Mój blog chyba powinien nazywać się „Smacznie, szybko i łatwo”, bo dziś kolejny przepis z tej serii 🙂 Przygotowanie tej tarty trwa pół godziny, więc polecam podanie jest w sytuacji, gdy macie niezapowiedzianych gości.
Co tu dużo się rozpisywać… Zapraszam do obejrzenia zdjęć i wypróbowania przepisu 🙂 !
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
kilka pomidorków koktajlowych
1/2 cukinii
1 kulka mozzarelli
sól, pieprz
Wykonanie:
1. Ciasto francuskie rozwiń i rozłóż na blaszce. Boki zawiń do środka i przyciśnij widelcem. Ciasto będzie się kleić więc warto mieć obok mąkę i 'maczać’ w niej widelec.
2. Cukinie pokrój na cienkie plastry, pomidorki koktajlowe na ćwiartki, mozzarellę na plastry. Na cieście ułóż cukinię i pomidorki. Posyp solą i pieprzem. Rozłóż mozzarellę.
3. Piecz w temperaturze 200 C przez około 15 – 20 minut – do momentu aż ciasto będzie miało złoty kolor.
4. Odstaw do przestygnięcia.
Smacznego 🙂 !
Kulinarne Inspiracje napisał
pycha 🙂
Kasia napisał
Coś dla mnie, przepis prosty, szybko się robi a z jedzenia jaka frajda :))
Patryk Beszterda napisał
Musze spróbować
Justyna Żak napisał
wygląda smacznie:)
Natalie napisał
Znasz moje smaki kochana ! 😉
mojeprzepisy.pl napisał
Ładnie udekorowane ciasto falbanką 🙂
Magda C. napisał
Tarta wygląda przepysznie! Dawno nie jadłam ciasta francuskiego 😉
Marta Uz napisał
jak pizza wygląda 🙂 pycha!
Bona Apetita napisał
oooo jak pysznie! muszę koniecznie spróbować 😀
Piękne masz zdjęcia na blogu 😀
Sto Łyżek Szczęścia napisał
Wygląda super ! 😉
Dzisiaj rano właśnie myślałam, co by tu zrobic z ciaasta francuskiego ;D
Dieta na widelcu napisał
Uwielbiam tarty:) trzeba spróbować nowego przepisu;)
lady housewife napisał
Świetny pomysł. A jakie piękne wykonanie, te wzory są śliczne!
Anonymous napisał
robiłam dziś i jest… przeeeeeeepyszna! 😉 Zmodyfikowałam tylko troszkę przepis tak, że ciasto posmarowałam pesto i dopiero na to ułożyłam warzywa.
Paulina Urbańczyk napisał
Ojjjj strasznie się cieszę, że smakowała 🙂 Intryguje mnie to pesto, z czego zrobione 🙂 ??
Anonymous napisał
niestety akurat to pesto(zielony klasyk 😉 ) ze względu na chwilowy brak czasu na wszystko i fakt, że bazylia dopiero rośnie kupiłam gotowe ;(
Paulina Urbańczyk napisał
Niemniej – pomysł z pesto to świetny pomysł ! Następnym razem spróbuję 🙂 !
Aneta napisał
Właśnie zjedzone 👏 pyszne 🙂
Moja pasja smaku napisał
Dziękuję pięknie za komentarz, bardzo się cieszę! Pozdrawiam 🙂