Moja Pasja Smaku

  • STRONA GŁÓWNA
  • O BLOGU
  • WSPÓŁPRACA

Warsztaty w restauracji Ganesh – Łódź, ul. Piotrkowska 69

Witajcie Kochani !

W sobotę – 5 kwietnia –  miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach zorganizowanych przez restaurację Ganesh w Łodzi. Chciałabym się podzielić z Wami wrażeniami z tego spotkania 🙂 !



W Łodzi mamy 2 restauracje Ganesh – jedna mieści się w Łodzi przy Piotrkowskiej 69 a druga w Manufakturze. Wcześniej miałam okazje bywać jedynie w tej drugiej. 
Restauracja przy ul. Piotrkowskiej działa od 2006 roku. Jest kameralna, ale z klimatem. Urzekło mnie to miejsce 🙂 !



Warsztaty prowadził właściciel lokalu – Pan Tapinder Sharma. Muszę przyznać, że nigdy nie byłam na podobnych warsztatach. Atmosfera była niesamowita, już dawno nie poznałam tak pozytywnej osoby. Było bardzo wesoło i to właśnie wyróżniało te warsztaty 🙂 !
Fajnemu szefowi towarzyszyła wspaniała ekipa i pyszne jedzenie.



Na warsztatach poza gotowaniem, można było posłuchać o samych Indiach, o historii restauracji Ganesh no i oczywiście o jedzeniu ! Dodam – pysznym jedzeniu 🙂 !

Na samym początku próbowaliśmy Onion Bhaji czyli cebulę panierowaną w mące grochowej, smażoną. Wyglądała ona intrygująco – jak mały placuszek. Znajdziemy ją w menu w przystawkach.
Po degustacji przyszedł czas na samodzielne zrobienie Onion Bhaji.



Następnie mieliśmy możliwość zrobienia własnego chlebka Naan. Zjedliśmy go razem z kawałkami kurczaka w sosie szpinakowo – śmietanowym z dodatkiem ryżu Basmati. Danie było pyszne !





Kuchnia indyjska kojarzy mi się z niesamowitym aromatem potraw. Podczas warsztatów miałam możliwość poznać przyprawy, których wcześniej nie używałam. Na pewno zaopatrzę się we wszystkie i zacznę eksperymentować z kuchnią indyjską w domu 🙂 !

Gdy nadszedł koniec warsztatów, żałowałam, że to 'już’. Aż nie chciało mi się opuszczać tego miejsca, miałam ochotę zostać tam cały dzień. Wszystko za sprawą wspaniałych ludzi i wyjątkowej atmosfery. Gdyby ktoś mnie zapytał czy poleciłabym takie warsztaty, to powiedziałabym, że TAK ! Sama chętnie wzięłabym w nich udział po raz kolejny 🙂

Poniżej kilka zdjęć z facebookowej strony Ganesh Restaurant:


9 kwietnia 2014 Kategoria: Recenzje restauracji, Warsztaty, Wpisy komentarzy 10

Komentarze

  1. Natalie napisał

    9 kwietnia 2014 o 17:42

    Pozazdrościć 😉

    Odpowiedz
  2. Magda C. napisał

    9 kwietnia 2014 o 17:50

    Ale Ci zazdroszczę takich warsztatów! Rewelacja 🙂

    Odpowiedz
  3. La Lolla napisał

    9 kwietnia 2014 o 17:55

    ja też zazdroszczę, bo uwielbiam indyjską kuchnię, jest niesamowicie aromatyczna, esencjonalna!!

    Odpowiedz
  4. Kaś napisał

    9 kwietnia 2014 o 18:12

    i ja przychylam się do zachwytów nad warsztatami! było mega 😀

    Odpowiedz
  5. BasJula napisał

    9 kwietnia 2014 o 18:22

    Świetna sprawa:) cudowna atmosfera 🙂

    Odpowiedz
  6. One w Łodzi napisał

    9 kwietnia 2014 o 19:16

    Fakt, było super!

    Odpowiedz
  7. Marta Urbańska napisał

    9 kwietnia 2014 o 19:59

    no to się dziewczyny pobawiły 🙂 szkoda, tylko że Was tak dużo za tym stołem a facetów dwóch 🙂

    Odpowiedz
  8. Kasia napisał

    9 kwietnia 2014 o 20:18

    Mam podobny pierścionek, jak pan właściciel 😉
    Widać po minach, że była fajna zabawa 🙂

    Odpowiedz
  9. Justyna Gonczaronek napisał

    10 kwietnia 2014 o 04:45

    aromaty, przyprawy..pozazdrościć kochana warsztatów :*

    Odpowiedz
  10. Salvador Dali napisał

    10 kwietnia 2014 o 16:34

    o kurka! Musiało być świetnie.. ah, zazdroszczę!

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

O-Mnie
Cześć. Nazywam się Paulina Urbańczyk i mieszkam w Łodzi. Jeśli masz jakieś pytania, napisz: mojapasjasmaku@gmail.com


logo

!Linia
Social-Media
Moja pasja smaku
  • 140 Obserwujących
  • 307 Obserwujących
  • 4,487 Obserwujących
  • 71 Obserwujących

Pobierz darmowy planer posiłków

!Linia
Kategorie
  • Bezglutenowe (40)
  • Boże Narodzenie (17)
  • Chleb (10)
  • Ciasta i tarty (45)
  • Ciasteczka muffinki i inne słodkości (33)
  • Desery (71)
  • Drinki (10)
  • Drugie dania (183)
  • Grzyby (31)
  • Inne (8)
  • Kasza (26)
  • Konkursy (14)
  • Krok po kroku : ciasta i przygotowania wstępne (ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron) (3)
  • Krok po kroku : ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron (5)
  • Lody i sorbety (5)
  • Makarony (98)
  • Na prezent (8)
  • Nalewki (4)
  • Napoje i Koktajle (45)
  • Owoce morza (19)
  • Pasty i smarowidła (6)
  • Pizza (19)
  • Podróże (2)
  • Przekąski (39)
  • Przetwory (11)
  • Recenzje książek (31)
  • Recenzje produktów (16)
  • Recenzje restauracji (22)
  • Rodzinne obiady (16)
  • Ryby (15)
  • Ryż (44)
  • Sałatki i surówki (16)
  • Sezonowo (101)
  • Śniadania (80)
  • Sosy – dipy – dressingi (8)
  • Torty (5)
  • Warsztaty (26)
  • Wege (139)
  • Wielkanoc (16)
  • Wpisy (77)
  • Wydarzenia – relacje (16)
  • Wygrane w konkursach (5)
  • Zdrowo (112)
  • Zupy (22)
!Linia
Szukaj
!Linia
Komentarze
  • Sklep z alkoholem Gniezno - Ekstrakt z wanilii
  • mecooks - Spaghetti z pesto z buraków
  • Moja pasja smaku - Tofu słodko-pikantne
  • Paulina - Tofu słodko-pikantne
  • Kolonie dla dzieci 2022 - Tiramisu. Najlepsze!
!Linia
Polecam

Przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

wywiad na Gotujmy.pl

Jestem Ambasadorką

Jestem organizatorką

by JakOnaToRobi.pl