W takie upały preferuję lekkie śniadania i dużo, dużo owoców 🙂 Oto lekki deser, który uwielbiam 🙂
Składniki:
ulubione świeże owoce, orzechy
około 100 g jogurtu naturalnego
opcjonalnie – pół łyżeczki ekstraktu waniliowego.
gotowe musli bądź mieszanka po łyżce: płatków owsianych, orkiszowych i migdałowych, otrębów pszennych, rozgniecionych orzechów włoskich, a także łyżeczka syropu klonowego.
Nie będę ukrywać, iż mam urlop i poszłam na łatwiznę – użyłam gotowego musli 🙂
Przygotowanie zajmuje 5 minut: wszystko ze sobą musimy wymieszać. Ja w pierwszej kolejności zalewam musli jogurtem, by trochę zmiękło. Dopiero później dodaję owoce.
Smacznego 🙂
Dlaczego ten czas tak strasznie szybko leci 🙁 ? Tydzień urlopu już za mną. We wtorek wyjeżdżam do Sopotu. 2 lata nigdzie nie byłam więc już nie mogę się doczekać 🙂 Szkoda, że będę tam tylko 4 i pół dnia. Do tego zapowiadają deszcze… Może jednak uda mi się złapać trochę słońca 😉
Ps. Dziś byłam w empiku i widziałam tyyyyle cudownych książek… Niedługo zaczną się nowe recenzje 😉
La Lolla napisał
mhmm, idealnie, to są rzeczy, do których się wraca;)
W kuchni Uli napisał
uwielbiam takie śniadania!
Magda napisał
Lekkie i owocowe śniadanie 🙂
Magda C. napisał
Idealna kompozycja na lato! Wygląda przepysznie!
Monika napisał
Lekko, zdrowo i smacznie:)
mysza75 napisał
Jakie to dobre i owocki moje ulubione do tego 🙂 nic tylko jeść
Jagoda S napisał
super zdrowe i smaczne na pewno:)