Moja Pasja Smaku

  • STRONA GŁÓWNA
  • O BLOGU
  • WSPÓŁPRACA

Granola migdałowo – kokosowa

Cześć! Jestem uzależniona od granoli. Wykorzystuję ją na śniadanie jak i do deserów. Dziś mam dla Ciebie pyszną granolę migdałowo – kokosową. Musisz ją zrobić! Zrobienie własnej granoli zajmuje dosłownie chwilę. Składniki, które dodasz – możesz dowolnie modyfikować.

Składniki (słoik 1 litrowy):
350 g płatków owsianych
50 g blanszowanych migdałów
50 g płatków migdałowych
50 g płatków kokosowych
50 g wiórków kokosowych
1 łyżeczka cynamonu
100 g masła
100 g cukru brązowego

Wykonanie:
Migdały blanszowane posiekaj. W misce wymieszaj migdały, wiórki kokosowe, płatki migdałowe i kokosowe. Całość przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i podpraż w piekarniku nagrzanym do 200 C (góra – dół). Pamiętaj by od czasu do czasu zamieszać !
W rondelku roztop masło z cukrem i cynamonem, następnie polej płatki powstałą masą, Wymieszaj dokładnie i piecz 10 minut, mieszając od czasu do czasu. Gotowe ! Proste, prawda ?! 🙂

Smacznego !

3 sierpnia 2017 Kategoria: Ciasteczka muffinki i inne słodkości, Desery, Na prezent, Przekąski, Śniadania, Wege, Zdrowo komentarze 4

Komentarze

  1. Cukry Proste napisał

    3 sierpnia 2017 o 11:45

    Must have do jogurtu;)

    Odpowiedz
  2. Agnieszka Wieczorek napisał

    4 sierpnia 2017 o 18:59

    Musi cudnie pachnieć kokosem 🙂 Na pewno by mu smakowała 🙂

    Odpowiedz
  3. Ania - Fabryka Pomysłów napisał

    5 sierpnia 2017 o 12:40

    granola to również i u mnie obowiązkowa pozycja 🙂

    Odpowiedz
  4. U Rudej na Talerzu napisał

    8 sierpnia 2017 o 06:29

    Uwielbiam granolę, a już wieki jej nie robiłam. Ale teraz moja Z. ma już 14 miesięcy i powoli wracam do takich przepisów 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

O-Mnie
Cześć. Nazywam się Paulina Urbańczyk i mieszkam w Łodzi. Jeśli masz jakieś pytania, napisz: mojapasjasmaku@gmail.com


logo

!Linia
Social-Media
Moja pasja smaku
  • 140 Obserwujących
  • 307 Obserwujących
  • 4,487 Obserwujących
  • 71 Obserwujących

Pobierz darmowy planer posiłków

!Linia
Kategorie
  • Bezglutenowe (40)
  • Boże Narodzenie (17)
  • Chleb (10)
  • Ciasta i tarty (45)
  • Ciasteczka muffinki i inne słodkości (33)
  • Desery (71)
  • Drinki (10)
  • Drugie dania (183)
  • Grzyby (31)
  • Inne (8)
  • Kasza (26)
  • Konkursy (14)
  • Krok po kroku : ciasta i przygotowania wstępne (ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron) (3)
  • Krok po kroku : ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron (5)
  • Lody i sorbety (5)
  • Makarony (98)
  • Na prezent (8)
  • Nalewki (4)
  • Napoje i Koktajle (45)
  • Owoce morza (19)
  • Pasty i smarowidła (6)
  • Pizza (19)
  • Podróże (2)
  • Przekąski (39)
  • Przetwory (11)
  • Recenzje książek (31)
  • Recenzje produktów (16)
  • Recenzje restauracji (22)
  • Rodzinne obiady (16)
  • Ryby (15)
  • Ryż (44)
  • Sałatki i surówki (16)
  • Sezonowo (101)
  • Śniadania (80)
  • Sosy – dipy – dressingi (8)
  • Torty (5)
  • Warsztaty (26)
  • Wege (139)
  • Wielkanoc (16)
  • Wpisy (77)
  • Wydarzenia – relacje (16)
  • Wygrane w konkursach (5)
  • Zdrowo (112)
  • Zupy (22)
!Linia
Szukaj
!Linia
Komentarze
  • Moja pasja smaku - Spaghetti z pesto z buraków
  • Moja pasja smaku - Muszle makaronowe nadziane cukinią i kurczakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym
  • Martyna - Muszle makaronowe nadziane cukinią i kurczakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym
  • Sklep w ajencje - Rachel Hofstetter : Ugotuj swój biznes. Historie miłośników jedzenia, którzy swoją pasję zamienili w karierę.
  • Codzienna - Spaghetti z pesto z buraków
!Linia
Polecam

Przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

wywiad na Gotujmy.pl

Jestem Ambasadorką

Jestem organizatorką

by JakOnaToRobi.pl