Moja Pasja Smaku

  • STRONA GŁÓWNA
  • O BLOGU
  • WSPÓŁPRACA

Jajka faszerowane awokado

Co roku podczas Świąt Wielkanocnych na moim stole gościły jedynie jajka faszerowane w wersji klasycznej – faszerowane pieczarkami. W tym roku postanowiłam 'zaszaleć’ dodając do farszu awokado. Zapraszam do wypróbowania przepisu 🙂 ! Według mnie najlepsza wersja to ta ze szczypiorkiem.



Składniki:
4 jajka
1 dojrzałe awokado 
1 mała czerwona cebula – pokrojona w drobną kostkę
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
opcjonalnie do dekoracji – łyżka posiekanej natki pietruszki lub szczypiorku

Wykonanie:
1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz. Przekrój na pół, wyjmij żółtko i przełóż do naczynia, w którym będziesz blendować.
2. Awokado obierz i pokrój na małe kawałki. Dodaj do żółtka wraz z sokiem z cytryny. Zblenduj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Dodaj cebulę i dokładnie wymieszaj.
3. Połówki białek napełnij masą. Udekoruj pietruszką, szczypiorkiem lub czerwoną cebulą.


18 kwietnia 2014 Kategoria: Śniadania, Wielkanoc komentarzy 11

Komentarze

  1. Marta U napisał

    18 kwietnia 2014 o 17:26

    a u mnie będą tylko w majonezie 🙂 choć mam awokado 🙂 ale zjem bez jajek 🙂

    Odpowiedz
  2. zakateksmaku napisał

    18 kwietnia 2014 o 17:32

    W tamtym roku robiłam podobne. Są pyszne! Wszystkiego dobrego! 🙂

    Odpowiedz
    • Paulina Urbańczyk napisał

      18 kwietnia 2014 o 17:49

      Ten komentarz został usunięty przez autora.

      Odpowiedz
  3. napiecyku.pl napisał

    18 kwietnia 2014 o 17:47

    Zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych pełnych nadziei i miłości, oraz wspaniałych spotkań w gronie rodziny i przyjaciół życzy Małgosia z rodziną ; )

    Odpowiedz
    • Paulina Urbańczyk napisał

      18 kwietnia 2014 o 17:49

      Dziękuję ! Wspaniałych Świąt :* !

      Odpowiedz
  4. Królowa Karo napisał

    18 kwietnia 2014 o 20:48

    Może wykorzystam po świętach, bo w święta to wolimy tradycyjnie.

    Odpowiedz
  5. Monika napisał

    19 kwietnia 2014 o 05:57

    pięknie i smacznie:)

    Odpowiedz
  6. Justyna Gonczaronek napisał

    19 kwietnia 2014 o 08:23

    PYSZNOŚCI ;))
    pomysłowy farsz kochana :*

    WESOŁYCH ŚWIĄT !!! :***

    Odpowiedz
  7. Back Taste napisał

    19 kwietnia 2014 o 10:08

    Jaja uwielbiam pod każdą postacią, faszerowane są absolutnie pysznie.

    Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt ! 🙂

    Odpowiedz
  8. Olga Pilichowska napisał

    19 kwietnia 2014 o 10:10

    Jajka faszerowane to moje ulubione świąteczne jedzonko, nie licząc słodyczy oczywiście;)

    Odpowiedz
  9. Magda C. napisał

    19 kwietnia 2014 o 19:29

    Mniam, wyglądają przepysznie! 🙂

    Odpowiedz

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

O-Mnie
Cześć. Nazywam się Paulina Urbańczyk i mieszkam w Łodzi. Jeśli masz jakieś pytania, napisz: mojapasjasmaku@gmail.com


logo

!Linia
Social-Media
Moja pasja smaku
  • 140 Obserwujących
  • 307 Obserwujących
  • 4,487 Obserwujących
  • 71 Obserwujących

Pobierz darmowy planer posiłków

!Linia
Kategorie
  • Bezglutenowe (40)
  • Boże Narodzenie (17)
  • Chleb (10)
  • Ciasta i tarty (45)
  • Ciasteczka muffinki i inne słodkości (33)
  • Desery (71)
  • Drinki (10)
  • Drugie dania (183)
  • Grzyby (31)
  • Inne (8)
  • Kasza (26)
  • Konkursy (14)
  • Krok po kroku : ciasta i przygotowania wstępne (ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron) (3)
  • Krok po kroku : ciasta słone – ciasta słodkie – ciasta na makaron (5)
  • Lody i sorbety (5)
  • Makarony (98)
  • Na prezent (8)
  • Nalewki (4)
  • Napoje i Koktajle (45)
  • Owoce morza (19)
  • Pasty i smarowidła (6)
  • Pizza (19)
  • Podróże (2)
  • Przekąski (39)
  • Przetwory (11)
  • Recenzje książek (31)
  • Recenzje produktów (16)
  • Recenzje restauracji (22)
  • Rodzinne obiady (16)
  • Ryby (15)
  • Ryż (44)
  • Sałatki i surówki (16)
  • Sezonowo (101)
  • Śniadania (80)
  • Sosy – dipy – dressingi (8)
  • Torty (5)
  • Warsztaty (26)
  • Wege (139)
  • Wielkanoc (16)
  • Wpisy (77)
  • Wydarzenia – relacje (16)
  • Wygrane w konkursach (5)
  • Zdrowo (112)
  • Zupy (22)
!Linia
Szukaj
!Linia
Komentarze
  • Moja pasja smaku - Spaghetti z pesto z buraków
  • Moja pasja smaku - Muszle makaronowe nadziane cukinią i kurczakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym
  • Martyna - Muszle makaronowe nadziane cukinią i kurczakiem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym
  • Sklep w ajencje - Rachel Hofstetter : Ugotuj swój biznes. Historie miłośników jedzenia, którzy swoją pasję zamienili w karierę.
  • Codzienna - Spaghetti z pesto z buraków
!Linia
Polecam

Przepisy kulinarne

Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów

wywiad na Gotujmy.pl

Jestem Ambasadorką

Jestem organizatorką

by JakOnaToRobi.pl