Cześć! Dziś chciałabym się podzielić z Wami fajną inspiracją na śniadanie wielkanocne. Co powiecie na pyszne muffinki jajeczne z szynka szwarcwaldzką, papryką i kremowym serkiem śmietankowym Hochland? Zaskoczcie rodzinę i przygotujcie je w zbliżające się święta!
Wiecie co? Uwielbiam kremowe serki! Można wykorzystać je na wiele sposobów. Zwykle kojarzone są z kromką chleba a można z nimi naprawdę wiele zdziałać i dziś Wam to pokażę! 🙂
Za co tak uwielbiam serki Hochland? Za to, że są pyszne, kremowe i zrobione z naturalnych składników.
Składniki (2 porcje):
kremowy serek śmietankowy Hochland
4 plasterki szynki szwarcwaldzkiej
4 jajka
kawałek czerwonej papryki
kiełki rzodkiewki
Wykonanie:
Przygotuj blachę do muffinek: 4 zagłębienia posmaruj oliwą z oliwek. Plasterki szynki przekrój na pół i wyłóż nimi zagłębienia w blaszce. Powstanie papilotka, w której będziemy piec składniki. 1 plasterek wystarczy na jedną muffinkę.
Paprykę pokrój w drobną kostkę i dodaj do każdej foremki z szynką. Następnie dodaj po kostce kremowego serka Hochland. Na końcu dodaj po 1 jajku do każdej z foremek. Piecz około 15 minut w 180 C.
Muffinki wyłóż na talerze i udekoruj kiełkami rzodkiewki.
Smacznego!
Ps. To kto z Was przetestuje ten przepis? 🙂
zjedz_mnie napisał
Fajny pomysł, a muffinki wyglądają bardzo apetycznie:)
Moja pasja smaku napisał
Dziękuję ślicznie 🙂
codojedzenia napisał
Pyszne danie!
Moja pasja smaku napisał
Dziękuję 🙂