Cześć ! Na blogu znajdziecie przepis na grzane wino, więc dziś czas na grzany cydr ! Uwielbiam pić go latem, schłodzony jest bardzo orzeźwiający. Wersji na ciepło jest aromatyczny, bardzo rozgrzewa. Jeśli spróbujecie, na pewno go pokochacie 🙂 !
Składniki (2 porcje):
1 l dobrego cydru jabłkowego
2 laski cynamonu
5 goździków
1 pomarańcza
Wykonanie:
W garnku umieść cydr, pomarańczę pokrojoną na plasterki (1 plasterek zostawiłam do dekoracji), cynamon i goździki. Podgrzewaj na małym ogniu przez około 10 minut. Ważne by cydr się nie zagotował jedynie – był gorący.
Odłożony wcześniej plaster pomarańczy przekrój na pół i umieść w wysokich szklankach. Dodaj odcedzony cydr. Zdrowie ! 🙂
Magda napisał
Super, bardzo apetyczny rozgrzewający napój 🙂
Mada napisał
super opcja na zimowe wieczory pod kocykiem:)
mlodakk napisał
Uwielbiam pic zimą wszelkie gzrańce 🙂
Beti napisał
Nie próbowałam jeszcze, ale kupię i chętnie oj chętnie wypróbuję 🙂
Martynka napisał
Oooo! Grzany cydr? To coś dla mnie! 😀
laNika napisał
Uwielbiam takie grzańce zimą! Miałam raz już okazję pić grzany cydr u koleżanki i był pyszny 🙂 Pewnie Twój smakuje równie smacznie!
Królowa Karo napisał
Grzane wino uwielbiam! Grzanego cydru jeszcze nigdy nie próbowałam!
Angie napisał
Przydałby mi się taki cydr…;D
Ewa napisał
Rewelacja <3
Ania - Fabryka Pomysłów napisał
grzanego cydru jeszcze nie robiłam sama, koniecznie muszę nadrobić! 🙂
food to go napisał
bardzo lubię grzany cydr!! 🙂
U Rudej na Talerzu napisał
Muszę spróbować grzanego cydru. Do tej pory piłam tylko piwo lub wino, a cydr uwielbiam, wiec myślę, że by mi smakował w wersji na ciepło 🙂