Witajcie Kochani !
W sobotę – 5 kwietnia – miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach zorganizowanych przez restaurację Ganesh w Łodzi. Chciałabym się podzielić z Wami wrażeniami z tego spotkania 🙂 !
W Łodzi mamy 2 restauracje Ganesh – jedna mieści się w Łodzi przy Piotrkowskiej 69 a druga w Manufakturze. Wcześniej miałam okazje bywać jedynie w tej drugiej.
Restauracja przy ul. Piotrkowskiej działa od 2006 roku. Jest kameralna, ale z klimatem. Urzekło mnie to miejsce 🙂 !
Warsztaty prowadził właściciel lokalu – Pan Tapinder Sharma. Muszę przyznać, że nigdy nie byłam na podobnych warsztatach. Atmosfera była niesamowita, już dawno nie poznałam tak pozytywnej osoby. Było bardzo wesoło i to właśnie wyróżniało te warsztaty 🙂 !
Fajnemu szefowi towarzyszyła wspaniała ekipa i pyszne jedzenie.
Na warsztatach poza gotowaniem, można było posłuchać o samych Indiach, o historii restauracji Ganesh no i oczywiście o jedzeniu ! Dodam – pysznym jedzeniu 🙂 !
Na samym początku próbowaliśmy Onion Bhaji czyli cebulę panierowaną w mące grochowej, smażoną. Wyglądała ona intrygująco – jak mały placuszek. Znajdziemy ją w menu w przystawkach.
Po degustacji przyszedł czas na samodzielne zrobienie Onion Bhaji.
Następnie mieliśmy możliwość zrobienia własnego chlebka Naan. Zjedliśmy go razem z kawałkami kurczaka w sosie szpinakowo – śmietanowym z dodatkiem ryżu Basmati. Danie było pyszne !
Kuchnia indyjska kojarzy mi się z niesamowitym aromatem potraw. Podczas warsztatów miałam możliwość poznać przyprawy, których wcześniej nie używałam. Na pewno zaopatrzę się we wszystkie i zacznę eksperymentować z kuchnią indyjską w domu 🙂 !
Gdy nadszedł koniec warsztatów, żałowałam, że to 'już’. Aż nie chciało mi się opuszczać tego miejsca, miałam ochotę zostać tam cały dzień. Wszystko za sprawą wspaniałych ludzi i wyjątkowej atmosfery. Gdyby ktoś mnie zapytał czy poleciłabym takie warsztaty, to powiedziałabym, że TAK ! Sama chętnie wzięłabym w nich udział po raz kolejny 🙂
Poniżej kilka zdjęć z facebookowej strony Ganesh Restaurant:
Poniżej kilka zdjęć z facebookowej strony Ganesh Restaurant:
Natalie napisał
Pozazdrościć 😉
Magda C. napisał
Ale Ci zazdroszczę takich warsztatów! Rewelacja 🙂
La Lolla napisał
ja też zazdroszczę, bo uwielbiam indyjską kuchnię, jest niesamowicie aromatyczna, esencjonalna!!
Kaś napisał
i ja przychylam się do zachwytów nad warsztatami! było mega 😀
BasJula napisał
Świetna sprawa:) cudowna atmosfera 🙂
One w Łodzi napisał
Fakt, było super!
Marta Urbańska napisał
no to się dziewczyny pobawiły 🙂 szkoda, tylko że Was tak dużo za tym stołem a facetów dwóch 🙂
Kasia napisał
Mam podobny pierścionek, jak pan właściciel 😉
Widać po minach, że była fajna zabawa 🙂
Justyna Gonczaronek napisał
aromaty, przyprawy..pozazdrościć kochana warsztatów :*
Salvador Dali napisał
o kurka! Musiało być świetnie.. ah, zazdroszczę!