiedz
  8. Sosna napisał

    16 maja 2016 o 21:18

    Zjadłbym! 😀

    Odpowiedz
  9. Hrabina w kuchni napisał

    16 maja 2016 o 21:38

    To musiało być obłędne śniadanie 🙂

    Odpowiedz
  10. Gibeek napisał

    18 maja 2016 o 16:05

    Uwielbiam szparagi! W takiej odsłonie ich jeszcze nie jadłam, ale muszą być przepyszne!

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

O-Mnie
Cześć. Nazywam się Paulina Urbańczyk i mieszkam w Łodzi. Jeśli masz jakieś pytania, napisz: mojapasjasmaku@gmail.com


logo

!Linia
Social-Media
Moja pasja smaku
  • 140 Obserwujących
  • 307 Obserwujących
  • 4,487 Obserwujących
  • 71 Obserwujących

Pobierz darmowy planer posiłków

!Linia
Kategorie
  • Bezglutenowe (40)
  • Boże Narodzenie (17)
  • Chleb (10)
  • Ciasta i tarty (45)
  • Ciasteczka muffinki i inne słodkości (33)
  • Desery (71)
  • Drinki (10)
  • Drugie dania (183)
  • Grzyby (31)
  • Inne (8)
  • Kasza (26)
  • Konkursy (14)
  • Krok po kroku : ciasta i przygotowania wstępne (ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron) (3)
  • Krok po kroku : ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron (5)
  • Lody i sorbety (5)
  • Makarony (98)
  • Na prezent (8)
  • Nalewki (4)
  • Napoje i Koktajle (45)
  • Owoce morza (19)
  • Pasty i smarowidła (6)
  • Pizza (19)
  • Podróże (2)
  • Przekąski (39)
  • Przetwory (11)
  • Recenzje książek (31)
  • Recenzje produktów (16)
  • Recenzje restauracji (22)
  • Rodzinne obiady (16)
  • Ryby (15)
  • Ryż (44)
  • Sałatki i surówki (16)
  • Sezonowo (101)
  • Śniadania (80)
  • Sosy – dipy – dressingi (8)
  • Torty (5)
  • Warsztaty (26)
  • Wege (139)
  • Wielkanoc (16)
  • Wpisy (77)
  • Wydarzenia – relacje (16)
  • Wygrane w konkursach (5)
  • Zdrowo (112)
  • Zupy (22)
!Linia
Szukaj
!Linia
Komentarze
  • Moja pasja smaku - Spaghetti z pesto z buraków
  • Moja pasja smaku - Muszle makaronowe nadziane cukinią i kurczakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym
  • Martyna - Muszle makaronowe nadziane cukinią i kurczakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym
  • Sklep w ajencje - Rachel Hofstetter : Ugotuj swój biznes. Historie miłośników jedzenia, którzy swoją pasję zamienili w karierę.
  • Codzienna - Spaghetti z pesto z buraków
!Linia
Polecam

Przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

wywiad na Gotujmy.pl

Jestem Ambasadorką

Jestem organizatorką

by JakOnaToRobi.pl