Cześć ! Lubicie placuszki ? Ja uwielbiam, szczególnie te z cukinii. Robi się je chwilę i są pyszne z kwaśną śmietaną. Tu znajdziecie placuszki z dyni i cukinii.
Składniki (2 porcje):
1 duża cukinia
1 mała cebula
1 jajko
3 łyżki mąki pszennej
sól, świeżo zmielony pieprz, słodka papryka
olej roślinny do smażenia
Wykonanie:
Na tarce o dużych oczkach zetrzyj cukinię i cebulę. Dodaj jajko, mąkę, pieprz i słodka paprykę – bez soli !
Na dobrze rozgrzanej patelni układaj po łyżce warzyw, rozpłaszcz je łyżką, smaż na złoty kolor. Posól, przewróć na drugą stronę, zrumień.
Smacznego !

Pyszności. Uwielbiam takie placki 🙂
Bardzo lubię takie placki, mniam 🙂
Moja koleżanka uwielbia cukinie, więc polecę jej ten przepis 🙂
Tyyyyle mamy cukinii a jeszcze placuszków nie zrobiłyśmy 😛 Nigdy też nie jadłyśmy ich ze śmietaną 🙂
Uwielbiam placki z cukinii <3
W sam raz na ciekawy, świeży, nowy, a głównie pyszny obiad. <3
robiłam w ubiegłym tygodniu, mega! za każdy razem się nimi objadam!
w sezonie letnim często robię placki z cukinii 🙂
Nigdy takich nie jadłam – ciekawe 😉
Wyglądają przepysznie!! 🙂
Bardzo lekki taki obiad! Ja uwielbiam cukinie, ma ona dość niską kaloryczność i teraz przecież mamy na nią sezon, więc trzeba wykorzystać!
Wyglądają mega pysznie 🙂 jadłabym i to konieczne ze śmietaną 😀
U mnie też dzisiaj były placuszki z cukinii. Pyszności 🙂
Jeszcze nigdy takich nie jadłam a wygladaja bosko:)
Placki z cukinii jem zazwyczaj na słodko, ale muszę kiedyś zrobić podobne, właśnie z cebulą 😉
Po prostu uwielbiam 🙂
Świetne, też często robię 🙂
Cudowne placuszki,też je lubię.