Wczoraj miałam przyjemność uczestniczyć w Warsztatach Live Cooking w restauracji Le Gavroche w Hotelu Konstancja (strona www i facebook).
Od samego początku byłam bardzo podekscytowana, po prostu czułam, że to będzie udany wieczór.
I wcale się nie myliłam 🙂
Zanim napiszę kilka słów o samych warsztatach, chciałabym szepnąć słówko o samej Konstancji.
Byłam chwilkę przed umówioną godziną, więc miałam okazję zerknąć tu i tam 😉 !
Bardzo podobał mi się wystrój. Kątem oka widziałam dania serwowane gościom i z każdym kolejnym daniem aż głodniałam 🙂 !
W Konstancji panuje ciepła atmosfera – wszyscy są uśmiechnięci i serdeczni. Moje wrażenia z tego wieczoru są bardzo pozytywne. Warto odwiedzić to miejsce !
Konstancja mieści się w Konstantynowie Łódzkim przy ul. Niesięcin 28. Zapamiętajcie ten adres 😉 !
Podczas warsztatów gotowaliśmy z Szefem Kuchni – Kamilem Skowrońskim. Tematem był Beef Wellington czyli stek z polędwicy wołowej z pastą z pieczarek, owinięty plasterkiem boczku w cieście francuskim. Do tego purée ziemniaczano-chrzanowe oraz sos gravy.
Podczas gotowania – wszystkie aromaty sprawiały, że uśmiech nie schodził z mej twarzy. Warsztaty były bardzo inspirujące. Cieszę się, że mogłam wziąć w nich udział 🙂
Chciałam podziękować za zaproszenie i mile spędzony czas, za wszystkie cenne rady i za nowe inspiracje 🙂
Ps. Warto śledzić Konstancję na facebooku. Znajdziecie tam informacje o wydarzeniach i dużo inspirujących zdjęć 🙂
Zapraszam do obejrzenia małej fotorelacji z wczoraj:
Deser: Bread & butter pudding. Jestem nim zauroczona 🙂 !
Patryk Beszterda napisał
Super sprawa nowe doswiadczenia czekamy na nowe przepisy na blogu
Byłem tu. Tony Halik. napisał
Ale ekstra! A wołowinka po przekrojeniu – piękna!
Marzy mi się dobra przenośna jednopalnikowa kuchenka lub płyta grzewcza – idealna do serwowania japońskich dań suki-yaki i shabu-shabu, które podczas jedzenia cały czas się podgrzewa 😀
Karmel napisał
Bardzo fajne warsztaty! gratulacje:)
Natalie napisał
Ale ja Ci zazdroszczę! Super tam było! 🙂
Anonymous napisał
Natalie! zapraszam w takim razie do wzięcia udziału w wyborze dania na kolejny live a może wylosujesz zaproszenie – wszystko opisane jest na facebook’owym profilu Hotelu Konstancja: https://www.facebook.com/hotelkonstancja?fref=ts . Zachęcam gorąco 🙂 Kamil Skowroński.
mysza75 napisał
Dzieło sztuki twój stek. Normalnie przełykam ślinkę. Warsztaty super sprawa. 🙂
Ewa Kuchennie napisał
O jacie, cudny ten stek! Zazdraszczam 🙂
Anonymous napisał
Zachęcam do wzięcia udziału, wszystko jest opisane na facebook’owym profilu Hotelu Konstancja: https://www.facebook.com/hotelkonstancja?fref=ts. Kamil Skowroński.
Daktyle w czekoladzie napisał
Wspaniałe warsztaty, smakowite dania!
Anonymous napisał
Witam!!! jest mi bardzo miło, że mogłem wnieść nowe inspiracje 🙂 Pozdrawiam i zachęcam do sporządzenia własnoręcznie B&B Pud i opisanie efektu. Cieszę się także, że udało mi się Panią zauroczyć… Kamil Skowroński
Paulina Urbańczyk napisał
Oooo sam Pan Kamil tu dotarł 🙂 ! B&B pudding tak mnie zauroczył, że na pewno zrobię go w domu 🙂 Nie sądzę by dorównał Pańskiemu, ale zrobię podejście.
Dziękuję jeszcze raz za przemiły wieczór 🙂 !
BasJula napisał
Warsztaty bardzo inspirujące:) Danie wygląda obłędnie. 🙂
Magda C. napisał
Wspaniałe warsztaty, cudowna fotorelacja 🙂 Pozazdrościć 😉
Nieidealna Perfekcjonistka napisał
super, że masz okazję się rozwijać i coś podpatrzeć 🙂
Anonymous napisał
Wszystko wygląda tak smakowicie że aż ślinka cieknie:)zazdroszczę Ci 🙂
Kaś napisał
ooo, widzę swoją rękę (nawet dwa razy) 😀 dzięki Paulinka za wspólne pichcenie i dzielenie posiłkiem 🙂
Paulina Urbańczyk napisał
Dziękuję Kasiu 🙂 Było super Ty moja paro :* <3
AZgotuj! napisał
Uwielbiam warsztaty, bardzo wzbogacają. Niestety byłam tylko raz:(
domowacukierniaewy.blox.pl napisał
Świetna sprawa! Nie miałam jeszcze okazji uczestniczyć w żadnych warsztatach 🙂
Anonymous napisał
Zachęcam zatem gorąco do wzięcia udziału w naszych warsztatach. Na profilu hotelu: https://www.facebook.com/hotelkonstancja?fref=ts wszystko jest opisane, co trzeba zrobić aby ze mną pogotować. Pozdrawiam, Kamil Skowroński.
Anonymous napisał
Greetings from Idaho! I’m bored to tears at work
so I decided to browse your site on my iphone during lunch break.
I love the knowledge you provide here and can’t wait to
take a look when I get home. I’m surprised at how fast your blog loaded on my phone ..
I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, superb site!
Feel free to visit my blog: after a spray tan
Justyna Gonczaronek napisał
Super! takie warsztaty to coś 😉 a jakie smakołyki 😉
Marudna Królewna napisał
Miałam okazję uczestniczyć w live cooking w Le Gavroche kilka tygodni temu (jako zwykły szarak, nie bloger jako żem niekulinarna) i przyznam, ze było bardzo fajnie.. a zupa którą robiliśmy obłędna 🙂
Arkadiusz S napisał
Maiłem okazje brać udział w jednych z poprzednich warsztatów. Super atmosfera, pyszne jedzenie i ciepły klimat. Wszystkim gorąco polecam!
Tanika i Wojtas napisał
Cudowna fotorelacja, a końcowe dzieło – to prawdziwa sztuka, aż mi ślinka poleciała 😉
steriods online napisał
This post is worth everyone’s attention. How can I find out more?