Moja Pasja Smaku

  • STRONA GŁÓWNA
  • O BLOGU
  • WSPÓŁPRACA

Warsztaty Live Cooking w restauracji Le Gavroche (Hotel Konstancja)

Wczoraj miałam przyjemność uczestniczyć w Warsztatach Live Cooking w restauracji Le Gavroche w Hotelu Konstancja (strona www i facebook).

Od samego początku byłam bardzo podekscytowana, po prostu czułam, że to będzie udany wieczór. 
I wcale się nie myliłam 🙂
Zanim napiszę kilka słów o samych warsztatach, chciałabym szepnąć słówko o samej Konstancji.
Byłam chwilkę przed umówioną godziną, więc miałam okazję zerknąć tu i tam 😉 !
Bardzo podobał mi się wystrój. Kątem oka widziałam dania serwowane gościom i z każdym kolejnym daniem aż głodniałam 🙂 !
W Konstancji panuje ciepła atmosfera – wszyscy są uśmiechnięci i serdeczni. Moje wrażenia z tego wieczoru są bardzo pozytywne. Warto odwiedzić to miejsce !
Konstancja mieści się w Konstantynowie Łódzkim przy ul. Niesięcin 28. Zapamiętajcie ten adres 😉 !

Podczas warsztatów gotowaliśmy z Szefem Kuchni – Kamilem Skowrońskim. Tematem był Beef Wellington czyli stek z polędwicy wołowej z pastą z pieczarek, owinięty plasterkiem boczku w cieście francuskim. Do tego purée ziemniaczano-chrzanowe oraz sos gravy.
Podczas gotowania – wszystkie aromaty sprawiały, że uśmiech nie schodził z mej twarzy. Warsztaty były bardzo inspirujące. Cieszę się, że mogłam wziąć w nich udział 🙂
Chciałam podziękować za zaproszenie i mile spędzony czas, za wszystkie cenne rady i za nowe inspiracje 🙂

Ps. Warto śledzić Konstancję na facebooku. Znajdziecie tam informacje o wydarzeniach i dużo inspirujących zdjęć 🙂

Zapraszam do obejrzenia małej fotorelacji z wczoraj:

Deser: Bread & butter pudding. Jestem nim zauroczona 🙂 !


1 marca 2014 Kategoria: Recenzje restauracji, Warsztaty komentarzy 26

Komentarze

  1. Patryk Beszterda napisał

    1 marca 2014 o 12:17

    Super sprawa nowe doswiadczenia czekamy na nowe przepisy na blogu

    Odpowiedz
  2. Byłem tu. Tony Halik. napisał

    1 marca 2014 o 12:58

    Ale ekstra! A wołowinka po przekrojeniu – piękna!
    Marzy mi się dobra przenośna jednopalnikowa kuchenka lub płyta grzewcza – idealna do serwowania japońskich dań suki-yaki i shabu-shabu, które podczas jedzenia cały czas się podgrzewa 😀

    Odpowiedz
  3. Karmel napisał

    1 marca 2014 o 13:25

    Bardzo fajne warsztaty! gratulacje:)

    Odpowiedz
  4. Natalie napisał

    1 marca 2014 o 13:32

    Ale ja Ci zazdroszczę! Super tam było! 🙂

    Odpowiedz
    • Anonymous napisał

      2 marca 2014 o 19:19

      Natalie! zapraszam w takim razie do wzięcia udziału w wyborze dania na kolejny live a może wylosujesz zaproszenie – wszystko opisane jest na facebook’owym profilu Hotelu Konstancja: https://www.facebook.com/hotelkonstancja?fref=ts . Zachęcam gorąco 🙂 Kamil Skowroński.

      Odpowiedz
  5. mysza75 napisał

    1 marca 2014 o 14:56

    Dzieło sztuki twój stek. Normalnie przełykam ślinkę. Warsztaty super sprawa. 🙂

    Odpowiedz
  6. Ewa Kuchennie napisał

    1 marca 2014 o 20:19

    O jacie, cudny ten stek! Zazdraszczam 🙂

    Odpowiedz
    • Anonymous napisał

      2 marca 2014 o 19:20

      Zachęcam do wzięcia udziału, wszystko jest opisane na facebook’owym profilu Hotelu Konstancja: https://www.facebook.com/hotelkonstancja?fref=ts. Kamil Skowroński.

      Odpowiedz
  7. Daktyle w czekoladzie napisał

    1 marca 2014 o 22:16

    Wspaniałe warsztaty, smakowite dania!

    Odpowiedz
  8. Anonymous napisał

    1 marca 2014 o 23:38

    Witam!!! jest mi bardzo miło, że mogłem wnieść nowe inspiracje 🙂 Pozdrawiam i zachęcam do sporządzenia własnoręcznie B&B Pud i opisanie efektu. Cieszę się także, że udało mi się Panią zauroczyć… Kamil Skowroński

    Odpowiedz
    • Paulina Urbańczyk napisał

      2 marca 2014 o 11:05

      Oooo sam Pan Kamil tu dotarł 🙂 ! B&B pudding tak mnie zauroczył, że na pewno zrobię go w domu 🙂 Nie sądzę by dorównał Pańskiemu, ale zrobię podejście.
      Dziękuję jeszcze raz za przemiły wieczór 🙂 !

