Cześć! Dziś podzielę się z Wami przepisem na pastę z awokado z jajkiem. Całość podana w bajglu. Takie połączenie cieszy oko i bardzo mi smakuje. Zjedlibyście takiego bajgla?
Składniki:
1 dojrzałe awokado
2 jajka ugotowane na twardo – pokrojone w małą kostkę
ulubiona zielenina – szczypiorek, natka pietruszki, koper (u mnie – szczypiorek) – 1 łyżka posiekanej zieleniny
sok wyciśnięty z 1/4 małej cytryny
szczypta soli, świeżo zmielony pieprz
ulubione pieczywo
Wykonanie:
Awokado obierz ze skórki, przekrój na pół, pozbądź się pestki. Przełóż do miseczki i rozgnieć widelcem. Dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Dodaj jajka pokrojone w kostkę i szczypiorek, całość dokładnie wymieszaj.
Podawaj z ulubionym pieczywem.
Smacznego!
Dietetyk Na Walizkach napisał
Pyszna, zdrowa i szybka w przygotowaniu pasta – tak jak lubię 🙂
papierniczy online napisał
Od jakiegos czasu u mnie w domu coraz częściej spożywamy avocado a taka pasta to bomba witaminowa.
LanaDelRey napisał
Pasta z Twojego przepisu jest genialna! Jedyna jaka mi zasmakowała, ale przerobiłam kilka… Zazwyczaj trafiałam na takie mdłe…. nijakie w smaku…
Moja pasja smaku napisał
Dziękuję pięknie! Bardzo miło mi to czytać! <3
Poradzimy24.pl napisał
Uwielbiam pastę jajeczną z awokado, szczególnie gdy podkręci się ją świeżym chili 🙂 Super przepis 🙂