Moja Pasja Smaku

  • STRONA GŁÓWNA
  • O BLOGU
  • WSPÓŁPRACA

Tiramisu z malinami. Najlepsze!

Cześć! Lubicie tiramisu? Mam nadzieję, że TAK! A próbowaliście kiedyś jakiejś innej wersji tego deseru? Na przykład z malinami? Jeśli nie, to koniecznie spróbujcie! A jeśli jednak wolicie klasyczne tiramisu to odsyłam Was do przepisu na najlepsze tiramisu na świecie. Jestem pewna, że ten przepis zachwyci każdego!
Tiramisu warto przegotować dzień wcześniej, by noc spędziło w lodówce.
Ps. Ja używam serków mascarpone firmy Piątnica. Uważam, że są najlepsze. Zaznaczę odrazu, że to nie jest reklama produktu.
Do wykonania przepisu użyłam tylko żółtek. Białka możecie zamrozić lub użyć do zrobienia bezy.

Składniki (forma 30 x 20 cm):
około 200 g malin
3 żółtka
2 serki mascarpone (Piątnica, każdy po 250 g)
2 paczki długich biszkoptów
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
kakao
4 łyżki amaretto
2 łyżki cukru + 1 łyżka płynnego miodu

Wykonanie:
Żółtka utrzyj z cukrem i miodem na puszysty, biały krem. Do masy żółtkowej dodawaj łyżka po łyżce mascarpone cały czas miksując. Gdy składniki będę dobrze połączone, krem odstaw.
Kawę rozpuść w 2 szklankach wody (najlepiej w płaskim naczyniu). Gdy kawa przestygnie, dodaj amaretto.
Przygotuj formę. Biszkopty mocz przez chwilę z obu stron w kawie z amaretto, wyłóż nimi dno formy.
Wyłóż połowę masy, rozsmaruj ją, posyp kakao i wyłóż maliny. Następnie dodaj drugą warstwę nasączonych biszkoptów, resztę pasy, posyp kakao.
Naczynie owiń kilka razy folią spożywczą i wstaw na całą noc do lodówki.

Smacznego!

9 lipca 2018 Kategoria: Ciasta i tarty, Desery komentarze 2

Komentarze

  1. Ervisha napisał

    10 lipca 2018 o 16:11

    Jak ono cudownei wyglada… musi tak smakować 😉

    Odpowiedz
  2. Magda napisał

    11 lipca 2018 o 12:29

    Ten deser nigdy się nie znudzi, uwielbiam 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

O-Mnie
Cześć. Nazywam się Paulina Urbańczyk i mieszkam w Łodzi. Jeśli masz jakieś pytania, napisz: mojapasjasmaku@gmail.com


logo

!Linia
Social-Media
Moja pasja smaku
  • 138 Obserwujących
  • 307 Obserwujących
  • 4,487 Obserwujących
  • 71 Obserwujących

Pobierz darmowy planer posiłków

!Linia
Kategorie
  • Bezglutenowe (40)
  • Boże Narodzenie (17)
  • Chleb (10)
  • Ciasta i tarty (45)
  • Ciasteczka muffinki i inne słodkości (33)
  • Desery (71)
  • Drinki (10)
  • Drugie dania (183)
  • Grzyby (31)
  • Inne (8)
  • Kasza (26)
  • Konkursy (14)
  • Krok po kroku : ciasta i przygotowania wstępne (ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron) (3)
  • Krok po kroku : ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron (5)
  • Lody i sorbety (5)
  • Makarony (98)
  • Na prezent (8)
  • Nalewki (4)
  • Napoje i Koktajle (45)
  • Owoce morza (19)
  • Pasty i smarowidła (6)
  • Pizza (19)
  • Podróże (2)
  • Przekąski (39)
  • Przetwory (11)
  • Recenzje książek (31)
  • Recenzje produktów (16)
  • Recenzje restauracji (22)
  • Rodzinne obiady (16)
  • Ryby (15)
  • Ryż (44)
  • Sałatki i surówki (16)
  • Sezonowo (101)
  • Śniadania (80)
  • Sosy – dipy – dressingi (8)
  • Torty (5)
  • Warsztaty (26)
  • Wege (139)
  • Wielkanoc (16)
  • Wpisy (77)
  • Wydarzenia – relacje (16)
  • Wygrane w konkursach (5)
  • Zdrowo (112)
  • Zupy (22)
!Linia
Szukaj
!Linia
Komentarze
  • Moja pasja smaku - Gwiazda drożdżowa z cynamonem
  • Aleksandra - Gwiazda drożdżowa z cynamonem
  • Anna - Pod Jabłonką. Prawdziwe domowe obiady w Łodzi.
  • Moja pasja smaku - Spaghetti z pesto z buraków
  • Moja pasja smaku - Muszle makaronowe nadziane cukinią i kurczakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym
!Linia
Polecam

Przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

wywiad na Gotujmy.pl

Jestem Ambasadorką

Jestem organizatorką

by JakOnaToRobi.pl