      Odpowiedz
  9. BasJula napisał

    2 marca 2014 o 07:31

    Warsztaty bardzo inspirujące:) Danie wygląda obłędnie. 🙂

    Odpowiedz
  10. Magda C. napisał

    2 marca 2014 o 09:18

    Wspaniałe warsztaty, cudowna fotorelacja 🙂 Pozazdrościć 😉

    Odpowiedz
  11. Nieidealna Perfekcjonistka napisał

    2 marca 2014 o 09:50

    super, że masz okazję się rozwijać i coś podpatrzeć 🙂

    Odpowiedz
  12. Anonymous napisał

    2 marca 2014 o 11:28

    Wszystko wygląda tak smakowicie że aż ślinka cieknie:)zazdroszczę Ci 🙂

    Odpowiedz
  13. Kaś napisał

    2 marca 2014 o 12:02

    ooo, widzę swoją rękę (nawet dwa razy) 😀 dzięki Paulinka za wspólne pichcenie i dzielenie posiłkiem 🙂

    Odpowiedz
    • Paulina Urbańczyk napisał

      2 marca 2014 o 12:28

      Dziękuję Kasiu 🙂 Było super Ty moja paro :* <3

      Odpowiedz
  14. AZgotuj! napisał

    2 marca 2014 o 14:30

    Uwielbiam warsztaty, bardzo wzbogacają. Niestety byłam tylko raz:(

    Odpowiedz
  15. domowacukierniaewy.blox.pl napisał

    2 marca 2014 o 14:55

    Świetna sprawa! Nie miałam jeszcze okazji uczestniczyć w żadnych warsztatach 🙂

    Odpowiedz
    • Anonymous napisał

      2 marca 2014 o 19:23

      Zachęcam zatem gorąco do wzięcia udziału w naszych warsztatach. Na profilu hotelu: https://www.facebook.com/hotelkonstancja?fref=ts wszystko jest opisane, co trzeba zrobić aby ze mną pogotować. Pozdrawiam, Kamil Skowroński.

      Odpowiedz
  16. Anonymous napisał

    2 marca 2014 o 18:10

    Greetings from Idaho! I’m bored to tears at work
    so I decided to browse your site on my iphone during lunch break.
    I love the knowledge you provide here and can’t wait to
    take a look when I get home. I’m surprised at how fast your blog loaded on my phone ..
    I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, superb site!

    Feel free to visit my blog: after a spray tan

    Odpowiedz
  17. Justyna Gonczaronek napisał

    2 marca 2014 o 19:34

    Super! takie warsztaty to coś 😉 a jakie smakołyki 😉

    Odpowiedz
  18. Marudna Królewna napisał

    3 marca 2014 o 11:51

    Miałam okazję uczestniczyć w live cooking w Le Gavroche kilka tygodni temu (jako zwykły szarak, nie bloger jako żem niekulinarna) i przyznam, ze było bardzo fajnie.. a zupa którą robiliśmy obłędna 🙂

    Odpowiedz
  19. Arkadiusz S napisał

    3 marca 2014 o 19:19

    Maiłem okazje brać udział w jednych z poprzednich warsztatów. Super atmosfera, pyszne jedzenie i ciepły klimat. Wszystkim gorąco polecam!

    Odpowiedz
  20. Tanika i Wojtas napisał

    12 marca 2014 o 18:05

    Cudowna fotorelacja, a końcowe dzieło – to prawdziwa sztuka, aż mi ślinka poleciała 😉

    Odpowiedz
  21. steriods online napisał

    23 marca 2015 o 21:21

    This post is worth everyone’s attention. How can I find out more?

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

O-Mnie
Cześć. Nazywam się Paulina Urbańczyk i mieszkam w Łodzi. Jeśli masz jakieś pytania, napisz: mojapasjasmaku@gmail.com


logo

!Linia
Social-Media
Moja pasja smaku
  • 138 Obserwujących
  • 307 Obserwujących
  • 4,487 Obserwujących
  • 71 Obserwujących

Pobierz darmowy planer posiłków

!Linia
Kategorie
  • Bezglutenowe (40)
  • Boże Narodzenie (17)
  • Chleb (10)
  • Ciasta i tarty (45)
  • Ciasteczka muffinki i inne słodkości (33)
  • Desery (71)
  • Drinki (10)
  • Drugie dania (183)
  • Grzyby (31)
  • Inne (8)
  • Kasza (26)
  • Konkursy (14)
  • Krok po kroku : ciasta i przygotowania wstępne (ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron) (3)
  • Krok po kroku : ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron (5)
  • Lody i sorbety (5)
  • Makarony (98)
  • Na prezent (8)
  • Nalewki (4)
  • Napoje i Koktajle (45)
  • Owoce morza (19)
  • Pasty i smarowidła (6)
  • Pizza (19)
  • Podróże (2)
  • Przekąski (39)
  • Przetwory (11)
  • Recenzje książek (31)
  • Recenzje produktów (16)
  • Recenzje restauracji (22)
  • Rodzinne obiady (16)
  • Ryby (15)
  • Ryż (44)
  • Sałatki i surówki (16)
  • Sezonowo (101)
  • Śniadania (80)
  • Sosy – dipy – dressingi (8)
  • Torty (5)
  • Warsztaty (26)
  • Wege (139)
  • Wielkanoc (16)
  • Wpisy (77)
  • Wydarzenia – relacje (16)
  • Wygrane w konkursach (5)
  • Zdrowo (112)
  • Zupy (22)
!Linia
Szukaj
!Linia
Komentarze
  • Moja pasja smaku - Gwiazda drożdżowa z cynamonem
  • Aleksandra - Gwiazda drożdżowa z cynamonem
  • Anna - Pod Jabłonką. Prawdziwe domowe obiady w Łodzi.
  • Moja pasja smaku - Spaghetti z pesto z buraków
  • Moja pasja smaku - Muszle makaronowe nadziane cukinią i kurczakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym
!Linia
Polecam

Przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

wywiad na Gotujmy.pl

Jestem Ambasadorką

Jestem organizatorką

by JakOnaToRobi.pl